Yükselen Değerler Medyası...

0
conan
Yükselen değerleri daima takip eden ve kendisine uygulayan güzide medyamızın bir ilke daha imza atmış olmasını gururla burada haber yapıyorum! Çok değil belki bir sene öncesine kadar içeriğini kimseyle paylaşmak istemeyen, ya da para ile satan medyamız bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti.

İşte bazı gazetelerimizin birden ortaya çıkan RSS linkleri.


Hurriyet
Sabah
Radikal (Bildiğim kadarıyla Radikal uzunca bir süredir bu servisi veriyordu)
Vatan
Milliyet ise daha değişik bir strateji izliyor. İçerik paylaşımı yaparak haberlerini bazı formlar doldurup sayfanızda yayınlamanıza izin veriyor. Ama parser'ıma kuvvet diyorsaniz Millyetín haber indeksi sayfası da var ;)

Benim ulaştıklarım bunlar, bildiklerinizi sanırım yorum olarak sizler de paylaşabilirsiniz...

Görüşler

0
pinhanarch
"...bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti."
söylemeye çalıştığınız ya da bu cümlede ima etmeye çalıştığınız konuyu anlayamadım ben?
şikayet mi? altında başka birşey olduğunu söylemeye çalışmak mı? ya da ne acaba?
yapmasalardı "bakın herkes yapıyor bizdekiler hala umursamıyor..." gibi cümleler dolaşacaktı bu sefer de ortada.
sanırım gerçekten anlamadım ortaya koyulmak istenileni.
0
Tarık
geç kalındığını söylemeye çalışmış olabilir mi acaba
0
ttk
Benim aklıma ilk anda gelen, bu ani ilhamın sebebinin 400 milyon dolar gibi bir şeyler olabileceği oldu.
"Şu sürüyü bir güdüver bakayım çoban kardeş onlar seni tanıyıp sana uyarlar, dediğim yere götüreceksin ama !" diyen ağadan dolayı bizim çobanlara ilham gelmiş olmasın ?
0
nehuse
Söylenen gayet açık çoğu gazete internet sitesini ilk açtığında paralı idi fakat onlarda bunun tutmadığını anladılar en sonunda bilgiyi paylaşmaya başladılar..
0
East
RSS değilde bizim ulusal gazetelerin bazıları nette paralıydı! Onlar hala paralı galiba. Neyseki ABD den güzel sayılailecek haberler geliyor. Sayılabilecek çünki bir gazetenin baskısını kaldırması herşeye rağmen kötü.Neyse haberlerede özgürlük :) .
0
xcorex
Zaman (uzun zamandir)
0
East
xcorex Zaman internetle buluşan ilk ulusal gazetemiz ve içeriğini ücretsiz olarak internetten sunmasıyla zaten bu konularda herzaman önde . Bigilendirme için teşekkürler.
0
etguler
Zaman zaten yalnızca internetten değil, piyasadan da bedava dağıtılmakta. Zaman'ın insanoğluna bedava ulaşma azmi, sınır tanımıyor.
0
anonim
bedava dağıtılılyorsa bizede gelsin bir tane :). bedava dağıtılmıyordur.
0
theapache
Bedava dagitilmiyor.Ama dağıtımının coğunu abonelik sistemiyle yapiyor (ki gayet mantıklı bir strateji ) .Bu yuzden yalnış anlaşılmalar olabiliyor.
0
sametc
zaman gazetesi tirajları medyaya türkiyeye yüksek gösterme amacında bunu yaparken.Ve yüksek tiraj sahtedir olmayan bir aboneye(abone olmamışa yani),aboneliği iptal ettirmiş insana bile gazete gönderdikleri zaman bunu tiraj sayısına ekliyorlar. Benim çevremde bir kaç zaman'ın ait olduğu cemaatten olan insanlardan bilirim...Bazı abone olmamışlara nedense istemedikleri halde zaman gazetesi gider.Hatta aynı cemaate ait dergiler üye,abone olunmadığı halde evine teslim edilir.Nerden üye yapılıyor? + o kişiye ait bilgiler nasıl gidiyor adresi nasıl tespit ediliyor? şüphelendirici korkutucu birşeydir.o yüzdendirki o cemaat'e ait biriyle olan ilişkinize dikkat edin derim. http://www.cumok.org/html/koseyazilari/040615hcetinkaya_1.htm yukarda verdiğim link mesela vatan gazetesi mustafa mutlu bir zamanlar bahsetmişti.
0
xcorex
beğenmediğin gazeteyi okumazsın, görmezden gelirsin. kurutulmuş beynin belki seni saldırıya teşvik ediyor olabilir ama toplum içinde yaşıyorsan o beynini eğitmek zorundasın.

Zaman Gazetesinin tirajları sizi niye bukadar rahatsız ediyor? ister abone olmayana gönderir, ister kendi okuduğu gazeteyi tirajına ekler.. İster bi cemaatin gazetesi olur başka birilerinin.. İnsanlara böyle saldırmanızın sebebi ney? Size ne yaptılar? Başarılı olmaları niye sizi rahatsız ediyo?

Eğer adınıza istemediğin halde bir gazete bir dergi gelirse gider şikayet edersiniz, dava açarsınız ne isterseniz yaparsınız.. fakat insanları her bulduğunuz köşede irdelemeye çalışmaktan vazgeçin.

