Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

0
anonim
Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?
PHP

Görüşler

0
FZ
Benim önerim 2.64 sürümü çıkmış olan, Perl ile geliştirilmiş ve değişik veritabanlarını kullanabilen MovableType blog ve içerik yönetim sistemi: http://movabletype.org/

Şu anda 15 kadar dile çevrilmiş olan bu güçlü sistemin maalesef henüz Türkçe çevirisi yok ancak bu aralar başlamayı düşünüyorum. Eğer kullanmayı planlayan varsa bu motive edici etken olur benim için ;-)

Bu arada Moodle sistemini ben de tavsiye ediyorum, halihazırda bazı projeler için kullandığımız epey güzel ve hemen devreye sokulabilir çok özellikli bir e-öğretim sistemi.
0
FZ
Bu arada tabii maden basitliği vurguluyorsun, herhangi bir veritabanı kullanmaksızın, tamemen XML teknolojini kullanarak FM editörlerinden butch tarafından geliştirilmiş basit: içerik yönetim sistemi de işini gayet güzel görebilir:

http://basitonline.com/tr/
0
conan
Sadece basit bir weblog dusunuyorsan su linkteki (http://www.semithere.com/4est/index.cgi?page=programming) weblog programina bir goz at. Yazari da su siralarda Turkiye'de bulunan bir amerikali sanirim ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP Türkçe Kılavuzu

javamorg

Php.net Türkçe kılavuzu 26 Aralık'tan itibaren yayınlamaya başladı.

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.

PHP ve SUN Microsystems

yalcink01

NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle: