Gizli şifre şoku

0
pulsar
ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...
Bilgisayardaki CASUS

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Kaydettikleri tüm verilerin ve yazışmaların ABD gizli servisleri tarafından öğrenildiğini farkeden Alman ordusu ve Dışişleri Bakanlığı, Microsoft yazılımlarını kullanmayacaklarını açıkladı. Alman Der Spiegel Dergisi'nde yer alan iddiaya göre, asrın casusluğu Microsoft programlarındaki gizli ana şifreyi kullanan Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: Milliyet
Programlar silinecek
Almanya gelişmeler üzerine yurtdışındaki temsilciliklerle yapılan video konferansları da tamamen dondurdu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Gunter Pleuger, Der Spiegel'e, video konferansta kullanılan uydu bağlantısının "teknik nedenler"den ötürü, ABD'nin Colorado eyaleti üzerinden gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

NSA'dan şüpheleniliyor
Durumu yeni öğrendiklerini belirten bir başka Dışişleri yetkilisi ise bu şartlar altında Alman büyükelçiliklerinin Berlin'le yaptıkları görüşmeleri CIA karargahında yapmış gibi olduklarını vurguladı. Alman yetkili, Denver'deki yer istasyonunun da büyükihtimalle NSA olduğunu söyledi.

Telekom'a yazılım siparişi
Der Spiegel'e göre, Alman Dışişleri ve Genelkurmayı, Telekom tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Alman yetkililer, Telekom ve Siemens'ten güvenli yazılım programları geliştirmelerini talep etti. Alman firmalarının geliştireceği yeni program ve sistemlerin Alman ordusu ile Dışişleri'ndeki tüm hassas noktalara yerleştirileceği belirtildi.

İkili sistemle korunuyoruz
AYDIN HASAN Ankara
Alman yetkililerin ABD gizli servislerine yönelttiği teknolojik casusluk iddiasının ardından Türk yetkililere, ülkemizde bu tip ihtimallere karşı ne gibi önlemler alındığını sorduk. Milli şifre ve ikili sistem yöntemine dayalı bir güvenlik kalkanı oluşturulduğunu söyleyen yetkililer, "Güvenlikle ilgili konularda ciddi çalışmalarımız var. Mesele sadece Microsoft değil. Başka bir yazılımın şifresi de üç günde kırılabilir" değerlendirmesinde bulundu. TSK, bilgisayar ağıyla ilgili çalışmaları TÜBİTAK ve ODTÜ ile birlikte yürütüyor. Ordunun yanı sıra milli güvenlikle ilgili kuruluşların gizli bilgileri özellikle internete açık bilgisayarlara girilmiyor. Gizli bilgiler, kapalı çevrim ortamında tutuluyor.

Görüşler

0
anonim
Muohaha ne diyimki showtv bazlı salak medyamızın ucube internet kullanan muhabirlerinin uydurmaları

aşşada birşey filkkatimi çekti Milli şifre :o) muohaha türkler daha pgp'' nin ne olduğunu bilmeden milli şifre olayına girmişler ne güzel ne güzel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

Ben Robot, Sen Microsoft

FZ

Robotics Studio, robotik ile uğraşan yazılımcıların VB.NET, C#, JScript, IronPython gibi dillerle değişik robot platformlarına yönelik kod geliştirmelerini sağlıyor.

Adı geçen yazılım süiti aynı zamanda bir simülatör de içeriyor ve gerçek dünyayı hassas olarak modelleyebilmek için de Ageia'nın PhysX motoru Microsoft tarafından lisanslanmış durumda. Şu anda Beta sürümünde olan yazılım geliştirme sistemi "Community Technology Preview" olarak indirilip denenebilir halde.

Kaynaklar: MS PressPass, ArsTechnica.

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

haky

Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?