Senin nasıl olmak istiyosan öyle olmak hakkın olduğu gibi başkalarının da hakkı, saygı duymayı öğrenin sonra cümle kurmayı öğrenirsiniz.

ve Gönderdiğiniz linkteki yazıyı yazacak kadar ahlaksız ve YALANCI insanlara itibar edilmesi benim sinirlerimi bozuyor. bunların yalan olduğunu hepiniz biliyosunuz ama bunu sürdürüyosunuz, niye herkes kendi gibi olup içiçe yaşamıyoruz da saldırıcak yer arıyoruz?
beni kimse zaman almaya sızıntı almaya zorlamadı. gelip buraya zorluyolar yapıyolar ediyolar diye konuşmasın kimse, sizi zorlayan varsa söyleyin.. İnsan olan yalan söylerken biraz utanır kızarır..
Türkiyede genel ev açana ses yok, ışık evine karşısınız. Ne yapıyolar ışık evinde? kötü konuşmak istemiyorum, allaşkına ışık evlerinde ne yapıldığını düşünüyosunuz? (ışık evi?)

daha fazla yazmıycam zaten bunu takiben gelecek kulak tırmalayıcı cevaplarına (sametc) cevap yazmam gerekecek belki.. ama seni susturmak için değil.. burda söylenecek yalanlar biraz daha yayılmasın diye.

lütfen kimse kusura bakmasın, ama damarıma basılmasından hoşlanmıyorum.. çokta yanlış olduğunu düşünüyosanız postlarımı ve kullanıcımı silersiniz..
umarım bi gün insanlar din,düşünce,renk,cinsiyet,köken ayrımı yapılmadan iç içe yaşayabilir.
0
kesken
>umarım bi gün insanlar din,düşünce,renk,cinsiyet,köken ayrımı yapılmadan iç içe yaşayabilir.

yani arkadasim, istatiksel olarak cevap yazdigin adamla ayni dinden olma olasiligin %90'in uzerinde, neyin ayrimindan bahsediyorsun, anlayamadim.

ayrica yorumunda bahsettigin saldirganlikla ilgili birsey de goremedim sametc'nin yorumlarinda. aksine seninkinde cok yakisik almayacak ifadeler kullanmissin, kurutulmus beyninden girmissin, turkcesinden cikmissin.

sakin biraz, senin zaman gazetesinin yolunu hak yolu gormen ne kadar dogalsa, birilerinin de bu yolu irtica yolu olarak elestirmesi o kadar dogal. bunda bu kadar sert cikisicak bir sey goremiyorum.

senin de belirttigin gibi lutfen farkli dusuncelere saygi!
0
etguler
Bedava dağıtılıyor. En basit kanıt, benim ve kardeşimin apartmanına, her gün bir ya da birkaç adet ücretsiz Zaman gazetesi bırakılıyor. Girdiğim bazı apartmanlarda da görüyorum.
Zaman'ın bayi satışı 20 bin civarında. Ama satış listelerinde 550 binlik satışla, en çok satan ikinci gazete olarak görünüyor. Aradaki fark "hizmet neferlerinin" (onlar tarikat değil, hizmet derler) her gün bedava ve cemaat üyelerine dağıttıkları gazetelerden ileri geliyor.
Biz yanlış yoldaki insanları, matrix'in içinden kurtarmak adına, hocaefendilerine hizmet ediyorlar. Arının ve kendinizi matrix'ten kurtarın! : )

Barış MÜSTECAPLIOĞLU - Şakird
Hikmet ÇETİNKAYA - Fethullah Gülen'in 40 Yıllık Serüveni
0
xcorex
sizin yolunuz neye göre yanlış? kim hangi yolu istiyosa o yoldan gider. kimsenin kimsenin yoluna yanlış demeye hakkı yok ancak kendi düşüncesi olabilir. + "hizmet neferleri"nin sizi yolunuzdan çıkarma gibi bi çalışmaları yok. Sizle alakalı olarak yapacakları en fazla şey size düşüncelerini aktarmak olabilir, beğenip beğenmemek size kalmıştır. tabi beğenmemeniz saldırmanızı gerektirmez.

