GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

0
ulatrix
Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.
PHP

Görüşler

0
Tarık
herşey iyi, fakat üyelik sistemini ve güvenlik anlayışını pek kavramış değilim.
0
vst
Ben de anlamadim. Acaba asiri yuk sebebiyle mi denmek isteniyor?
0
experience
"ba$ka bir turk" nasil yani?
0
anonim
Bu ara Türk yazılımı olmak prim yapıyor, ondandır.
0
boreas
Bir - İki gün önce bir TüRK yazılımcı wikipage'i yapmışya buda başka bir türk. Ne oluyorsa TürK olunca yazılımlarada ırkçılık kattık :)
0
sefalet
Milliyetçilik olmasın o.
0
boreas
Peki olsun :)
0
sblisesivdin
Türk olunca bir şey olmuyor.. Kullanıcılar hele Türk olunca hiçbirşey olmuyor :) Merak etmeyin.

Wikepage'i ben yazdım. Basit, ama yararlı olduğunu umduğum, kendimce bir hedefi, sınırları olan bir programcık.

İlginç olan fazlamesaide insanların "hep" olumsuz olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde Türkiyede yazılımın gelişememeside tartışılmıştı. Burada ise kim ise bu entry gönderen arkadaş, herkesin hazırcı olmadığını, wikepage'inde "kendi çapında" bir Türk yazılımı olduğunu vurgulamış gibi geldi bana. Burada bir avuç insanız. Birbirimizden haberdar olmak kötü mü? "Ne oluyorsa TürK olunca" demek çirkin bir yaklaşım.

GNUTURK, kendi bir zaman uğraştığım Websis'i hatırlattı. GNUTURK'ü hazırlayan arkadaşlara önerim, sadece Türk kullanıcılarıyla kısıtlı kalmamanız. Uluslararası bir kod üzerinde çalışmanız. Bende ne olmuştu? Websis 20000 satırlık bir php portalı idi. Wiksis adında ki (yeni wikepage)wiki kodum ise 400 satır idi. Bir avuç Türk kullanıcısı için 20000 satırlık kodla tek başına uğraşmak hobilikten çıkmıştı. Geçen sene Websis'i bıraktım. Wiksis'i wikepage yaptım. Türkçe wiki olması artık umurumda değil. Mutluyum. Wikepage'in yurtdışında kullanıldığını görmektende mutluluk duyuyorum. Görüyorum ki Türk kullanıcısı halen bir "garip"?

0
ulatrix
habere "başka bir türk..." diye başlamamın nedeni Wikepage haberinin henüz çıkmış olmasıydı.bir yandan türklerin o kadar da tembel olmadığını biraz espirili bir şekilde vurgulamak istedim. Ama ne yazık ki düşünme tembeli insanları hesaba katamadım.
0
sefalet
"hep" ve "garip" olarak nitelemek buradaki mesajları göz önüne alırsak pek anlamlı gelmedi bana.Özellikle birbirimizden haberdar olmak kötü mü dedikten sonra.Tabi kötü değil hatta fazlamesai.net gibi bir sitenin devamlı takip edilmesinin nedenleri arasında olması pek muhtemel.Bunun yanında ortamın şartlarını unutup ne "Türk geliştiricisini" ne de "Türk kullanıcısını" yermenin bir yararı olacağını zannetmiyorum.
0
boreas
Neyi nasıl anladığınızı tabi sizleri tanımadığım için kestiremiyorum. Cümlemde yazılımı, yazılımı yapanı / yapılmasını yeren bir söz var mı? Neden haber veriyorsunuz diye birşey mi demişim ? Benim tek demek istediğim TÜRK geliştirici lafının anlamı. Neden yerli yazılım denmiyor ? Neden haber yerli yazılama biri daha katıldı Türkiyede açık kaynak artıyor gibi bir temada değil. Bir TÜRK yine başardı vatan millet sakarya nidalaryla veriliyor ? Böyle olunca savaş mı kazanıyoruz ne oluyor ? Bence dediğim gibi bu bir ırkçılık ve bu tür tanımlar beni rahatsız ediyor. Yoksa açık kaynak kodu destekleyen yazılımların olması tabiki benide memnun eder bunları yazanların ırkından çok bu ülkede, bu ülkenin zorluklarıyla yazılması, herkes köşe olma derdindeyken birilerinin açık kaynağa destek vermesi beni memnun eden bu nedenle haberler bence Bir TÜRK daha başardı gibi değil yerli yazılımlar artıyor vs. gibi olması şahsen daha iyi. Kimsenin yazılımını kötülemedim, yazılımların artmasından da tabiki memnun olurum bunu tekrar belirteyim çünkü vurguladığınız noktaların benim anlatmak istediğimle alakası yok. Cevaptan tatmin olmayanlar olabilir herkesin görüşü kendine sonuç olarak bunlar benim görüşümdü.
0
sblisesivdin
Böyle bir ayrım inanın aklıma gelmez. Türk kavramını siz ırk olarak ben ise ulus olarak görüyorum galiba. Türk kelimesi sizi ve başkalarınıda rahatsız ediyorsa yerli kelimesi de kullanılabilir. Ama wikepage'in ilanını yazan arkadaşın beni Türk olarak tanıtması çerkez asıllı biri olarak beni mutlu eder. Yazılımımın da bir Türk yazılımı olması lafı beni rahatsız etmez.

Alman arabası kullanıp, Amerikan bilgisayarları ile bunları yazıyorsak benim yazılımımda Türk yazılımı olabilir.

0
yilmaz
ajax lanmış güzel olmuş. birde paneller taşınabilir olursa çok daha iyi olur.
0
sefalet

Peki madem 3. sürümü acaba benzer php portal sistemlerine göre güvenlik açısından ne düzeyde Gnuturk?
Şuan itibari ile çalışır durumda olup kullanılmakta olan örnekleri var mı?
Farklı pek çok işlevi içinde barındırdığından, gerek yama gerekse yeni ihtiyaçlara cevap verebilme açısından, son kullanıcıya gerekli desteği verme imkanı güvenilir düzeyde mi?

Sitede gözüme çarpmadı bu bilgiler, aydınlatılırsa sevinirim.
0
sosgezbir
Paneli hiç iyi olmamış bence biraz Mambo'nun panel yapısınna özenselerdi görünüm olarak çok başarılı geldi ancak içerde neler var o kadar derine giremedim.
0
cenotaph
Merhabalar, ben Yüksel Kurtbaş GNUTURK PORTAL SISTEM'i yazan ve yayınlayan kişiyim. Yorumlarınızı tek tek okudum, cevap vermek için bayağı geç kalmışım heralde :) ama zaten amacım tartışmak değil iş yapmak. Bir arkadaşımızın mambo admin panel kadar şık değil demiş, sistemde grafik desteği komple bana ait, tüm renkler, imajlar, butonlar hep benim çalışmalarım. Yapılanıda alıp cpoy & paste yapmak bana gore degil diyordum(!) takii X gibi koca yazilimcilarin destekledigi Y gibi portallarin gidip Z gibilerden gorunumu, tasarimi ve fikri birebir alip koyup, yeni portal yaptik iste buyrun demesi bende değişikliklere sebep oldu. Bende bu yontemi kullanarak grafik ve sablon destegi saglamayi planliyorum, eğer grafik desteği bulamazsam. Yazılım olarak ise; 2. update te alt yapi, guvenlik, ve form calismalari bundan sonra classlar ile daha gelismis olarak yapılacak ve multilanguage destegi verecegiz. Projede basindan sonuna tek basima yer aldim ve bu boyle gidecege benziyor :( yazilim konusunda olmasa bile grafik konusunda projeye, renk uyumu, template, sayfa sablonu seklinde destek verecek arkadaslara ihtiyacim var. En buyuk kayiplarimizdan birinin gorsellik oldugunu ve bu konuda artik bir seyler yapmaliyim diye dusunuyorum. Her turlu destege, eleştiriye ve yaratıcı fikire açığım. iletişim için e mail : pro at gnuturk dat com. Saygılarımla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.

vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

pieycpi2

Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/