Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

0
FZ
Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Görüşler

0
crematorium
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~264721,00.asp

Bir de üzerinde ilginc web adresleri yazili olan tuvalet kagitlari olacakmis...:)
0
angeleous
Kusura bakmayin ama Micros~1 isin b*kunu cikardi demekten kendimi alamiyorum...
0
pulsar
Eveeet sonunda tam anlamı ile içine edebilecem demek ki
0
pulsar
Ama benim aklıma felaket senaryoları da gelmiyo da değil.
Mesela sifonun yukarı doğru iş görmesi ya da sifonu çekerken restart istemesi falan en iyisi uzak durmak aletten rezil olmak var işin ucunda aleme
0
malkocoglu
O zaman, tuvalet bozulursa, disari cikip, iceri tekrar girersek herhalde tuvalet calismaya baslar. :)
0
FZ
Büyük - 500.000 TL
Küçük - 250.000 TL
E-mail - 750.000 TL
Web - 1.000.000 TL
0
mentat
serdar turgut da bugun enteresan bi yorum yapmis konuyla ilgili.. he he
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/05/09/yazarlar/yazarlar210.html
0
crematorium
Değişik bir bakış açısı ama doğru olabilitesi yüksek sanırım! :)))
0
Challenger
Büyük ihtimalle tuvaletin kullanımı için de lisans almak gerekecek. Tek kullanıcılı tuvaletler için ayrı ücret, 5 kullanıcılı özel paketler falan... Büyük ihtimalle de tuvalet kağıdına da EULA' yı yazarlar.

BSA da sürekli denetlemelere gelir:
Dışarıdaki: Tak tak...
İçerdeki: Tamam birazdan çıkıyorum.
Dışarıdaki: Hayır çıkmanıza gerek yok. Biz BSA' dan geliyoruz. Lisans kontrolü yapacağız.
İçerdeki: Aha şimdi sı.tık!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.