+ şu tarikat muhabbetlerini geride bırakalım artık.
0
etguler
Anladık, hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorsunuz ama lütfen uzatmayın. Kimseye saldırmayın, açıkça gerçekleri söylüyorum. Gerçeklerin söylenmesi neden rahatsız ediyor? Açıkça tarikat sempatizanlığı yapıyorsunuz. Burası tarikat-siyaset konuşulacak yer değil. Kimse beni yoldan çıkaramaz endişe etmeyiniz, hele hele çember çizip içine parmağını koyduktan "oğlunuz burada değil" diyerek tanrıyı bile kandırabilecek kadar kendisini "kurnaz" sanan tarikat mensupları asla. Hepinizi, çok yakından tanıyorum. Tanrı ve ABD yolunuzu açık etsin. : )
(Bakın ne kadar güzel bir demokrasi ortamındayız değil mi? Siz açıkça tarikatı savunuyorsunuz, ben de akılcılığı. Ama çoğunluk sizden yana. Olsun.)
0
East
Kısa ve öz olarak şunları belirteyim: 1 ) Zaman gazetesi abonelik temelli bi gazetedir. 2 ) Zaman gazetesine para vermeden ulaşan insanlar vardır bu doğru.Zaten ülkemizdeki gazeteler içerisinde bu şerefi hakedecek tek gazetede ( belki 1-2 gazete daha var ) Zamandır ! Bir hafta boyunca tırajı ilk 20 belkide ilk elli de olan ulusal gazeteleri alıp okuyun bakalım hangisini gazeye olarak niteleyebileceksiniz !!! Bu ülke tabak çanakla , kendisinden kaçırılan vergi ile ( .tar ) bedava dağıtılan ve kağıt ve mürekkepten ibaret çok gazete gördü ! 3 ) Zaman gazetesi ulaştığı kişilerce en çok okunma yüzdesine sahip gazetedir. Nedenlerini tarikate cemaate bağlamaya gerekte yoktur bunun. Okuyan insan okunacak şeyi okur zaten! 4 ) Bu ülkede millet masa başı raporları ve iddanameleriyle uyutulurken bizim ulusal dediğimiz mürekkep ve saman kağıttan ibaret gazetelerin patronlarının gündem saptırarak birbirlerine aç kurtlar gibi saldırarak hangi çıkarlara hizmet ettiklerini ve milletten çaldıklarına bakın önce !!! 5 ) Sizin kurnaz tarikatçılar dedikleriniz sizi sizden çok düşünen insanlar. Zamanın günlük köşe yazılarının toplandığı sayfaya bi göz atın bakalım. 4 köşede aynı konu hakkında tek fikir mi göreceksiniz yoksa en az 2 fikir mi!!!!! Bu ülkede bazı insanlar ve kesimler sadece boş boş konuşup etrafa saldırıken bazıları da iş yapıyor iş! 6 ) Aslında daha söylenecek çok şey var ama bazıları haftada 5 tekzip ( yalan , yanlış haberden dolayı yayınlanan mahkeme karalı düzeltme metni ! ) yayınlayan ya da sadece mürekkep ve saman kağıttan ibaret olan gazetelere itimat ediyor. Yazık onlara! 7 ) En nihayetinde bu teknik bir konudur ve 6. maddedeki tipten insanların oturup düşünmesi gerekir ! O kadar tekzip , saman ve mürekkepten ne çıkar diye ! Çıkanlardan biri teknik bir konuda bile insanları saçmalatma başarısıdır. Bu konuda özel olarak bilgi almak ya da tartışmak isteyenlerle her zaman konuşur ve tartışırım. Tabi bunun yeri burası olmaz.
0
East
Bu arada etguler kim ne yapıyor bir daha alabilir miyim ?Kim neye saldırıyor ? Ve sen kimi tanıyosun !!! etguler yarası olan gocunur derler ya işte öyle. Zaman internette ilkleri yaptı. Rahatsız mı oldun ? Eğ başını öne düşün. Düşünmüyosan sus ! ki düşünüyo sanalım .
0
East
bu son. etguler o kadar çok şey biliyosan bişeler yapta görelim. Yapannlara laf atmamakla başlayabilirsin mesela! Hangi zengin iş adamı doğuya güneydoğuya dershane ya da kolej açmış ? Tek diyeceğiniz sempatizan kazanmak için vs... . Sizin edeceğiniz laflarda ya cehaletten ya da şerefsizlikten. Siz derken geneli kasdettim ve genel cahil. Şerefsizlerde kendini bilir cahiller üstlerine alınmasın!
0
etguler
Böyle seviyesiz bir üslup kullanmanız (dikkat ediniz hâlâ siz diyorum), ağzınızdan salyalar aktığını ve sinirden çatladığınızı gösteriyor. Peş peşe üç mesaj göndermeniz ise eliniz titreyerek, cemaat aşkıyla, hocaefendi sevdasıyla kendinizden geçtiğinizi gösteriyor. Ben gayet sakinim. Mahalle ağzıyla, seviyesizce yazdıklarınız bile beni sinirlendirmiyor. Yazdıklarınız ipe sapa gelmez, tutarsız argümanlar.

Kimin ne yaptığını bilgisayarın arkasından atıp tutarak bilemezsiniz. Laflarım cehaletten değil, "üst bilgi"den. Yolunuz açık olsun.


