Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

0
bahadirkandemir
Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

Görüşler

0
Challenger
1990' lı yılların ortalarında yazılmış "Slackware Unleashed" adlı kitabı okurken giriş kısmında şuna benzer bir ifade görmüştüm:
"Microsoft' un bugün yeni teknoloji (NT' den bahsediyor) diye lanse ettiği şeyler 15 yıldır zaten UNIX dünyasında vardı."
0
abakana
Eğerkin bu blog' u hazırlayan ulu kişi MS in garip yazım editörlerini, misal word misal frontpage, kullanmamış olsaydı bizde cümle sonundaki J harfinin :-) olduğunu görecek ve Microsoft' ta da gerçekleri gören kişilerin oladuğunu söyleiyebilecektik. Maalesef diyemiyoruz. elindeki editörün nereleri mahvettiğini göremiyor çünkü :(
0
FZ
Valla :-) yerine J basmak için hangi editörün ne tür bir gerekçesi vardır merak ediyorum ;-)

Neyse yine de popup blocking´i akıl etmiş olmaları sevindirici ;-)
0
ttk
M.Soft'un göz göre göre yaptığı bu yalanla başkalarına ait en temel fikirleri bile sahiplenmesi, yetmedi bir de onları tescile kalkışıp, en uyduruk şeylerde dahi diğer ülkeleri bile kendi patentlerini ihlal ettiği için ithama kalkışma, sorumlu tutma işlerine son vermemesi, USA hukukunun milletlerarasında GUGUK olarak algılanıp değerlendirilmesine sebep olacak bu gidişle.
Kapan kuruyorlar ya, bakalım içinde kim kalacak.
0
pirx
Hakikaten şu kısım tam komedi olmuş;

'We also came up with a very original idea – popup blocking. J '

0
Ansugo
Bugun galiba ".Net yazilimi cokme gunu". Sabahtan beri bircok siteye girmek istedigimde nokta net yazilimin hatasi vardi. Dolayisi ile arkadasimizin blogunu gormek nasip olmadi. Lakin popup blocking denen muthis olayin hakkini veren opera...

Bildiginiz gibi MS bir ara "Opera adam gibi XML desktelemez" türünden saldırılarda bulunmustu. O zaman Opera software gereken cevabi vermisti.

Su an da zannedersem "Opera kadar esnek, güzel, super, kisaca simply the best internet experience" olan bir seyle basedemiyeceklerini anladiklarindan, onun ozelliklerini kendi sistemlerine kurmaya calisiyorlar.

Bukemedigin eli opeceksin hesabi. Ama bukemedigin eli opup sonra "Elin bukulmemesi olayini icad ettik" demekte ayri bir gariplik.
0
bio
Arkadaslar abartsaydiniz bari. Adam saka yapmis iste... Ne var yani Microsoft'un kendini inceden alaya alma, elestirme hakki da mi yok?

Yorumlar kisminda da yazmis zaten:

For the record, I was joking about our "innovation" around popup blocking. I know we're late to this party, although I do think our implementation is very good.

8/10/2004 11:50 AM | Tony Chor

Evet belki de oradaki J aslinda :-) olacakti, ama olmasa da olur. Biz cok alistik kahkaha efekti olmadan espri yapildigini anlamadigimiz sitcom'lara.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

cayfer

Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

FZ

Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.

Bill Gates´i Destekleyelim !

redogre

Önemli not: Bu yazıda geçen tüm fikirler sadece birer varsayımdır. Her cümleyi "ya ...... olsaydı" diye okuyabilirsiniz.

Bu siteye yazı yazan veya yorum yapan çoğu kişiye göre Bill Gates bilgisayar dünyasını tekeline almaya çalışan bir canavar. Şirket politikaları, açık sistemler ve özellikle Linux için şirketi tarafından yapılan yanıltıcı yayınlar, milyonlarca bug, kullanıcıyı kendine bağlayan canlı güncelleme sistemleri vs vs....

Peki ne oldu da 20 yaşındayken bu sitenin takipçilerinden farkı olmayan bir geek bu hale geldi?

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.