Microsoft Anti-Virus!

0
Challenger
NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Görüşler

0
ocean
Symantec dan bir haber!

Yeni anti-virus yazilimi yakinda piyasada:
"anti microsoftantivirus"
0
ttk
Merhaba

Komplo teorisinin ötesinde bir durum var. Nimda gibi, epey bir makinayı yamasız yakalamış virüsleri dahi durdurabilen çözümler aslında mevcut (www.esafe.com mesela.) Proaktif koruma sistemleri ile başarılı olarak sistemlerin korunabileceği biliniyorken M.Soft sistemlerini halihazırda güvenliksiz tutuyor. MSSql veya NT için yaptığı eleman transferlerinden bu noktada kaçınıyor. Böyle bir çözümü işletim sistemine entegre etmek yerine, "bu iş yazılımla olmayacak, daha iyisi biz makinanızı çiplerle koruyacağız, öyle ki makinanıza öyle zırt pırt başka bir işletim sistemi bile kuramayacaksınız, değil ki virüs girsin !! aha böyle güvenlik" şeklinde özetlenebilecek fikirleri hayata geçirmek peşinde koşuyor.

Playstation karşısına Xbox'u çıkardılar, bilgisayarları da "M.Soft Box" yapmak peşindeler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)