Ethem Tolga
0
East
Birisi yanlış,taraflı ve saçma sapan şeyler yazıyor ve ben ona cevap yazarsam ağzımdan salyalar akacağı için ve cemaatçi duygularla yazacağım için hiç cevap yazmayayım. Tamam değil! Bir de üst bilgi demişsin bilgine. Daha dün bizzat içinde olduğum bir olay var ki senin üstbilgini sana anlatacak.mailim aşağıda. Bu arada bu mantık varya bştşrdşn sen dediklerimi güya. tamam sen o klişe cümleleri kurdun ya bitti herşey. hele üslubum ve manitör karşısındaki halihakkında dediklerin "Kimin ne yaptığını bilgisayarın arkasından atıp tutarak bilemezsiniz. " cümlesiyle nasılda ahankle dans ediyor! Bari deki bilgim üst olmaya çalışıyor ve ben ölene kadar bu çabasını sürdürecek. emremeral@gmail.com . Diyecek bişeyin varsa buraya konuş. Ben senden daha çok farkındayım maalesef neyin nerede konuşalacağı konusunda.
0
loker
zaman.com.tr yerine zaman.com yazdığınızda ingilizcesini okuyabileceğiniz bir gazete olarak interneti erkenden ve mantıklı şekilde kullanan gazete olmayı başarmışlardır...
0
kesken
thy da benzer bir uygulama icerisinde, yalniz hatirlarim bir ara tepki toplamisti musterilerden, insanlar her halukarda onsecili turkce gelmesi gerektigini savunuyordu sayfanin.
0
ahmetaa
Gecen ay olan bir olay: Zaman web sitesinde Firefox ile uyumsuz kucuk bir alan vardi. Kardesim sorunu izah eden mesaj yolladi, yanilmiyorsam ertesi gun sayfa duzeltildi ve tesekkur mesaji gonderildi. Ben kendim yillarca ozellikle NTVMSNBC sitesinin icler acisi tasariminin duzeltilmesi icin defalarca mesaj gondermeme ragmen birakin sitenin duzeltilmesini bir cevap bile alamamistim. Sonraki yillarda site tasarimini biraz adam ettiler(eh artik Mac kullanicilari mi bastirdi, firefox kullananlar mi saldirdi bilmiyorum) ama hala standartlardan cok uzak oldugu asikar. O nedenle zaman web sitesini duzenleyenleri tebrik ediyorum.
0
loker
ntvMSnbc size ne ifade ediyor :-))))
0
innaw
aslında zaman linux cd'si verse, fem dersaneleri de deneme sınavına girenlere linux cd'si hediye etse mükemmel olur. Yurdum insanının içi GNU felsefesiyle aklanır paklanır.

İsmi de hazır oh ne güzel:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ihlas+unix

Türkiye'de herhangi bir görüşü onlardan daha iyi kim böylesine çabuk ve etkili yayabilir ki?... ;)
0
sametc
ah bir de cumhuriyet okuyabilsek... bütün gazetelerin yanında cumhuriyeti okuyamayınca sanki hiç gazete okumamış gibi oluyorum nedense.
0
anonim
o durum ayrı bir soru işareti kafamda, bütün gazeteler her türlü arşivlerini internete açıyorlar, fakat cumhuriyet hala benim tam olarak çözemediği bir web sayfasında abonelikten falan bahsediyor. Bunlar epeyi (80-90 yıl kadar) geride kalmışlar herhalde.
0
rafet
Cumhuriyeti ben de okumak istiyorum, ama okuyamiyoruz. Bence cok kapitalist olmalarindan. Nasils bizim gazeteyi geliri yuksek olan kisiler okur, onlar da versin parsini diyorlardir. Ogrenciler falan...Onlar da okumasa olur canim. Madem paralari yok. Su son Cumhuriyetin de diger gazetelerden fazla bir farki kalmadi gibi geliyor bana.Belki bunun anlasilmasindan da korkuyorlardir.
0
sundance
Benim görüşüme göre Cumhuriyet'e şahitlik etmek açısından arşivi en geniş gazete olan Cumhuriyet'in arşivlerinin okunabilmesi çok güzel olurdu. Fakat bir gazetenin arşivlerinin açılması demek, gerçekten ciddi bir altyapı ve sorumluluk gerektiriyor. Dahası günlük gazete okumaktan çok daha özel bir hizmet bu. Bu yüzden ben arşivlerin paralı olmasını destekliyorum, fakat gazetelerin günlük hallerinin açık olması lazım. Bunun en güzel örneği New York Times. NY Times da son yedi günün gazetesini bedavaya abone olup okuyabilirsiniz, fakat arşivi tarayabilmek için para vermeniz lazım. Bu tür bir model çok güzel olur. Cumhuriyet ise bu alanda çok fena bir gazeteydi (şu anki halini bilmiyorum). En son 99 yılında Yöre AŞ tarafından Cumhuriyet'in sayfaları scan edilip pdf hali yayınlanıyor ve bunların altında makalelere sayfadan tıklıyordunuz. Yani teknolojinin dümdüz bir kullanımı ile karşı karşıyaydınız. Internet'in interaktif özelliklerinin kullanılması, bizi acaba kim okuyor gibi endişeler vs. yoktu. Dahası Internet'e yönelik bir şey de yoktu, televizyon programı yapsalar sayfaları aynen koyacak gibiydiler. Umarım bu zihniyeti değiştirirler, Cumhuriyet gibi bir gazeteye yakışmıyor. (Eğer bu yorumdan "Vay sen de mi Cumhuriyet'e saldırıyorsun?" anlamını çıkartıp yüklenecek olanlar varsa yirmi yıldır Cumhuriyet okuyorum. Demem o ki ilk taşı günahsız olanlarınız atsın ;)
0
anonim
Son çıkan haberleri incelersek(cunhuriyet'i çok sevmiştim Hasan Cemal) cumhuriyetin sadece teknolojik olarak değil ideolojik olarak da bir gelişim geçirmesi gerekiyor. Yıllar öncesinin planlarıyla, taktikleriyle, oyunlarıyla ve düşmanlıklarıyla bir yere varılamayacağının farkına varmaları gerekiyor.
0
FZ
O muhterem zatın sevgisi böyle ise düşmanlığı ne menem olurdu hani yani merak ediyor insan vallahi.

