Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

0
Yns_
Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Saldırganın biri herhangi bir grafik dosyasını hex editörün biriyle açıp, genelde MIME kontrollerinde bakılan ilk birkaç karaktere kadar olan(örneğin:GIF892A) yere silip yazdıgı kodlar Internet Explorer 6′da maalesef icra ediliyor. Bu yolla JS kodları çalıştırılarak grafiğin yüklendiği yerden cookie bilgileri çalınabilir.

Betik, GD kütüphanesiyle gelen grafiği hafızasına alıyor. İçeriği düzenleyip tekrar oluşturuyor ve kaydediyor. Kayıt işlemi yapılırken arka planda zararlı olabilecek kodlar dikkate alınmıyor ve sorun kökten çözülüyor.

Bunun dışında kod düzenleme ile yapılabilecek saldırılar da bertaraf ediliyor.Örneğin, Apache’nin eski versiyonlarındaki xx.php.gif gibi dosya yüklemelerinin PHP olarak yorumlanması sonucu oluşan zayıflıklarda grafiğin yeniden üretilmesi kısmında çözülüyor.

Ayrıca betiğe imza özelliği de ekledim. İsterseniz her gelen grafiği kayıt etmeden sağ alt köşeye ufak puntolarla sitenizin adını yazdırabilirsiniz. İndirmek için : secureimg.rar

PHP

Görüşler

0
anonim
Elinize sağlık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34