PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

0
FZ
PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.
PHP

Görüşler

0
Ansugo
Bir hafta once ceviz.net forumlarindan Axion bunu bize duyurmustu. Duyurduktan sonra zannedersem faydali olabilecegi inanci ile cevirmeye basladi. Su an durum ne bilemiyorum ama zannedersem ceviriye devam ediyor.
0
FZ
Çeviri biterse ve haberdar olursanız lütfen bizimle paylaşın. Buradan da duyuralım. Bu tür eli yüzü düzgün belgelerin kolay erişilebilir olması, kolayca bulunabilmesi çok önemli diye düşünüyorum. Çeviren kişiye de kolay gelsin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

PHP ve SUN Microsystems

yalcink01

NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.