WordPress Blogları Mahkeme Tarafından Engelleniyor

0
charissma
Henüz sebebi konusunda bir netlik yok ama görünüşe göre Türk Mahkemeleri, ücretsiz kişisel web günlüğü edinebileceğimiz wordpress.com ve ona bağlı blogları engelliyor. Siteye ve bloglara erişmek isteyen TTNet kullanıcıları şu mesajın yazdığı bir sayfaya yönlendiriliyorlar:
"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.
"

Türk adaleti bir kez daha enteresan bir şekilde tecelli ediyor...

Görüşler

0
faraklit
kesin sadece bir tane blog yüzünden bütün wordpress ve subdomainlerine erişim engellemiştir.
0
aladagemre
Evet, Ben de stajım süresince bu engelleme işlerini yapmıştım, ancak TT'de değil, Tellcom'da, Turkcell'in internet çıkışlarını engellerken farkettim ki subdomain ile IP ler aynı old. için tüm bloglar gidecek, ama mahkeme kararı bu olduğu için mecburen yaptık. Erişim engellemelerin bilirkişi olmayanlar tarafından yapıldığının göstergesi...

Bu engellemeye sebep olan ise hakaret içeren bir siteydi...
0
anonim
ağ ayarlarınızın dns bolumune aynne şunları yazın sonra bakın yasak masak kalıyormu :D

Yeğlenen DNS sunucusu: 4.2.2.1

Diğer Dns Sunucusu: 4.2.2.2
0
FZ
Uluslararası şekilde rezil olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
0
Helplessness
Google'ı ne zaman yasaklarlar acaba, ya da ne sebepten mi deseydik?
0
sosgezbir
Burası Türkiye :)
0
Dite
Site blocklamanın pratik açıdan bir ceza olmadığı gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor...
0
fcn
bu kişisel bloglardan para kazanan insanlardan biri, kalkıp bu mahkeme kararı yüzünden maddi zarara uğradığını söylese ve tazminat istese, sonuç alabilir mi acaba? ya da salt bu da değil, mesela, yine bir gün benzer şekilde blogger'daki blogum benzer şekilde erişime engellense, ben manevi tazminat davası açma hakkına sahip olur muyum? açsam sonuç ne olur?
0
boreas
Hakaret olmadığı için manevi tazminat biraz zorda diğerleri mantıklı :)
0
anonim
Genelde bu tip olaylar hep .com'lu sitelerde oluyor. Youtube.com, wordpress.com, bence telekom .com'lu sitelerin hepsini engellesin.
Eli değmişken .net , .org ne varsa engellesin bir tek .gov.tr'lere girebilelim. Kesin çözüm
0
anonim
Telekom'un burada "emir kulu" olduğunu belirtmek lazım.
0
Betelgeuse
Telekom'un ADSL bağlantısını kullanarak internete bağlanıyorum ama bu engellendi denilen sitelerin hepsine bağlanabiliyorum. Acaba benim bilgisayarımın ayarlarında mı bir sorun var?
0
sosgezbir
Linux'da nedense tüm engelli sitelere giriyorum. Bunun sebebi sanırım isim sunucularıyla ilgili. Sanırım sen TürkTelekom'un isim sunucularını kullanmıyorsun benim gibi bilmeden.
0
boreas
Bence joomla'da engellenmeli ne olur ne olmaz.
0
FZ
Son alınan bilgilere göre idari ve politik, kritik bazı şeyleri yayımlayan, üst düzey bir görevli ile ilgili bir blogdaki yazılardan ötürü savcılık acilen harekete geçmiş ve çıkan mahkeme kararı ile de TTNet'e yazılı emir ulaşmış. Deneyimsiz bir teknik personel de tüm wordpress.com alanını engellemiş. Kısa sürede bu saçmalığın farkına varan TTNet yöneticileri durumun düzeltilmesini sağlamış, şu anda pek çok ADSL kullanıcısı wordpress.com bloglarına erişebilir halde. Durum şimdilik böyle.
0
bm
Hmm, gecen sefer youtube kapatildiginda bir sure sonra IP adresi de bloklanmisti. Ben tecrubesizlige degil de, nasil olsa bloklayacagimizi DNS'ten de kapatalim demis olabileceklerine baglamistim bunu.
0
gfxdizayn
"Deneyimsiz bir teknik personel de tüm wordpress.com alanını engellemiş"

