Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

0
FZ
Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Görüşler

0
crematorium
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~264721,00.asp

Bir de üzerinde ilginc web adresleri yazili olan tuvalet kagitlari olacakmis...:)
0
angeleous
Kusura bakmayin ama Micros~1 isin b*kunu cikardi demekten kendimi alamiyorum...
0
pulsar
Eveeet sonunda tam anlamı ile içine edebilecem demek ki
0
pulsar
Ama benim aklıma felaket senaryoları da gelmiyo da değil.
Mesela sifonun yukarı doğru iş görmesi ya da sifonu çekerken restart istemesi falan en iyisi uzak durmak aletten rezil olmak var işin ucunda aleme
0
malkocoglu
O zaman, tuvalet bozulursa, disari cikip, iceri tekrar girersek herhalde tuvalet calismaya baslar. :)
0
FZ
Büyük - 500.000 TL
Küçük - 250.000 TL
E-mail - 750.000 TL
Web - 1.000.000 TL
0
mentat
serdar turgut da bugun enteresan bi yorum yapmis konuyla ilgili.. he he
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/05/09/yazarlar/yazarlar210.html
0
crematorium
Değişik bir bakış açısı ama doğru olabilitesi yüksek sanırım! :)))
0
Challenger
Büyük ihtimalle tuvaletin kullanımı için de lisans almak gerekecek. Tek kullanıcılı tuvaletler için ayrı ücret, 5 kullanıcılı özel paketler falan... Büyük ihtimalle de tuvalet kağıdına da EULA' yı yazarlar.

BSA da sürekli denetlemelere gelir:
Dışarıdaki: Tak tak...
İçerdeki: Tamam birazdan çıkıyorum.
Dışarıdaki: Hayır çıkmanıza gerek yok. Biz BSA' dan geliyoruz. Lisans kontrolü yapacağız.
İçerdeki: Aha şimdi sı.tık!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.