PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

0
anonim
PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor. Bununla beraber bu fonksiyonlarınızı çalıştırırken kullanabilmeniz için esnek bir önyükleme(preloading) sistemi de mevcut. İlgilenenler buradan buyursunlar.
PHP

Görüşler

0
anonim
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor.

Hah süper fikir ! Biz zaten varolan JS Tarayıcı uyumsuzluklarını ayıklamaya çalışırken arkadaşlar tarayıcı bağımsız biçimde gayet güzel çalışan PHP kodunu da JS ye çeviriyorlar.

Padişahın dediği gibi önce kırk altın verin sonrada falakaya yatırıp kırk sopa vurun...
0
Temujin
İlk olarak burada bir mantık hatası var. Çünkü PHPLiveX'in ürettiği JS kodu server taraflı çalışmıyor ve PHP alternatifi değil. Burada amaç Ajax'ın nimetlerinden yararlanmak. Tarayıcı bağımsızlığına gelince PHPLiveX Opera, Firefox ve IE tarayıcılarında test edilmiş ve başarılı sonuç vermiştir. Dolayısıyla bu eleştirinizin amacını pek anlayabilmiş değilim. (Bu arada PHP için tarayıcı bağımsızlığı söz konusu değildir çünkü PHP kodunu tarayıcı(client) değil sunucu derlemektedir.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.