tamamen saçmalık, yokmuydu orada bir deneyimli eleman? ararken ttneti oradaki hanım efendilerin dili papuç kadar.
baktılar işin içinden çıkamıyorlar, suçu deneyimsiz elemana attılar, hasta beyinler!
0
bm
Adnan Hocacilar biz yaptirdik demisler Wordpress'e:

http://wordpress.com/blog/2007/08/19/why-were-blocked-in-turkey/

Gerci baska sebepten olsa da 'biz yaptirdik' diyebilirler tabii ama simdi merak ettim FZ'nin dedigi bilgiyi veren mi dogru soyluyor yoksa nedir diye.
0
sundance
Pazartesi akşamı 21:40 itibariyle adslden bağlanıyorum ve wordpress sitelerine giremiyorum :)
0
bm
Hmm baska biryere iki tane detayli (biri utanc verici derecede carpik) haber linki ektim, link vereyim:

http://www.dusunceler.org/garabet/2007/08/17/wordpress-engellendi-kkoreye-hosgeldiniz/#comment-17212

0
FZ
Linkte verilen adresleri buradan da geçelim, yabancıların bakış açılarının nasıl yamulduğunu vurgulayacak şekilde:

A Turkish court has ordered the blocking of blog platform Wordpress. Is this the first sign of Islamist censorship in the secular state?

Turkey bans Wordpress blogs over alleged libel
0
FZ
212.175.13.113 ve 212.57.1.18 DNS sunucularını kullanıyorum ve wordpress.com'a girebiliyorum. (TTNet'i bir kez daha tebrik ediyorum yol açtığı muazzam karmaşadan ötürü.)
0
ns
ben olsam adnan oktar'ın yerinde avukatımı değiştirirdim. (tabi tüm bu davalar vs. avukatın fikri ise.)
önceden merak ediyorum kaç kişi biliyordu bu blogları. şimdi ise bütün dünya öğrendi. türkiye'deki gazeteler vb her yerde duyuruldu. zaten internette bilmeyen kalmadı. en basitinden hiçbir şeyle uğraşmadan site adresini yazıp google önbelleğinden okuyabiliyorum bahsi geçen siteleri. avukat bey sağolsun oldukça ilgiliymiş internet ile. siteler beş sene daha açık kalsaydı bu birkaç gün içinde okundukları kadar okunmazlardı herhalde. bir de marifetmiş gibi alta adresini telefonunu yazmış. neyse daha fazla yazmayayayım Allah korusun fazla mesaimizi de kapatırlar sonra.
---
not: konuya tam vakıf değilim ama mantık olarak bu kararı alan ve alınmasına sebep olan kişilere ülkemizi dünyaya rezil ettikleri için ve haksız yere tüm blogların kapatılmasına sebep oldukları için tazminat davası açılabilir.
---
0
yetgin2
Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Tüm dünya Adnan hocayı bir şekilde duysa, bundan şikayetçi olacağını sanmam. Şikayetçi olacak olan zaten mankenlerle, zengin çocuklarıyla, lüks ve şatafatla iş görmez.
0
baRRacuda
31 Ağustos, hala Telekom DNS'leri ile wordpress'e giremiyorum! Youtube un kapatılmasına dünya kadar tepki gösterilmişti, wordpress in kapatılmasına bunun yarısı kadar tepki yok. Demek ki okumak zor geliyor bizim millete...
0
Betelgeuse
Okulda zorla okutulan ders kitapları haricinde kitap okunmayan bir ülkede ben bu durumu normal karşılıyorum.
0
elektrowolf
haklısın kardeşim.... ama bunun altında büyük bir olasılıkla siyasi nedenler olduğundan eminim...
çünkü benim de blog sitem vardı ve kişisel olduğu için istediğim görüşü yayımlıyordum... bu sebeple ki TTNET e bazıları tarafından emir geldi ki incelemeye aldılar............haydi sonumuz hayır ola inş.......
0
anonim
Bırakın bütün siteleri engellesinler bahsi geçen sitelere ufak bir ayar yaparak girebiliyorum nasıl olsa :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

Rezalet Üzerine Rezalet, Hadi Hayırlısı

robertosmix

Dün savaş hattındaki F-16'larımıza fiber kabloları keserek yapılan sabotaj, bugün de İMKB'nin 14:30'da açılmasına neden olan aymazlık.

