Rezalet Üzerine Rezalet, Hadi Hayırlısı

0
robertosmix
Dün savaş hattındaki F-16'larımıza fiber kabloları keserek yapılan sabotaj, bugün de İMKB'nin 14:30'da açılmasına neden olan aymazlık.

Özetle; dün gece 02:00 sularında yol genişletme çalışmaları sırasında çamura saplanan hafriyat kamyonunu çıkarmaya çalışan işciler İMKB'ye giden ana fiber optik kabloları koparıyorlar. Buraya kadar normal diyelim. Kazadır diyelim. Olur diyelim. Komedi bundan sonra başlıyor..
Kimseye haber verilmiyor ve herkes işine devam ediyor!!! Sabah olup da linkleri kurmaya çalışan İMKB yetkilileri çok daha sonra durumun farkına varıyorlar. Ama tabii ki ne gelen var ne de giden. Ülkemin borsası saat 14:30'da açılıyor. Yani açılması gereken saatten 5 saat sonra. Ne yurt dışına alım-satım yapılabiliyor, ne de iç piyasada herhangi bir hareket oluyor. Aziz Nesin'in öykülerini aramıyoruz artık. Bunun ne demek olduğunu biz bilişimciler çok iyi biliriz. Artık Dünyaya rezil olmaktan sıkıldığımı itiraf etmeliyim.

Hani burada o kadar konuyu tartışıyoruz ya, hepsi boşmuş aslında. 3. Dünya ülkesinde yaşamak böyle birşeymiş demekki. O kadar uğraşılır birşeyler inşaa edilir. Sonra da bir inşaat işcisi baltayla kabloları koparttımı bunun hiç bir anlamı kalmaz. Size önerim, IT alanında kendinize iyi bir gelecek arıyorsanız mutlaka yurt dışına çıkın, burda kalacaksanız da başka bir iş yapın. Gıda sektörüne girin, eğlence sektörüne girin. Yoksa daha sonraları başınızı çok taşlara vuracaksınız. Demedi demeyin.

Görüşler

0
fsniper
Günlük olarak, milyonlarca dolarlık işlem yapılan bir borsanın bilgi işleminin, olası ağ sorunlarını düşünmeyerek, tek bir omurga kullanması, yedek ağ bağlantıları kurmamış olması suç değil de "2 kabloyu kestik yarın yaparlar nasılsa" diyen işçilerin yaptıkları aymazlık değil mi :)

Burada tek masum varsa o da kabloları kesen çve haber vermeyen işçilerdir.

Tekel iletişime devam etmekte ısrar eden Hükümetler, Gerekli alt yapı çalışmalarına teşvik sağlamayan bakanlar, kurumlar. Yetersizliklerini kapatmak,i aksaklıkları gidermek yerine, hakkını arayan 3/5 işçi ile uğraşan ve sinekten yağ çıkarmayı düşünen Telekom, hak ararken sabotaj yapmaktan geri kalmayan sendika, iletişim alt yapısına gerekli önemi vermemiş olan IMKB, konudan haberdar olmayan Derneklerimiz suçlu değil de kabloları çalışma esnasında kesen işçiler suçlu...
0
bio
Ben yazida iscileri suclayan bir ifade gormedim, bence buyuk olcude sizin dediginiz kastedilmis.
0
robertosmix
İşcinin bir suçu yok yahu. Direkt öyle birşey demedim ki.
0
fsniper
Kusura bakmayın, biraz da TV nin etkisiyle öyle söylemişsiniz gibi geldi. Biraz da sorun işçinin haber vermemesi gibi anlaşılıyor. Tabii ki burada sizi değil saydığım yetkilileri suçluyorum.
0
fsniper
Ayrıca yeni mod sistemi sayesinde haberler haber olmaktan çıkıp kendi için yorum haline gelmeye başlıyor. Şimdiden bu konuda bir şeyler yapmak gerekiyor. Yoksa vikipedi savaşlarından sonra fm savaşları mı başlasın??
0
bilimsel
imkb nin hemen yanında itü kampüsü içinde "imkb vadi yurtları" adında 1400 kişilik bi erkek öğrenci yurdu var. bu yurda 2004 başında fiber kablo çekildi. 2003 ekim- kasım gibi yapılması gereken kablo daha yapılırken koptuğu için 2004 şubatına falan sarkmıştı.
bu kablo bugüne kadar en az 5 defa koptu.
son ikisi istinyepark önündeki yol çalışmaları sebebiyle oldu.
biz bu yurtta kalan öğrenciler olarak bu olaylara çok alışkınız. her sene en az bir defa yaşadığımız bir olay sonuçta.
bu üniversite yetiştiriyor o projeleri onaylayıp, işi yapan mühendisleri.
bişeyleri eksik veriyolar demekki.
iş ciddiyeti konusunda biraz daha japon, insana verilen değer konusunda biraz daha iskandinavmı olmak lazım nedir bilemiyorum.
0
LINDOWS
Burhan Altıntop gibi biz de İskandinav köklerimize dönelim :)
0
Betelgeuse
Orada yol inşaatı yapan işçilerin başındaki mühendis bozuntusu oralardan hangi kablolar geçiyor, nereyi kazarsa ne kopar bunların farkında bile değil, farkında olsa bile zaten orada işin başında durmayı yalnızca formalite olarak görüyordur, haliyle böyle şeyler olmasına şaşmamak lazım. Yine benzer bir durumda, başında bir mühendisin durması gereken bir kazıda metro tavanını delmişlerdi, aynı zihniyet işte. İnşaat işlerinde beton dökülürken için başında durup işi denetlemesi gereken mühendisin gözü önünde beton daha kolay akıyor diye betan kamyonuna hortumla su basıldığını da görmüşlüğüm var. O beton karışımının oranları konusunda ders görmüş ama zar zor birşeyleri ezberleyip sınıf geçmiş mühendisin umurunda değil.

