PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

0
anonim
PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor. Bununla beraber bu fonksiyonlarınızı çalıştırırken kullanabilmeniz için esnek bir önyükleme(preloading) sistemi de mevcut. İlgilenenler buradan buyursunlar.
PHP

Görüşler

0
anonim
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor.

Hah süper fikir ! Biz zaten varolan JS Tarayıcı uyumsuzluklarını ayıklamaya çalışırken arkadaşlar tarayıcı bağımsız biçimde gayet güzel çalışan PHP kodunu da JS ye çeviriyorlar.

Padişahın dediği gibi önce kırk altın verin sonrada falakaya yatırıp kırk sopa vurun...
0
Temujin
İlk olarak burada bir mantık hatası var. Çünkü PHPLiveX'in ürettiği JS kodu server taraflı çalışmıyor ve PHP alternatifi değil. Burada amaç Ajax'ın nimetlerinden yararlanmak. Tarayıcı bağımsızlığına gelince PHPLiveX Opera, Firefox ve IE tarayıcılarında test edilmiş ve başarılı sonuç vermiştir. Dolayısıyla bu eleştirinizin amacını pek anlayabilmiş değilim. (Bu arada PHP için tarayıcı bağımsızlığı söz konusu değildir çünkü PHP kodunu tarayıcı(client) değil sunucu derlemektedir.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle:

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.