Geçenlerde bu ülkenin yüzakı bilimadamlarından Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir yazısı vardı, vay canına meğer Cumhuriyet neymiş de haberimiz yokmuş, helal olsun vallahi! gibisinden, söz konusu "popüler" kitabı tiye alan...
0
orhankurnaz
... Yani teknolojinin dümdüz bir kullanımı ile karşı karşıyaydınız. Internet'in interaktif özelliklerinin kullanılması, bizi acaba kim okuyor gibi endişeler vs. yoktu. ...
Cumhuriyet gazetesi için değil ama teknolojinin kullanımı ile ilgili olarak http://www.pressdisplay.com/ adresine rastladım geçenlerde radikalin bir haber sayfasında.
0
etguler
Cumhuriyet kapitalist olduğu için değil, kapitalist olmadığı için internet yayınını ücretsiz yapamıyor. Bütçeleri Zaman gibi gökyüzünden yağmıyor ki, onun gibi her gün 500 bin gazeteyi bedava dağıtsınlar.
Cumhuriyet'in bilgi işlem birimi gayet başarılı işler yapıyor, sitenin de altından kalkabilirler ama gazetenin bütçesi el vermiyor etkin internet yayınına.
Cumhuriyet holding gazetesi olmadığı için 50 kuruşa satılıyor, kapitalist olduğu için değil. Bağımsız olmanın bedeli bu. Cumhuriyet üniversite kantinlerinde yarı fiyatına satılıyor. Bunu anlı şanlı boyalı basın bile yapmıyor.

Hasan Cemal de Cumhuriyet'i dinozorlukla suçluyor. Hasan Cemal efendi 92'de Cumhuriyet'i dinozorluktan kurtarmaya çalıştı: 3 ayda gazeteyi iflas masasına götürdü. Şimdi de cicili bicili kitabıyla, Nadir Nadi'nin hasta yatağındaki çiş kabını anlatarak, kendini aklamaya çalışıyor. Eğer Hasan Cemal kafası hala Cumhuriyet'te yaşıyor olsa idi, şimdi Posta, Zaman, Yeni Şafak, Bugün karışımı, biraz Amerikancı, biraz dinci, ultra ötesi liberal bir Cumhuriyet okuyor olacaktık.

Saygılar.
0
ae

RSS konusu nerelere gelmis.

Yillardir cevremdeki herkes parasini vererek Zaman'a abone oluyor. Caddelerde , Kadikoy iskelesi onunde Zaman standinda durup abone yaptigimiz zamanlarda oldu. Insanlar abone oluyorlar, gazeteleri kapilarina birakiliyor, sonrasinda ise kargo dagitim firmasi ilgili fatura ile gelip tahsilatini yapiyor. Nakit tasimiyorum, tahsilat zor olur diyorsaniz benim gibi kredi karti bilginizi veriyorsunuz aylik 14-15 ytl cekiliyor.

Gelip gecerken kapiya birakilmis gazeteleri gordugunuz icin herhalde, tutturmussunuz gokten para yagiyor bedava dagitiyorlar diyorsunuz. Bir biz goremedik bu yagan paralari, herneyse.

Uyumaya devam edin mirim. Nerede kalmistik, RSS mi teknoloji mi, internet sitesi mi? Sevgilerle

0
FZ
Bir biz goremedik bu yagan paralari, herneyse.

Sizin görememeniz normal. Gazeteye abonelik için sokakta müşteri toplamaya çalışan birinin tepedeki ilişkileri görmesi, paraları bilmesi mi beklenir? ;-) O tür mevzuları yukarıdaki ensesi kalınlara sormak icap eder. Medyadaki pek çok gazete ve TVde aslında buna benzer durum var. Bazı insanlara çok ciddi paralar veriliyor. Ne için verildiğini de gayet iyi görüyoruz, gayet güzel hizmet ediyorlar o paraları verenlere ;-) "Zaman" da bu düzenden ayrık bir kurum değil. Aslında adamların sloganlarına hak vermiyor değilim: Gerçekler zamanla anlaşılır. Tek mesele bazı gerçeklerin görülebilmesi için epey zaman geçmesi gerektiği, tabii o zaman da iş işten geçmiş oluyor bazen. Belki de buna güveniyorlardır, kimbilir...
0
ae
Sevgili FZ, Belki cok disardan baktiginiz icin goremiyorsunuz. Biraz iceriden baksaniz (empati deniyordu degil mi), sizlerde hak vereceksiniz gibime geliyor.

Belki universite yillarimda bunu bana soylemis olsaydiniz, (yukaridaki iliskileri gormemeniz normal sozunu) bir yere kadar hakli olabilirdiniz, insan zamanla bazi seyleri daha net gorup anlayip yorumluyor. Artik bu tur konularda çok yönlü düşünüp yorumlayabiliyorum (multitasking mi, multithread mi yoksa :-)

Dediginiz duzen ile ilgili yazilarda okuyorum, haberlerde izliyorum , daha sonrasinda cevaplara ve gorduklerime bakiyorum, piyonlarin ve tahtanin durumunu anlamaya calisiyorum ve yazilanlarin (atilan ve tutulanlar) cok yerinde olmadigina hukmediyorum.
0
etguler
Evet konumuz internet siteleri ve RSS beslemeleri.

Neden Zaman'ı ve Said-i Nursi Fethullah Gülen tarikatını savunmak yerine, konuyu sürdürmüyorsunuz?