Bir lafım da IMKB'nin bilgi işlem yönetimine. Bu kadar önemli bir sistemin bağlantısı bir yerden geçen birkaç kablonun kopması sonucu kesilebiliyorsa bu yönetici işini bilmiyor demektir, o hatların yedeklenmesini ve ne olursa olsun iletişimin kopmamasını sağlamak onun görevi değil mi? Telekom'un kabloları kopmuş sorun onlardan diyemez, alternatifini yaratmalıydı.
0
robertosmix
Türk Telekomdan başka yüksek bant genişliği (minimum 50-100 Mbit) iç ağ veya internet çıkışı verebilecek 2. bir servis sağlayıcı bulabilirseniz alnınızdan öperim. Yanlız bana, Türk Telekom hatlarını kiralayıp da onları tekrar bize satan X Telekom veya Y Telekom gibi firmalardan bahsetmeyin.

Türkiyede yerin altına fiber kablolar döşeyip de size ağ hizmeti sunabilecek 2. bir telekom firması yok, boşuna aramayın. Dolayısıyla IMKB'den kimseyi de suçlayamazsınız. Ha uydu olabilir. Onu tam bilmiyorum. Bir ara baracuda filan vardı. Ona ne oldu ki?


0
Betelgeuse
İMKB'den birilerini bal gibi de suçlayabilirim. Bu kadar önemli bir kurumun bağlantıları mutlaka yedekli olmalıydı. Bir tek yerden geçen kablo yerine noktadan noktaya uydu bağlantı çözümleri de dahil birkaç yerden bağlantılarla yedeklenebilirdi. Ellerinin altındaki bütçelerle olmayacak iş değil, piyasada daha küçük kurumlarda bile örnekleri varken onların bunu düşünememiş olması yetersizlikleridir başka birşey değil.
0
sungerbob27
%100 imkb yönetimi sorumludur.
Tek operatör bile olsa ;
1. 2 farklı santralden alacağın fiber optik bağlantı ile karasal hatlarını yedeklersin.
2. Lazer ve 802.11 standartlarında 1 veya 2 servis sağlayıcının POP'una kablosuz bağlantı yaparsın. Yine karasal hatlarını yedeklersin.
3. Uydu erişimi ve radyo link de cabası...

