PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

0
anonim
PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor. Bununla beraber bu fonksiyonlarınızı çalıştırırken kullanabilmeniz için esnek bir önyükleme(preloading) sistemi de mevcut. İlgilenenler buradan buyursunlar.
PHP

Görüşler

0
anonim
PHPLiveX php fonksiyonunuzu bir javascript fonksiyonuna dönüştürüyor ve mevcut argümanlarınıza sadece bir argüman daha ekliyor.

Hah süper fikir ! Biz zaten varolan JS Tarayıcı uyumsuzluklarını ayıklamaya çalışırken arkadaşlar tarayıcı bağımsız biçimde gayet güzel çalışan PHP kodunu da JS ye çeviriyorlar.

Padişahın dediği gibi önce kırk altın verin sonrada falakaya yatırıp kırk sopa vurun...
0
Temujin
İlk olarak burada bir mantık hatası var. Çünkü PHPLiveX'in ürettiği JS kodu server taraflı çalışmıyor ve PHP alternatifi değil. Burada amaç Ajax'ın nimetlerinden yararlanmak. Tarayıcı bağımsızlığına gelince PHPLiveX Opera, Firefox ve IE tarayıcılarında test edilmiş ve başarılı sonuç vermiştir. Dolayısıyla bu eleştirinizin amacını pek anlayabilmiş değilim. (Bu arada PHP için tarayıcı bağımsızlığı söz konusu değildir çünkü PHP kodunu tarayıcı(client) değil sunucu derlemektedir.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.

Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

xYroN

php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3

PHP 5.0.0 Çıktı

WoLoLo

php.net 5.0.0 sürümünü çıkardığını duyurdu.
Yeni sürümü Zend Engine II ve komple bir XML desteği sağlıyor. Ayrıca yeni sürümde SQLite adı verilen oldukça kullanışlı bir SQL sürümü ile beraber geliyor.


Download : php 5.0.0
Changelog : Release Candidate 3 > php 5.0.0

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34