Arkadaşlar buna alışın artık. Nerede bir Zaman ve Fethullah gerçekleri dile getirilirse, orada anında tarikatın sempatizanları (şakirdler) ve tarikatın okuttuğu hizmet neferleri bitip, "demokrasi" takkesi altında savunma yapmaya başlıyorlar. Madem Zaman gazetesini sadece demokrat olduğunuz ve gazeteyi sevdiğiniz için okuyorsunuz, neden tarikata eleştiri gelince size bir şeyler oluyor? Siz sadece okursunuz, dikkate almayın benim gibi saçmalayanları. Yazdıklarıma yanıt vermeyin, yöneticilere mesajımı bildirin. Silsinler, konu kapansın.
Elbette gazetenin bedava dağıtıldığı tarikat mensuplarına söylenmiyor, hizmet aşkları azalmasın diye. Yoksa siz de mi tarikattansınız?

Bu gazetelerin RSS sevdası, Web 2.0'ın iyice yaygınlaşmasından sonra hız kazandı. Yahoo'nun Flickr ve del.icio.us'u alması gibi, herkes yeni internet standardında mevkii kazanmaya çalışıyor. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi gazetelerin arşivlerinin ücretli olması doğal. Ama günlük olarak ücretsiz olmalılar. Bu açıdan bakınca RSS yayınlamaları da kaçınılmaz oluyor.
0
ttk
Merhaba

Karşılıklı olarak cevap hakkı doğuracak şekilde bir tartışma ortaya çıkarsa her iki taraf ta doğru bildiğini savunarak devam eder tartışmaya. Yani sizin karşı tarafa "neden dediğimi kabul etmek veya kabullenmişcesine susmak yerine savunmaya devam ediyorsunuz" demenizle karşı tarafın size benzerini söylemesi arasında fark yok. "İlla en üste benim iddiam çıksın"a dönerse iş, tartışma böylece uzayıp gider.

Haberdeki listedeki gazetelerin genel olarak hareket tarzını bunca senedir gördüklerime göre değerlendirmemden dolayı yukarılardaki yorumu yapmıştım, şimdi ortamın içine ben mi ettim acaba diye düşünmeye başladım bu tartışmalardan sonra.
0
etguler
Merhaba,

Yazdıklarımdan "son sözü ben söyleyeceğim" gibi bir anlam çıkarmanız doğru değil. Böyle bir bakış açısına sahip değilim. Israrla "cici/demokrat/eleştirilemez/biricik gazete Zaman'dır" tutkularını bize dikte etmeye çalışıyorlar. Gazetede karşıt görüşlerin ifade edildiğini söylüyorlar ama burada eleştiriye tahammülleri yok, kimsenin Zaman hakkında fikrini belirtmesini istemiyorlar. Çünkü şaibelerin üzerini örtecek argümanları yok. Bir anda bana karşı cephe oluşturup, saldırmaya başladılar. Tepkim buna.

Üslubu çirkefleştirmeden tartışmanın, kimseye zararı yok. Ama kaba ağızla yazılan, fütursuz yazılara da yanıt verecek değilim. Her neyse, uzatmanın anlamı yok.

Saygılar.
0
xcorex
kimsenin Zaman hakkında fikrini belirtmesini istemiyorlar

fikir belirtirsin, soyle yazilar boyle yazilar falan dersin.. ama acik bariz uzun sure egitimini aldiginiz YALANlari gelip burda soylerseniz bende savunurum.. damarima basilirsa sinirlenirim.. ben sadece Zaman gazetesine bir link vermem uzerine, direk hazir konuyu bulmusuz mantigiyla durdukyere Zaman'a, Cemaate, m.f.g.'e binbir turlu seyler soylenmeye, yalanlarla dolu linkler verilmeye basladi.. bu tartismayi baslatmak icin can atan kisiler var yani aramizda..

ben diyorum tarikat muhabbeti acilmasin, sen bana diyosun ki "tarikati savunuyosun". kicinlami okuyosun? kimmis bu tarikatta bizim haberimiz yok? anlat bakalim cok bilmis, soyle bakalim, o evler icinde neler oluyomus? insan mi bogazliyolar? tarikat dedigin ne yapar? cokbilmis. anlatta ogrenelim.. ben ne yaptigimi bilmiyorum sen anlat bakalim

uslubu cifkeflestirmek direk bu tartismayi baslatarak yapildi.. ben sinirlenirsem kaba olurum her insan gibi.. hicbiseye de cevap vermene gerek yok, gereksiz laflarindan kurtulmus oluruz.

kimsenin sana Zaman'i dikte etmeye calistigi falan yok sadece etrafinda baska hicbisey olmadan bir link verdim. topicte yapilmasi talep edildigi gibi. butun hepsi gazete, zaman gaste degil sanki

kimsenin sana karsi cephe olusturdugu yok, durdukyere insanlara saldirirsan, saldirdiklarin kendilerini, hatta baskalarini kaale alan insanlarda saldirilanlari savunurlar. sasirmaman gerekirdi.

boyle muhabbetler gectikte sogumaya basliyorum internetten..

her tarafta her dusunceden insan ayni yere saldirsin diye cabalar maksimumda bu ulkede.. sagcisi solcusu gastecisi programcisi herkeste tek bir amac olmus.
"fetullah gulen ve sevenleri insan degildir". butun insanlara empoze edilmeye calisilan sey bu..

