PHP ile RoR: Symfony

0
fsniper
Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
Kurulumu biraz sıkıntılı gibi gözüküyor, bunda modüler yapısının da etkisi var tabii. Kendisine baz aldığı ilginç başka yazılımlar da var, onları da kendi içlerinde incelemeye değer bence. Ancak dokümanlardan ve konuyla ilgili çeşitli forumlarda yazılanlardan edindiğim izlenim, henüz RoR'un sağladığı bazı imkanları sağlayamadığı yönünde.

Benzer bir framework: http://phpopenbiz.org adresinde, onu da incelemenizi tavsiye ederim.
0
xYroN
kurulumu sıkıntılı sayılmaz. charset e dikkat etmek gerekiyor ve pear ın sistemiizde basarı ile calistigindan emin olmalısınız. bir kere kurduktan sonra konfigurasyonu ve kullanması kolay.
0
brujahRg
Aradan geçen birkaç ay içerisinde symfony'nin çok yol katettiğini söylemek lazım. Şu aşamada bile RoR'dan pek eksiği bulunmadığını ve 1.0 versiyonunun çıkış tarihi olarak yaz sonlarının planlandığını düşünürsek, php5 için mvc framework arayışında olanlar için diğer alternatiflerine göre ilk sırada tavsiye edeceğim framework'tür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 5.2.1 Çıktı

Onur_Yerlikaya

PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.

PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

anonim

PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?