Özetle; dün gece 02:00 sularında yol genişletme çalışmaları sırasında çamura saplanan hafriyat kamyonunu çıkarmaya çalışan işciler İMKB'ye giden ana fiber optik kabloları koparıyorlar. Buraya kadar normal diyelim. Kazadır diyelim. Olur diyelim. Komedi bundan sonra başlıyor..

Ne olacak bu memleketin hali...

urxalit

Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.

Türkiye´de Bilim Teknoloji ve İnsani Gelişme Düzeyi

FZ

Gerçek bilimin değeri hatta göstergesi, kanımca, ondan türetilebilen buluş ve ürünlerdir. G.W.Leibniz

``Bu yazı Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarının hazırlanması, uygulanması ve ARGE çalışmaları konusunda atılan adımların kısa bir özetini çıkarmak, bununla ilişkili olarak Türkiye adresli (çıkışlı değil) bilimsel yayın sayısındaki artışa ilişkin son günlerdeki tartışmaları Türk insanının gelişimi ile ilişkilendirerek irdelemek için hazırlanmıştır. Burada anahtar sözcük "insan gelişimi"dir.

... Üstelik toplam yayın sayısında sağlanan bu artışa karşın ortalama atıf sayısının düşmesi (yayın sayıları Türkiye’nin altında olup ta atıf sayıları Türkiye’nin üstünde hatta iki katı olan ülkelerin sayısı azımsanmayacak düzeyde) ve etki faktörünün hemen hemen sabit kalması (bkz., CBT 832), aşağıda da gösterileceği üzere, yapılan yayınların kaliteden ödün verilerek, endüstri ve üretimden kopuk, genelde ünvan ve parasal ödül alma amaçlarına yönelik olduğunun önemli bir göstergesi.

... Küçük örneklemelerle yapılan çalışmalar bu yayınların ne değerde olduğunu ortaya koymakta. Örneğin, (elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve benzeri dalları içeren) bilişim teknolojileri ve uygulamaları alanlarında uluslararası saygın dergilerin başında ABD’de basılan IEEE, İngiltere’de basılan IEE dergileri gelmekte. Bu dergilerde basılan Türkiye adresli toplam yayın sayısı son on yılda ortalama 50 civarında (bu 50 yayının da ortalama % 60’ı sadece Türk yazarlarınca, % 40’ı ise yurt dışı ortaklıklarla gerçeklenmekte). Gelişmiş ülkelerde istihdamın % 50'sinden fazlasını yaratan böyle bir alandaki yayınlarımızın toplamın sadece % 0.5 oluşturması çok düşündürücü ve yayınlarımızın ne kadar ülke gereksinimlerinden kopuk olduğunun iyi bir göstergesi.´´

Prof. Dr. Levent Sevgi ve Prof. Dr. Nejat İnce tarafından yazılmış olan bu önemli makalenin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Bilim Teknik, 24 Ocak 2004, Sayı: 879

Matematiksiz Eğitim

FZ

Radikal'deki habere göre 2004 yılı Liselere Giriş Sınavı'yla ilgili 'skandallar' bitmek bilmiyor. 64 bin 598 öğrencinin 'sıfır' puan almasıyla Türk eğitim tarihine geçen bu sınav sonucunda, matematikten 'bir tek net bile yapamayan' öğrencilerin, Anadolu liselerine '1.' olarak girebildiği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 yılı LGS sonuçlarına ilişkin istatistik çalışması, 'seçkin' sayılan bu liselere girmenin aslında sanıldığı kadar zor olmadığını gösterdi. Sınavda Türkçe (25), matematik (25), sosyal bilimler (25) ve fen bilimleri (25) dallarında toplam 100 soru soruldu.

Buna göre, Erzurum'un Hınıs, Afyon'un Çay, Bilecik'in Gölpazarı ve Van'ın Erciş ilçelerindeki Anadolu liselerine 'birinci' olarak giren öğrencilerin dördü de LGS'de matematik sorularından bir net bile çıkaramadı.

Taban puanı en düşük Anadolu Lisesi Çankırı'daki Çerkeş Anadolu Lisesi oldu. Bu okula son sıradan giren öğrencinin puanı 482.866. Bu öğrenci toplam 100 sorudan dört netle Anadolu lisesine kaydını yaptırdı. Öğrencinin matematik neti -5, Türkçe neti ise -2 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Radikal