Ben size yalan olmayan seyi soyliyim.. bu kadar saldirdiginiz cemaat (birlik) su ana kadar ne turkiyeye nede birine zarar vermedi. ve bundan sonrada oyle bisey olmayacak.. ancak boyle ortalikta yalanlar dolandirabileceksiniz.
veya daha once yapildigi gibi ortalikta insanlari kirletmek icin, dersiniz ben nurcuyum diye o isimle bikac pislik yaparsiniz nurcularin adini kotuye cikartmak icin.. yapilmadi degil yapildi ve herkes inandida. medya bu ulkede guclu her istedigini yaptiriyor..

fakat ben burda gelipte bu duzenlenmis senaryolarin yalanlarini soyleyenlerin, soylediklerine inandiklarini dusunmuyorum.. gercektende inaniyolarsa cahilliklerindendir diye dusunuyorum.

bu arada yukarlarda bir mevzu vardi, ayrim konusunda.. bu ulkede %99 musluman derler.. ama dinini yasamak isteyen belli yollarla bertaraf edilir.. "dinci" "nurcu" "irticaci" gibi isimler takilir binbir turlu yalan atilir, tamam iste artik insanlar dincileri istemiyo. bukadar.. turkiyeyi gectim dunyada muslumanlar terorist olarak biliniyo artik. siz ve benzerleriniz saolsun super beceriyosunuz.

daha fazla uzatmanin anlami yok zaten baya uzattim. (ben uzatmis oldum tabii ki) umarim bi gun boyle 4ayakli davranislardan vazgecersiniz (evet hakaret ettim)

dediklerimi haketmeyen, bu sitede boyle seyler gormek zorunda olmadigi halde katlanan herkesten ozur dilerim..

hakedenlere saygilar..
0
East
Şöyle bir söz var " Aptallarla tartışmaya girme , seni önce kendi seviyelerine çekerler sonrada tecrübeyle yenerler! " Çok şey mi bildiğinizi zannediyosunuz. Merak ediyorum müslümanmısınız? Eğer müslümansanız Kuran-ı kaç kere okudunuz ( meal ) . Acaba aranızda İbn-i Haldun okuyan ya da İbn-i Rüşd okuyan var mı? En büyük ayrılıkçı Bediuzzamanın Van'a Üniversite Van'a üniversite diye kaç kapı aşındırdığından haberiniz var mı?M.Akif'in tek dişi kalmış canavar diyerek ölümsüz tesbitini yaptığı medeniyet ve medenilik denilen argumana sarılırken o medeniyetin ve medenilerin yaptıkları ve yapıyor oldukları ne çabuk unutuldu.Aranızda Cemil Meriç okuyandamı yok? Ya da Alev Alatlı. Peki Mustafa İslamoğlu okudunuz mu hiç? Buhariyi muslimi açıp karıştırdınız mı? Sizin arka planınızı ne oluşturuyor? Evet birisi kendisini donkişot a benzetmiş. Bi araştırsın bakalım cervantesi ve don kişotu karşısına neler çıkacak ? Ben Gorkiyi bile okudum size daha ne diyeyim ve daha okuyacağım çok insan var. Siz okumadan bilmeden atın tutun. Herşey ortada . Kimilerini nefsi yönetir kimleri nefsini yönetmeye çalışır. Nefsinin emrindeki işine geleni alır. etguler sana ısrarla dikte ediyorum boyunu aşan şeyler söyleme. Sen ki milyonlarca kişinin aptal , bağnaz vs olduğunu dikte ediyosun ve biz buna karşı sana burada tepki veriyoruz sen daha ne laf yetiştirmeye çalışıyosun! Kim neyi dikte ediyor!Akıllı bir insanı en çok sinirlendirecek şey alenen aptal yerine koyulmaya çalışılmasıdır. Laf çevireceğine bir yerden bir yere zıplayıp birinde posta koyup diğer yerde cevap vermeye çalışacağına milyonlarca insana ettiğin hakareti düşün. Evet o insanlar aptal çünki hala sana laf anlatmaya çalışanlar var burada. etguler sen şüphesiz ki cahil ve aptalsın. daha öncede dediğim gibi insan gibi mail gönder. Madem kendini burada bile insanları aydınlatmak için alı koymadın ve konuyu ,formatı saptırdın ve demediğini bırakmadın ve üstüne pişkinlikle yaptıklarını biz yapmışız gibi sundun. madem bu kadar aydının suskunluğu sana çok dokundu. E o zaman bırak tembelliği ve laf çiğnemeyide insan ol mail gönder. Zaten insan olsan haddini bilirsin. Senin haddin ne? Söylede ne olduğunu bilelim!
Aslında internette böyle şeyler daha bi sinir bozuyor. Gerçek hayatta muhatabınız , siz doğruyu söylediğiniz ve anlattığınız zaman otomatik refklesleriyle karşı çıksa bile vücudu onun aslında doğruyu anladığını ve ağzından çıkanı bünyesinin kabul etmediğini belli ediyor.Burada yani internette ise muhatabınız yüzü kızarsa gören kimse olmayacağı için hep yüzsüzler oluyor. Biz bize gösterilen her kaynağı okuduk araştırdık analiz ettik daha neler neler. peki siz? Bu ülke bu dünya yeterince saçmalık kaldırdı benim kişisel olarak daha tahammülüm yok buunlara. Bir de sorun bakalım East Zamana abonemisin ? Bayiden alıyormusun? Cevap HAYIR!!!!!! Uzun süredir HAYIR!!!!!!! Peki uzun suredir okuyomusun. Karşıma çıktığı zaman ya da çok lazımsa EVET!!!!!!!! Şimdi kim kime ne yapıyor!!!

