PHP başlangıç dersleri serisi 2

0
anonim
Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

  • Php ve Dizi Değişkenleri
  • Php ve Döngüler
  • Php ve Sessions (Oturumlar)

.pdf formatındaki dökümanları örnekleriyle birlikte indirmek için tıklayınız. [1.5 MB]
PHP

İlgili Yazılar

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

xYroN

php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

Vty - Mysql ve Mssql için Php tabanlı Veritabanı Yönetici

pieycpi

Mysql ve Mssql'i web üzerinden yönetmek kullanacağınız Vty scriptinin kullanılabilir ilk versiyonu çıktı. Vty ile mysql ve mssql database'i üzerinde istediğiniz işlemi web tabanlı olarak yapabilirsiniz.
Vty hakkında daha fazla bilgi almak ve Vty'yi download etmek için: www.kutukutu.com/vty