1 işçi her zaman kabloları kopartacaktır. Bu dünyanın her yerinde olur. Önemli olan sizin felaket senaryolarınızda o işçi var mı yok mu?
0
realist
"Kablolar kesildiği için üsse dönemeyen F-16'lar" pek mantıklı gelmedi. Bilen birinden rica ediyorum; aydınlatınız.
0
robertosmix
TAFIKS adında özel bir askeri ağ bulunuyor. İletişim hatları Telekomun sağladığı fiber kablolardan oluşuyor. Diyarbakır'a iniş izni önce komuta merkezine gidiyor sonra komuta merkezi TAFIKS ağı aracılığıyla Diyarbakıra bildiriyor, Diyarbakır onaylarsa, komuta merkezinden in emri geliyor. Güvenlik açısından uçağın Diyarbakırdaki alanla direkt bağlantı söz konusu değil. Tabii bu daha büyük bir güvenlik sorunu ya.
0
anonim
Robertosmix arkadaş yani haberin sahibi,

Bu ülkede yaşadığın sürece adam gibi Internet bağlantın olmayacak. Bunu görebilmek için kahin yada doğaüstü güçlere sahip olmak gerekmiyor seninde bildiğin gibi. Sende görmüş ve yazmışsın.

Bugün işçinin teki kazarken yanlışlıkla kablo koparacak, yarın grev olacak, kasıtlı olarak koparılacak, öbür gün denizin altından geçen kabloları balıklar yiyip koparacak.

Kısacası hiçbir zaman internet bağlantın düzgün olmayacak. Eskiden ben Internet her yavaşladığında aklıma feci feci şeyler çok kötü kelimeler geliyordu filan ve bazen kendimden bile utanıyordum belki ama artık tamamen tepkisizim. Şimdilerde Internet yavaşladığı zaman (Şu anda 20kb/s ile apt-get kullanarak bir şeyler kurmaya çalışıyorum) aklımdan sadece tek kelime geçiyor. .............'ler yine kabloları koparmışlardır!


Sonra gayet normal birşey gibi yavaş yavaş devam ediyorum Internet'i kullanmaya. Ne telefon etmek ne açıp tek kelime soru sormak nede benzeri şeyler aklımdan geçiyor.

En son soru sorduğumda zaten çok kötü patlamıştım telefonda. O gün bugündür ben TT destek hattını aramıyorum. Çünkü benim ses tellerime ve ruh sağlığıma zararlı.

Eğer bu konuları kafana takıyorsan ki, yazım tarzından belli taktığın (Biraz sinirli gibi gördüm yani seni) boşuna sinirlenme.

Benim gibi sakin ol ve yine kabloları kesmiştir ****** ler de gitsin. (Bu arada ben noktaları koyarken herhangi bir şey ima etmiyorum, boşlukları doldurma işini siz FM üyelerine bırakıyorum. İstediğiniz gibi doldurabilirsiniz herhangi bir art niyet yok.)

Durum bu şekilde...

Bence gayet normal. Hiç kafaya takılacak bir konu değil bu.
0
rafet
Sen melek olmussun, sabir melegi.Ancak bu sekilde dayanilir,
yoksa kafayi yemek cok kolay.
Gercekten kutlarim seni.

0
siyah83
Sorun memlekette alternatif altyapı kaynaklarının olmayışı bunun devlet elinde tekel olmasıdır .

IT değil sadece sorun , örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesi ağaçları budamak için , Kızılay'ın hemen çevresindek bölgelerde 2 gün boyunca gündüz 2-3 saat elektrik kesintisi yapar . Kime kızacaksın napacaksın , mahkemelerde hakkını arayacaksın :), uzunnn işşş diyip bırakacaksın.

Burda sorun ya da çözüm kızmak , kızmamak , dellenmek , sabırlı kalmak değil. Burdaki çözüm şu siz burdakiler ya da benzer düşünenler olayın farkındasınız sorun şu sizler devlet kademesinde yoksunuz , mecliste yoksunuz , mecliste bu işlerden anlamayanlar yerine sizler gibi anlayanlar geçtiği zaman , gocunup ta bu sorunu çözelim dediğiniz anda bu sorunlar çözülürrr.

