Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

0
Yns_
Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Saldırganın biri herhangi bir grafik dosyasını hex editörün biriyle açıp, genelde MIME kontrollerinde bakılan ilk birkaç karaktere kadar olan(örneğin:GIF892A) yere silip yazdıgı kodlar Internet Explorer 6′da maalesef icra ediliyor. Bu yolla JS kodları çalıştırılarak grafiğin yüklendiği yerden cookie bilgileri çalınabilir.

Betik, GD kütüphanesiyle gelen grafiği hafızasına alıyor. İçeriği düzenleyip tekrar oluşturuyor ve kaydediyor. Kayıt işlemi yapılırken arka planda zararlı olabilecek kodlar dikkate alınmıyor ve sorun kökten çözülüyor.

Bunun dışında kod düzenleme ile yapılabilecek saldırılar da bertaraf ediliyor.Örneğin, Apache’nin eski versiyonlarındaki xx.php.gif gibi dosya yüklemelerinin PHP olarak yorumlanması sonucu oluşan zayıflıklarda grafiğin yeniden üretilmesi kısmında çözülüyor.

Ayrıca betiğe imza özelliği de ekledim. İsterseniz her gelen grafiği kayıt etmeden sağ alt köşeye ufak puntolarla sitenizin adını yazdırabilirsiniz. İndirmek için : secureimg.rar

PHP

Görüşler

0
anonim
Elinize sağlık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

FZ

Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...