PHP ile RoR: Symfony

0
fsniper
Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
Kurulumu biraz sıkıntılı gibi gözüküyor, bunda modüler yapısının da etkisi var tabii. Kendisine baz aldığı ilginç başka yazılımlar da var, onları da kendi içlerinde incelemeye değer bence. Ancak dokümanlardan ve konuyla ilgili çeşitli forumlarda yazılanlardan edindiğim izlenim, henüz RoR'un sağladığı bazı imkanları sağlayamadığı yönünde.

Benzer bir framework: http://phpopenbiz.org adresinde, onu da incelemenizi tavsiye ederim.
0
xYroN
kurulumu sıkıntılı sayılmaz. charset e dikkat etmek gerekiyor ve pear ın sistemiizde basarı ile calistigindan emin olmalısınız. bir kere kurduktan sonra konfigurasyonu ve kullanması kolay.
0
brujahRg
Aradan geçen birkaç ay içerisinde symfony'nin çok yol katettiğini söylemek lazım. Şu aşamada bile RoR'dan pek eksiği bulunmadığını ve 1.0 versiyonunun çıkış tarihi olarak yaz sonlarının planlandığını düşünürsek, php5 için mvc framework arayışında olanlar için diğer alternatiflerine göre ilk sırada tavsiye edeceğim framework'tür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

Php5 ve Sqlite

GenX

Phpnin tamamiyle kullanima acilmasi beklenen versiyonu PHP 5'in yayindan onceki son deneme surumu "Release Candidate 3" yayinlandi. Peki bize ne gibi getirileri olacak yeni versiyon PHP'nin?

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.