Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

0
anonim
Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?
PHP

Görüşler

0
FZ
Benim önerim 2.64 sürümü çıkmış olan, Perl ile geliştirilmiş ve değişik veritabanlarını kullanabilen MovableType blog ve içerik yönetim sistemi: http://movabletype.org/

Şu anda 15 kadar dile çevrilmiş olan bu güçlü sistemin maalesef henüz Türkçe çevirisi yok ancak bu aralar başlamayı düşünüyorum. Eğer kullanmayı planlayan varsa bu motive edici etken olur benim için ;-)

Bu arada Moodle sistemini ben de tavsiye ediyorum, halihazırda bazı projeler için kullandığımız epey güzel ve hemen devreye sokulabilir çok özellikli bir e-öğretim sistemi.
0
FZ
Bu arada tabii maden basitliği vurguluyorsun, herhangi bir veritabanı kullanmaksızın, tamemen XML teknolojini kullanarak FM editörlerinden butch tarafından geliştirilmiş basit: içerik yönetim sistemi de işini gayet güzel görebilir:

http://basitonline.com/tr/
0
conan
Sadece basit bir weblog dusunuyorsan su linkteki (http://www.semithere.com/4est/index.cgi?page=programming) weblog programina bir goz at. Yazari da su siralarda Turkiye'de bulunan bir amerikali sanirim ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

anonim

PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle: