Microsoft Anti-Virus!

0
Challenger
NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Görüşler

0
ocean
Symantec dan bir haber!

Yeni anti-virus yazilimi yakinda piyasada:
"anti microsoftantivirus"
0
ttk
Merhaba

Komplo teorisinin ötesinde bir durum var. Nimda gibi, epey bir makinayı yamasız yakalamış virüsleri dahi durdurabilen çözümler aslında mevcut (www.esafe.com mesela.) Proaktif koruma sistemleri ile başarılı olarak sistemlerin korunabileceği biliniyorken M.Soft sistemlerini halihazırda güvenliksiz tutuyor. MSSql veya NT için yaptığı eleman transferlerinden bu noktada kaçınıyor. Böyle bir çözümü işletim sistemine entegre etmek yerine, "bu iş yazılımla olmayacak, daha iyisi biz makinanızı çiplerle koruyacağız, öyle ki makinanıza öyle zırt pırt başka bir işletim sistemi bile kuramayacaksınız, değil ki virüs girsin !! aha böyle güvenlik" şeklinde özetlenebilecek fikirleri hayata geçirmek peşinde koşuyor.

Playstation karşısına Xbox'u çıkardılar, bilgisayarları da "M.Soft Box" yapmak peşindeler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.