103 - ASR SÛRESİ
1,2.Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
3.Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).


İnsanların kaçtığı şey ve sığındığı şey burada. Müslüman değilsen anlarım derdini. Ama müslümansan yazık sana.
0
ae
Zannedersem saldiri yapmamistim ben, siz ise surekli bir fikrinizi diger bir arkadasin dedigi gibi on plana cikarmak icin soyledir boyledir diyerek yaziyorsunuz. Gazeteye yeri geldiginde elestirilemi yolluyorum ve genel yayin mudurunden vs den cevap da aliyorum. Siz de yollamayi deneyebilirsiniz.
0
euler
Nasils bizim gazeteyi geliri yuksek olan kisiler okur, onlar da versin parsini diyorlardir. Ogrenciler falan...
Aslında bu tam olarak doğru değil. Kampüste üzerine "üniversite" damgası basılmış olarak radikal gazetesini 5/8 fiyatına, cumhuriyet gazetesini ise yarı fiyatına satın alabiliyorum. Bunun üniversiteyle bir alakası olduğunu da sanmıyorum, bir çok üniversitede var bu uygulama.
0
euler
Bu arada yukarıda birisi (xcorex ya da etguler :)) etiketini kapatmamış sanırım, ondan sonraki tüm yazılar hala bold olarak işaretlenmeye devam ediyor.
0
euler
[b] etiketi kapatılmamış.
(önizleme yapmadan göndermemek lazım yazıları, yukarıda eksik yazmışım :))
0
euler
0
anonim
KONU TATSIZ YERLERE GIDIYOR VE FM'YE HIÇ YAKIŞMIYOR. LUTFEN BURDAKI YORUMLARI KAPATIN, TARTIŞMAK ISTEYENLER BAŞKA BIR PLATFORM BULSUNLAR.
0
East
mailimi verdim zaten. daha bu konuda birşey yazmayacağım buraya. Teknik bir konuyu saptıranlar utansın.konuşacak şeyleri varsada mailini bekliyorum.
0
etguler
Konu hiçbir yere gitmiyor. Medenice fikrini yazanlar yazıyor, seviyesizce yazanlar da yazıyor. Ve yine ülkenin aydın insanlarının "gıkı" çıkmıyor, yalnızca izliyorlar. Tarikat sempatizanları, külhanbeyi gibi tavır koyup, e-posta adreslerini verererek tehdit ediyor ("sus uyandırma kimseyi, alırım aklını" küstahlığı).

Belki de haklısınız. Ben ahmak bir Don Kişot'um. Kapatılmalı konu, uyunmalı uslu uslu...
0
East
bak etguler insanlara küçük görerek tarikatçı , cemaatçı vs... dersen cevabını alırsın. Sen mi aydınsın! sen mi uyandırıyosun insanları. mailimi verdim at mail mailleşelimde uyandır beni. medenice insanlara hakaret edemezsin ! Ayrıca seni tehdit etmem için şerefsiz olduğundan emin olmam lazım. Bizde şerefsiz az ve ortada konuşanıda buralarda bulunmaz. Sen cahilsin sana insan gibi iletişim için yol gösteriyoz sen dır dır dır!!! İstersen izin al FM yönetiminden burada konuşalım üstün bilgili insan. Ve sen hala zeytin yağlılık peşindesin.Herşey kendine ben diyeceğimi dedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kan karşılığı Petrol

sundance

Irak'ın iliğinin kurutulması amaçlı, petrol karşılığı gıda ve ilaç yardımı kampanyasını biliyorsunuz. Çöl Fırtınası akabinde önce yiyeceksiz ve ilaçsız bırakılan, ambargo uygulanan Irak, daha sonra bu şekilde 'insani yardım almıştı' bu süreç içinde ilaç ve gıdasızlıktan ölen çocuk sayısının 2 milyon civarı olduğu söyleniyor.

Yeni Irak savaşı işe buradan esinlenerek, bazıları tarafından Blood For Oil (Petrole karşı kan) diye isimlendirilmişti.

Şimdi ise Amerikalı'ların bu kavramı gerçekten hayata geçirdiklerini, eşsiz site Kuro5hin yazıyor. Yazıya göre, hayvan kanı, sakatatları vs. gibi artıklardan varili $15'a ham petrol üretmeye başlamışlar.

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Becer Şu İşi!

FZ

Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P

Basından: 10 Soruda Elektronik İmza

anonim

Aşağıdaki iki soru ilginç gözüküyor:

Şu anda hangi devlet daireleri e-imzalı belge kabul ediyor?

Nikah, tapu gibi tanıklık gerektiren durumlar hariç, yasaya göre tüm kamu kurumları, vatandaşın elektronik imzalı dilekçesini kabul etmek, işleme koymak zorunda. Örneğin pasaport başvuru formunu internetten doldurduktan sonra, imza atmak için emniyet müdürlüğüne gitmek gerekiyor. Bundan sonra pasaport bürosuna elektronik imzalı dilekçe gönderildiğinde belgenin işleme konması gerekiyor. Memurlar sorun çıkardığında Kamu SM’e başvurmak yeterli. (www.kamusm.gov.tr)

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.