PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

0
anonim
PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor. Bununla beraber bu fonksiyonlarınızı çalıştırırken kullanabilmeniz için esnek bir önyükleme(preloading) sistemi de mevcut. İlgilenenler buradan buyursunlar.
PHP

Görüşler

0
anonim
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor.

Hah süper fikir ! Biz zaten varolan JS Tarayıcı uyumsuzluklarını ayıklamaya çalışırken arkadaşlar tarayıcı bağımsız biçimde gayet güzel çalışan PHP kodunu da JS ye çeviriyorlar.

Padişahın dediği gibi önce kırk altın verin sonrada falakaya yatırıp kırk sopa vurun...
0
Temujin
İlk olarak burada bir mantık hatası var. Çünkü PHPLiveX'in ürettiği JS kodu server taraflı çalışmıyor ve PHP alternatifi değil. Burada amaç Ajax'ın nimetlerinden yararlanmak. Tarayıcı bağımsızlığına gelince PHPLiveX Opera, Firefox ve IE tarayıcılarında test edilmiş ve başarılı sonuç vermiştir. Dolayısıyla bu eleştirinizin amacını pek anlayabilmiş değilim. (Bu arada PHP için tarayıcı bağımsızlığı söz konusu değildir çünkü PHP kodunu tarayıcı(client) değil sunucu derlemektedir.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

SHiBuMi

Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

PHP ve SUN Microsystems

yalcink01

NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.