Inanılmaz bir olay gerçekten! Türk Telekomun bu uygumalasından kurtulmanın bir yolu yok mu acaba ? Adsl kullanıcılarının sabit ip adresi almaları durumunda transparent proxy uygulaması dışında kalacaklarını söylüyorlardı bir ara. Bu şekilde proxy dışı kalabilen var mı ? Varsa nasıl sabit ip talebinde bulundu yazabilir mi ?
Bu arada sourceforge'a mail attım verilen mail adresinden, ama anında geri döndü nedense mail. Kendi projem ile ilgili sayfaya ulaşamıyorum. Olacak iş değil!
5 yıllık Php geçmişi olan bir kişi olarak Zend firmasının kurumsal uygulamalarda daha verimli olarak kullanılacak bir Php sürümünü çıkarmasının pek de gereksiz bir atılım olduğunu düşünmüyorum. Php 4'teki nesneye yönelik programlama desteği son derece günü kurtarmaya yönelik bir destekti. Pek çok design pattern'i uygulamak mümkün değildi ya da bir şekilde uygulandığında oluşturulan kod çok çirkin ve kullanışsız bir hal alıyordu. Bir çok php programcısının da php'de nesneye yönelik programlama desteğinin daha gelişmiş düzeyde olmasını arzu ettiğini tahmin edebiliyorum. Özellikle benim gibi aynı zamanda java kullanarak programlama yapıyorsanız, benzer desteği popüler web programlama diliniz olan Php'de de görmek istiyorsunuz.
Php 5'te yalnızca Class ve Object yapısı ile ilgili geliştirmeler de yapılmadı, bunun yanında LibXml'in entegrasyonu, sqlite desteği, web servislerine yeni SOAP eklentisi ile verilen destek, MySql 4.1 ve üzeri sürümleri için geliştirilen yeni mysqli eklentisi diğer göze batan değişiklikler.
Bence Zend'i kurumsal pazara daha yakın bir ürün çıkarmakla eleştirmek yerine desteklemek daha doğru olacaktır. Çünkü Php hala eskiden php 4 programlama yapısına alışmış olan kullanıcıların isteklerine cevap vermektedir. Bunun yanında daha güçlü programlar yazmak isteyenlere de yeni imkanlar sunmaktadır.
Bir de etrafta Php'nin javaya benzemeye çalıştığı yönünde bir takım eleştiriler hatta Sun'ın php'yi satın olacağı yönünde söylentiler dolaşmaktadır. Sun firmasının php'yi satın almak gibi niyeti var mı bilemem ama Php'nin çekirdek geliştiricileri Php dilinin hiçbir zaman java olmayacağını, php'nin her zaman kendisine has yapısını koruyacağını açık şekilde ifade etmektedirler. (Php her zaman bir scripting dili olarak kalacaktır)
Beta 2 kodunu iceren zip paketindeki kodda bir Class isminin yanlis yazildigini farkettim, bu nedenle yaptigim baska degisikliklerle birlikte beta 2.1'i yayinladim. Beta 2'yi cekenlerin beta 2.1 [prdownloads.sourceforge.net]'i edinmelerini rica ederim.
Türkçe karakter konusunda çok özür dilerim, haberi gönderdiğim bilgisayarda Türkçe karakter yoktu. Bu arada tspell projesinin deasciifier ve asciifier yazılımlar gerçekten çok faydalı.
Benim geçenlerde okuduğuma göre MySql cephesinde php'ye özel olarak lisansta değişiklik yapılacak ve şuanda gözüken sorun giderilecek, zaten sanırım sadece mysql'in default olarak desteği kaldırılıyor yani kendimiz özel olarak compile edip mysql kullanabileceğiz.
SQLite'a gelince PHP kendi içinde bir veritabanı barındıracak diyebiliriz. Yani sadece PHP kullanarak veritabanı uygulamaları geliştirilebilecek.
Güzel olmuş elinize sağlık. Benim dikkatimi çeken bir bug veritabanına girilen tırnak işaretleri. Php otomatik olarak (magic_quotes = On ise) veya php kodunun içerisinde addslashes yapılarak veritabanına kayıt girilmeden önce tırnak işaretlerini escape ediyor... ama görüntülenirken bunlar kaldırılmıyor. Örnek ' ' '
Bunu düzeltmek için veritabanından dönen verileri önce php'nin stripslashes() fonksiyonundan geçirmek lazım.
Bir döküman çevirilip yeniden yayınlanacağı zaman dikkat edilmesi gereken etik kurallar nedir ? Yani hangi lisansa sahip dökümanları çevirip yayınlayabiliriz ? Yoksa tek tek dökümanın asıl sahibiyle iletişim kurmak mı gerekir ?
TT Net sayesinde Sourceforge'a girememekteyiz! ( 13)
Bu arada sourceforge'a mail attım verilen mail adresinden, ama anında geri döndü nedense mail. Kendi projem ile ilgili sayfaya ulaşamıyorum. Olacak iş değil!