imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

0
FZ
İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Görüşler

0
ZZombie
Bir laf vardir.
"Pire için yorgan yakmak" şeklinde.
Durumumuz tam onluk.
Delinin biri çıkıp "Ben bu siteyi sikayet ediyorum." deyip site kapattiriyor. Varmi boyle bir mantik?

Ki soz konusu sitenin de dosya paylasimi ile hicbir alakasi yok. Paylassa paylassa bilgiyi paylasir, bu da demek oluyor ki yakında FM de kapatılır.

Yarın öbür gün biri çıkar da "Ben kendi eğitim kurumumda milyon liralara verdiğim eğitmleri, bilgileri ve daha fazlasını burada bu adamlar hic para talep etmeden herkesle paylasiyorlar, sikayetciyim". derse n'olacak? Kapatılacak mı burası da?

Vakti zamanında bu türde aptalca kapatma işinin bir benzerini Türkiyede internetin kedinelerine eşit olduğunu söyleyen bir firma yapmıştı. Türk telekom fiyat politikasını proteso etmek için TTnet kullancılarının kendi sunucularına erişimlerini engellediler, noldu sonra? Müşterileri ile davalıkoldular.

Sen hem benden barındırma adı altında dönemin en yüksek üçretini talep edeceksin. Ben de sana "Siteme müşterilerim erişemiyor" diye şikayet edince "TTneti protesto ediyoz, erişimlerini kapattık" diye saçma bir cevap verecen.

Evet, Türkiyedeki internetin kendilerine eşit olduğunua o zaman karar vermiştim zati, zira şu an ki mantıktan hiç bir farkı yok. Tebirk ederim, başarılarının da devamını dilerim.

Allah tan da akıl fikir dilerim.
0
kocak
Bu haberi okuduğumdan beri anlayamadığım bir şey var. imdb.com sitesinin film paylaşımı ile ne ilgisi olabilir? İnternet üzerinde en geniş film vb. veritabanına sahip bir site nasıl olur da video paylaşımına olanak sağlayacak bir ortam sağlayabilir? Bunu anlayamadım bir türlü.
0
Guardian
imbd.com yasaklanacağına yazım hatası ile imdb.com yasaklanmış.

Şuan düzeltilmiş görünüyor.
0
101
Google'ın yasaklanacağı günler artık mizah malzemesi değil ciddi bir öngörü haline geldi.

0
metoikos
Şimdi ben google üzerinden dvd, mp3, yazılım vb şeyleri yasal olmayan yollardan edinebiliyorum. Demek ki en büyük yasadışı içerik kaynağı google. O zaman şikayet etmek istiyorum google amcayı, kötü örnek oluyor bize. Hadi bakalım kapatacaklar mı google'ı da?!#+
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TV'leri Kapatıp Kitap Okumaya ve Öğrenmeye Başlamanın Zamanı Gelmedi mi!

FZ

En nihayetinde zoru başardık gene. Türkiye televizyon seyretme istatistiklerinde 1. sıraya oturdu, ne kadar gururlansak azdır. Günde 4 saatlik ortalama ile ABD'yi geçerek televizyon konusundaki azmimizi cümle aleme kanıtladık.

Bunlar olurken bir de baktık ki kitap okuma konusunda da gelişmekte olduğunu iddia eden bir ülke olarak kırılması zor bir rekora imza atmışız: Ortalama bir Japon vatandaşı yılda 25, ortalama bir İsviçreli yılda 10 ve ortalama bir Fransız yılda 7 kitap okuyorken Türkiye'deki dünyaya bedel her 6 vatandaşımıza yılda bir kitap düşüyor! Çocuklarımızın kitap okumasındaki en önemli engelleyici faktörlerden biri olarak TV görünüyor.

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

WikiLeaks Sarsıntısı Devam Ediyor!

sundance

Ekvator hükümeti geçmişte de birçok defa, üst düzeyde önemli dökümanı sızdıran WikiLeaks kurucusu Assange'yi güvenli ve özgür bir ikamet için Ekvator'a davet etti.

Hayatından endişe ettiği için uzun süredir havaalanlarında yaşadığını söyleyen Assange'ye, Ekvator makamlarından gelen bu sığınma teklifi Amerikan Dışişleri'nin 250,000 dökümanının iki gün önce basına sızdırılması ile büyük sarsıntı geçiren uluslararası diplomasi için de ilginç bir gelişme.

Doğrulama imkanı bulamasak da sözkonusu WikiLeaks dökümanlarının Türkçe hallerine WikiLeaksTr.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kendi Siteni Kendin Kapat

anonim

Birçok siteye Türkiye'den erişimin yasaklanması gün geçtikçe daha çok internet kullanıcısını rahatsız ediyor. Bu konuda daha fazla kişiyi bilinçlendirmek amaçlı başlatılan bir kampanya ile herkes kendi sitesini kendisi kapatıyor. 20 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürecek kampanya detaylarına buradan ulaşılabilir.

ODTÜ Teknokent 5 Yılda 10 Kat Büyüdü (Peki Ya Silikon Vadisi?)

FZ

Radikal'deki habere göre ODTÜ Teknokent'in 2002'de 25 milyon dolar olan cirosu, yaklaşık 10 kat büyüyerek 250 milyon YTL'ye çıktı. 2005'te 149 olan firma sayısı 195'e ulaştı. 7 yıl önce 12 bin metrekarelik alanda hizmet verirken, şimdi 80 bin metrekarelik kapalı alan var. Teknokent'in AB ülkeleri, Uzakdoğu ülkeleri, ABD, Türki cumhuriyetleriyle İsrail ve Katar gibi ülkelere teknoloji ihraç ettiği belirtilmiş. Yazının sonundaki bir cümle ise dikkat çekici: