Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

0
anonim
Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?
PHP

Görüşler

0
FZ
Benim önerim 2.64 sürümü çıkmış olan, Perl ile geliştirilmiş ve değişik veritabanlarını kullanabilen MovableType blog ve içerik yönetim sistemi: http://movabletype.org/

Şu anda 15 kadar dile çevrilmiş olan bu güçlü sistemin maalesef henüz Türkçe çevirisi yok ancak bu aralar başlamayı düşünüyorum. Eğer kullanmayı planlayan varsa bu motive edici etken olur benim için ;-)

Bu arada Moodle sistemini ben de tavsiye ediyorum, halihazırda bazı projeler için kullandığımız epey güzel ve hemen devreye sokulabilir çok özellikli bir e-öğretim sistemi.
0
FZ
Bu arada tabii maden basitliği vurguluyorsun, herhangi bir veritabanı kullanmaksızın, tamemen XML teknolojini kullanarak FM editörlerinden butch tarafından geliştirilmiş basit: içerik yönetim sistemi de işini gayet güzel görebilir:

http://basitonline.com/tr/
0
conan
Sadece basit bir weblog dusunuyorsan su linkteki (http://www.semithere.com/4est/index.cgi?page=programming) weblog programina bir goz at. Yazari da su siralarda Turkiye'de bulunan bir amerikali sanirim ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

DCP Portal 7 yayınlandı

deathline

Daha önce 7.0 Beta sürümünü duyurduğumuz DCP Portal 7 versiyonu yayınlandı. Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

PHP 5.2.1 Çıktı

Onur_Yerlikaya

PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.