Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

0
FZ
Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...
Lerdorf'un Web'i "çökmüş" olarak addetmesinin sebeplerinden birisi, Web'in doğası gereği taşıdığı güvenlik sorunları. Bu sebeplerden birisi ise geliştiricilerin hemen gözlerinin önünde yatıyor. Lerdorf'a göre: "Kullanıcı girdilerini filtrelemeniz gerektiğinin farkında bile değilsiniz."

Devamı: Çöken webe karşı PHP bir çözüm mü? başlıklı haberde.
PHP

Görüşler

0
dfix
Yazının tamamını okuyup derin düşüncelere daldım kendime gelirsem belki birşeyler yazarım
0
darkhunter
Yaaa... İşte böyle her fırsatta laf sokulan, o dil bile değil denen bir yapı, gün gelecek internet'in k*çını kurtaracak...

Acaba şöyle mi denmek isteniyor:

Evet, sizler... Hepiniz internet'i çökerttiniz işte! Çok zeki bir dil yazdım ama siz idiotlar sürüsü benim bile daha yeni fark ettiğim kullanıcı girişlerinin filtrelenmesi konusunda hiç bir şey yapamıyorsunuz...

Siz ahmaklar... SOAP kullana durun ben SimpleXML'in doğru düzgün çalışan bir versiyonunu ancak bu sunuma yetiştirdim... Gösteriyorum işte... Şimdi evinize gidin!


Lerdorf'un önerdiği kod analizi temelli performans iyileştirmelerinden birisi, veri-tabanı için PostgreSQL yerine MySQL kullanmaktı.*


Beni benden aldın Lerdorf... Hemen kendimi yüksek bir yerden yere doğru bırakmaya gidiyorum...

* Bir dilin yaratıcısı o dille ilgili optimizasyon teknikleri anlatma ihtiyacı duyuyorsa o dili bırakınız...
0
selam
Açıkcası verinin filtrelenmesi konusunda ve benzeri "basit" kod tabanlı güvenlik önlemlerinin neden yapılmamakta bu kadar ısrarcı olunduğunu bilmiyorum ve merak ediyorum.

PostgreSQL ile hali hazırda çalışan bir uygulamayı ise sırf hız için MySQL'e taşıyıp ardından veri bütünlüğü konusunu düşünmektense donanımsal yatırım ile veri tabanımda bulunan verilerin bütünlüğü ve doğrulunun sağlanmasına daha fazla önem veririm eğer param değerli ise. Ayrıca eskiden kolaylık olsun diye eklenen bazı şeylerin şimdi güvenlik endişeleri ile PHP 6 da yer almayacak olması ile PHP biraz daha doğru yola girmiş olmakta. PHP ile kod yazarken PHP'nin gerçek bir yazılım dili olmadığını düşünüyorum bazen evet pek çok şeyi yapabilirsiniz ama güvenliğin dil tarafında kalan kısımları da uygulama yazanların düşünmesi oldukça garib bir durum. Her ne kadar PHP'yi severek kullansamda bazen yermek iyidir :)
0
FZ
kludge: A kludge (or kluge) is a 'solution' for accomplishing a task, originally a mechanical one and usually an engineering one, which consists of various otherwise unrelated parts and mechanisms, cobbled together in an untidy or downright messy manner. A kludge is never elegant except ironically, nor, serviceability to the task at hand excepted, is it ever admirable.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html