Benmi göremedim bilmiyorum ama borland.com adresinde de bu gelişmeyle ilgili hiç bir bilgi yok. Böyle ciddi ve büyük bir haber neden duyurulmadı anlayabilmiş değilim.
Karşı komşun anahtarı kapının üzerinde unutup gitmiş, onu arar anahtarı kapının üzerinde unuttuğunumu söylersin sana inanması için kilidimi değiştirirsin ? Web üzerinde çok profesyonel değilim ama atılan her adımın kayıtlarının tutulduğunu biliyorum hadi bunuda geçtik arayıp burada olduğu gibi şu şu yöntem ile sitenize girilebiliyor demek yeterli illa başlığı değiştirmeye ya da bilgileri almaya gerek yok ki karşının seni inandırmak gibide bir amacı olmamalı sadece uyarması yeterli, bu uyarıya inan inanma o senin problemin uyaranı bağlamaz.
başlığı değiştirip yönetici şifrelerini ele geçirmek müdahaleye girer ve iyi niyet aranamaz bence. Daha çok bu kadarına şükür gibi bir durum olur. Uyarmak isteyen müdehalede bulunmadan uyarır / uyarmalı.
Neyi nasıl anladığınızı tabi sizleri tanımadığım için kestiremiyorum. Cümlemde yazılımı, yazılımı yapanı / yapılmasını yeren bir söz var mı? Neden haber veriyorsunuz diye birşey mi demişim ?
Benim tek demek istediğim TÜRK geliştirici lafının anlamı. Neden yerli yazılım denmiyor ? Neden haber yerli yazılama biri daha katıldı Türkiyede açık kaynak artıyor gibi bir temada değil. Bir TÜRK yine başardı vatan millet sakarya nidalaryla veriliyor ? Böyle olunca savaş mı kazanıyoruz ne oluyor ? Bence dediğim gibi bu bir ırkçılık ve bu tür tanımlar beni rahatsız ediyor. Yoksa açık kaynak kodu destekleyen yazılımların olması tabiki benide memnun eder bunları yazanların ırkından çok bu ülkede, bu ülkenin zorluklarıyla yazılması, herkes köşe olma derdindeyken birilerinin açık kaynağa destek vermesi beni memnun eden bu nedenle haberler bence Bir TÜRK daha başardı gibi değil yerli yazılımlar artıyor vs. gibi olması şahsen daha iyi. Kimsenin yazılımını kötülemedim, yazılımların artmasından da tabiki memnun olurum bunu tekrar belirteyim çünkü vurguladığınız noktaların benim anlatmak istediğimle alakası yok. Cevaptan tatmin olmayanlar olabilir herkesin görüşü kendine sonuç olarak bunlar benim görüşümdü.
"biz gençlerde okadar mağdur ediliyoruz!!!!!!!" Microsoft'daki adamda zaten bu yüzden haklı eğitim sistemimiz ve ekonomimiz sorunlu. Arkadaşımdan bildiğim kadarıyla ödev diye çarkı felek oyununu online yazması istenmiş, bitirme değil gelip geçici bir ödev ama bunu yapması programcılık üzerine ekstra hiç birşey eklemiyor araştırma vs. yok saçma sapan bir program örneği. Sistem hala böyle bak 3.sınıftasın sourceforge yeni duyuyorsun bunu çok daha önce öğrenmiş olmalıydın hocaların seni buna itmeliydi dediğim tam olarak bu sistem açık koda daha hazır değil bunlar bireysel çabalardan çok üniversitlerin teşvikiyle ciddi noktalara varılır ki onlarda microsoft'a müşteri yetiştiriyor anca.
Sonuçta microsoft ticari bir firma ve hiçbir ticari firma rakip sevmez, hemde ürününe yakın / daha iyi (tartışılır) ürünü bedava satıyorsa.Firmalar kâr amacı ile kurulur buda normaldir. Bi halt yaparmıyız yapamaz mıyız ? İşin aslı o da tartışılır kabiliyetimiz yok ya da beynimiz kıt değil ama şu da bir gerçek kaç tane açık kodlu yazılımımız var ? Üniversiteler ne kadar açık kaynak koda destek oluyor ? Olmalı mı ? Evet olmalı çünkü onların kâr gibi kaygıları yok ve eğitim amacıyla kurulmuşlar. Onlarca programlamacı yetişiyor her yıl bitirme projeleri vs. yapılıyor kaçı kod ile dağıtılıyor ya da kaçında açık kod yazılımı teşfik var ?
Ve lütfen biraz gerçekçi olun adam gibi bir program olunca hemen satmayı düşünen bizim milletimiz değil mi? Microsoft'a çamur atmakla ya da üzülmekle özgür yazılım desteklenmiyor oturup program yazıp bu yazılım açık koddur kardeşim diyince anlamlı birşeyler yapılıyor. Ve son birşey orda microsoft'u sıkıştıran arkadaşların kaçının sourceforge'da hesabı var ? Benimde Selçuk'da okuyan tanıdıklarım var ve sourceforge'u sadece ödevlerinde program kullanmak için kullanıyorlar kod değiştirip ben yaptım diyorlar !!!
Kusura bakmayın ama Microsoft'daki adamın haklı olduğu noktalarda az değil.
Verdiğiniz bağlantılardan söylediğimin aslında tahminimden daha çok gerekli olduğu kanısına kapıldım. Çünkü
developerWorks kategorisin'de şuan için sadece 2 yazı var bu sıkıntı yaratmıyor ama Kitaplar, Kılavuzlar Kategorisinde ise bence ciddi bir sıkıntı var haberlerle çeviriler birbirine girmiş durumda. Mesela sundance'ın bir çevirisini hatırlıyorum ama başlık ya da konudan emin değilim ve bu bulmayı çok zorlaştırıyor. Ya da çevrilen bir doküman ana sayfada yayınlanırken ben atladım (veya daha sonra üye olanlar görmedi) ve bu çeviriye ulaşmak artık çok zor . Demek istediğim sadece haber olmayıp (yani geçici bir doküman olmayan) bilgileri başka bir başlık altında toplamak ve ana sayfadan erişim sağlamak bence bu tür bir bağlantı çok faydalı olacaktır.
Bu tür çevirileri ulaşımı kolaylaştırmak için Doküman, Belge ya da Çeviri gibi farklı bir başlıkta toplayıp haber kısmından ayırsak ve açılış sayfasında bunlara erişebilecek bir bağlantı eklense daha kullanışlı olmaz mı?
Bu diğer taraf içinde geçerli kodları gören güvenlik firmaları ya da programcılar aynı şekilde yamada hazırlayabilir. Yani dezavantaj olduğu kadar bana avantaj gibide geliyor.
Kullandığınız formata bu tür bilgiler girebiliyor olmalısınız. Hiç bu tür bir araştırmada bulundunuz mu? JPEG ya da TIFF (ya da başka bir formatta) Açıklama kısmına istediğiniz bilgileri girerek fotoğrafın haklarını kendinize alabileceğinizi umuyorum. (tabiki bu fotoğraf için artık çok geç :( ).
XGameStation (Video Game System Development Kit) ( 1)