DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

0
deathline
DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.
Serhan KIYMAZ tarafında geliştirilmeye başlanan 6.1 sürümünden sonra yeni versiyonu çıkmayan içerik yönetim sistemi yeniden karşımızda.

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Sürüm 7 nin içerdiği yenilikler:
  • Yeni Fotoğraf Galerisi, sınırsız Albüm ve Galeri imkanı
  • Yeni -- Bloglar için destek
  • Yeni -- RSS beslemesi
  • Yeni -- Ziyaretçi defteri
  • Yeni -- İsteğe bağlı yazı başlama ve bitiş tarihi
  • Yeni -- Forum geliştirmeleri
  • Yeni -- Kişiselleştirilebilir başlangıç sayfası desteği
  • Yeni -- URL tabanlı saldırılara karşı güvenli kodlama
  • SQL injection ve kullanıcı veri girişi saldırılarına karşı güvenli kodlama

DCP Portal 7 sürüm 6.1.1 üzerine tamamen yeniden yazıldı. Veritabanı soyutlaması, token based templating ve esnek kullanıcı geliştirmeleri özellikleri desteklenmeye devam ediliyor.

Halihazırda sürüm 8 geliştirilme sürecine başlanılması duyurulmuştu, sürüm 7 içerik yönetim sistemleri için bir gelişim adımı mahiyetinde olup, öncelikle güvenlik özellikleri ve popüler eklentiler üzerine yoğunlaşılmıştır.Sürüm 8 DCP Portal'in Web 2.0'a adım attığı önemli bir versiyon olacaktır. Bunların en önemlisi olan Ajax desteği eklenmeye yavaş yavaş başlanılması olacak. DCP Portal geliştirimleri Sourceforge.net sitesinden erişilebilecek olup, tüm DCP Portal kullanıcı ve geliştiricilerini işbirliğine davet ediyoruz.

2 Mart 2007 tarihinde kararlı halinin hazır olacağı suyurulan DCP Portal 7 hakkında daha fazla bilgiye ve kurulum dosyalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz
Codeworx Technologies
DCP Portal 7 Beta
PHP

Görüşler

0
ecder
Yanlış hatırlamıyorsam projeyi ortaya çıkaran Serhan KIYMAZ 6.1'e kadar geliştiriciliğini sürdürdü.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

PHP 5.2.1 Çıktı

Onur_Yerlikaya

PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle: