Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

0
FZ
Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Görüşler

0
crematorium
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~264721,00.asp

Bir de üzerinde ilginc web adresleri yazili olan tuvalet kagitlari olacakmis...:)
0
angeleous
Kusura bakmayin ama Micros~1 isin b*kunu cikardi demekten kendimi alamiyorum...
0
pulsar
Eveeet sonunda tam anlamı ile içine edebilecem demek ki
0
pulsar
Ama benim aklıma felaket senaryoları da gelmiyo da değil.
Mesela sifonun yukarı doğru iş görmesi ya da sifonu çekerken restart istemesi falan en iyisi uzak durmak aletten rezil olmak var işin ucunda aleme
0
malkocoglu
O zaman, tuvalet bozulursa, disari cikip, iceri tekrar girersek herhalde tuvalet calismaya baslar. :)
0
FZ
Büyük - 500.000 TL
Küçük - 250.000 TL
E-mail - 750.000 TL
Web - 1.000.000 TL
0
mentat
serdar turgut da bugun enteresan bi yorum yapmis konuyla ilgili.. he he
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/05/09/yazarlar/yazarlar210.html
0
crematorium
Değişik bir bakış açısı ama doğru olabilitesi yüksek sanırım! :)))
0
Challenger
Büyük ihtimalle tuvaletin kullanımı için de lisans almak gerekecek. Tek kullanıcılı tuvaletler için ayrı ücret, 5 kullanıcılı özel paketler falan... Büyük ihtimalle de tuvalet kağıdına da EULA' yı yazarlar.

BSA da sürekli denetlemelere gelir:
Dışarıdaki: Tak tak...
İçerdeki: Tamam birazdan çıkıyorum.
Dışarıdaki: Hayır çıkmanıza gerek yok. Biz BSA' dan geliyoruz. Lisans kontrolü yapacağız.
İçerdeki: Aha şimdi sı.tık!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.