83 Darbesinden sonra bu memlekette gençler hep siyasetten uzak kalmıştır , halen de uzaktırlar , keşke gencecik beyinler de mecliste yerini alabilse , bakın burda kanunsal engellerden çok insanların kafalarındaki, toplumun kafasındaki engeller daha önemli. Gençler yok işte mecliste , uzmanlar yok .
Mecliste grup ya da birey olarak bulunmak için savaşınızı verin .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CD-Rom 48x Media Yalanı

sundance

Uzun süredir merak ediyordum, bu CD-Writerların yazma hızı nereye gidecek diye. En son 40x çıkınca, fiyatı da makul olunca hemen aldım. Tabi ki ilk iş son hızla cd yazmak. Fakat hayretle gördüm ki 40x cdwriter, 24x cdwriterdan pek de hızlı yazmıyordu. Windows altında Nero ile denedim, Linux altında Xcdroast ile sonuç aynı.

Ne demiş atalarımız, en doğrusu her zaman komut satırıdır bu yüzden en son Linux altında Cd-record ile cd yazmaya kalktım ve hayretle gördüm ki, üstünde 48x yazan cd max 24 hızlı, genelde de 16 hızlı yazıyor. Sanırım yeni nesil CDR mediasının özelliği, siz 40 hızlı yaz deseniz de, media buna izin vermezse, cd yanmıyor, sadece yazma hızını düşürüyor. Ve anladığım kadarıyla piyasada 40`ı boşverin 24 üstü yazılabilen CDR yok.

SuperOnline`ın yeni teknoloji uygulaması!!!

sundance

Yıllardır ciddi bir problem olan aynı dialup hesabını birden fazla kişinin kullanması sorununa, SuperOnline fıkra gibi bir çözüm getirmiş!!!

Eğer SOL`dan bir dialup hesabınız varsa ve diyelim ki siz işyerinden bu hesapla Internet`e bağlanmışken, kardeşiniz de evden aynı hesaba login olmaya çalışırsa, bir gün içinde Superonline`dan bir uyarı mailı alıyorsunuz. Eğer birden fazla kişi login olmaya bir daha çalışırsa hesabınız kesilecektir vs. gibi tehditler içeren saçma sapan bir mail. Tebrikler SuperOnline, aynen devam...

OEM Bilgisayarlara Saldırmak Pahalıya Patladı!

FZ

Geçtiğimiz senenin başında büyük bir reklam kampanyası ve web sitesiyle gündeme gelen markalı PC'yi özendirme girişimi Sanayi Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tarafından yayın durdurma ve katılımcı firmaların her birine 44.975 YTL (!) maddi tazminatla cezalandırıldı. TÜBİDER'in yaptığı başvuruyla gündeme gelen soruşturmada sözkonusu reklamlarda markasız/toplama PC satanların garantisiz, lisanssız ürün satmak, satış sonrası hizmet vermemek gibi haksız suçlamalara maruz kaldığına karar verildi. Kampanya Microsoft, HP, Symantec, Vestel, Escort, Casper ve Datateknik tarafından yürütülüyordu.

Kaynak: Radikal - Sanal Alem

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor

FZ

Dünya Bankası'nın 2008 Küresel Ekonomik Beklentiler Raporuna göre Türkiye'de 1000 kişiye 54 bilgisayar düşüyor. Türkiye bilgisayarlaşma bakımından birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Moğolistan'da 1000 kişiye 133 bilgisayar düşerken, ABD'de 1000 kişiye düşen bilgisayar sayısı 762 ye ulaşıyor.

Kaynak: TÜBİDER Bilişim Dünyası

Kan karşılığı Petrol

sundance

Irak'ın iliğinin kurutulması amaçlı, petrol karşılığı gıda ve ilaç yardımı kampanyasını biliyorsunuz. Çöl Fırtınası akabinde önce yiyeceksiz ve ilaçsız bırakılan, ambargo uygulanan Irak, daha sonra bu şekilde 'insani yardım almıştı' bu süreç içinde ilaç ve gıdasızlıktan ölen çocuk sayısının 2 milyon civarı olduğu söyleniyor.

Yeni Irak savaşı işe buradan esinlenerek, bazıları tarafından Blood For Oil (Petrole karşı kan) diye isimlendirilmişti.

Şimdi ise Amerikalı'ların bu kavramı gerçekten hayata geçirdiklerini, eşsiz site Kuro5hin yazıyor. Yazıya göre, hayvan kanı, sakatatları vs. gibi artıklardan varili $15'a ham petrol üretmeye başlamışlar.