Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

0
bahadirkandemir
Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

Görüşler

0
Challenger
1990' lı yılların ortalarında yazılmış "Slackware Unleashed" adlı kitabı okurken giriş kısmında şuna benzer bir ifade görmüştüm:
"Microsoft' un bugün yeni teknoloji (NT' den bahsediyor) diye lanse ettiği şeyler 15 yıldır zaten UNIX dünyasında vardı."
0
abakana
Eğerkin bu blog' u hazırlayan ulu kişi MS in garip yazım editörlerini, misal word misal frontpage, kullanmamış olsaydı bizde cümle sonundaki J harfinin :-) olduğunu görecek ve Microsoft' ta da gerçekleri gören kişilerin oladuğunu söyleiyebilecektik. Maalesef diyemiyoruz. elindeki editörün nereleri mahvettiğini göremiyor çünkü :(
0
FZ
Valla :-) yerine J basmak için hangi editörün ne tür bir gerekçesi vardır merak ediyorum ;-)

Neyse yine de popup blocking´i akıl etmiş olmaları sevindirici ;-)
0
ttk
M.Soft'un göz göre göre yaptığı bu yalanla başkalarına ait en temel fikirleri bile sahiplenmesi, yetmedi bir de onları tescile kalkışıp, en uyduruk şeylerde dahi diğer ülkeleri bile kendi patentlerini ihlal ettiği için ithama kalkışma, sorumlu tutma işlerine son vermemesi, USA hukukunun milletlerarasında GUGUK olarak algılanıp değerlendirilmesine sebep olacak bu gidişle.
Kapan kuruyorlar ya, bakalım içinde kim kalacak.
0
pirx
Hakikaten şu kısım tam komedi olmuş;

'We also came up with a very original idea – popup blocking. J '

0
Ansugo
Bugun galiba ".Net yazilimi cokme gunu". Sabahtan beri bircok siteye girmek istedigimde nokta net yazilimin hatasi vardi. Dolayisi ile arkadasimizin blogunu gormek nasip olmadi. Lakin popup blocking denen muthis olayin hakkini veren opera...

Bildiginiz gibi MS bir ara "Opera adam gibi XML desktelemez" türünden saldırılarda bulunmustu. O zaman Opera software gereken cevabi vermisti.

Su an da zannedersem "Opera kadar esnek, güzel, super, kisaca simply the best internet experience" olan bir seyle basedemiyeceklerini anladiklarindan, onun ozelliklerini kendi sistemlerine kurmaya calisiyorlar.

Bukemedigin eli opeceksin hesabi. Ama bukemedigin eli opup sonra "Elin bukulmemesi olayini icad ettik" demekte ayri bir gariplik.
0
bio
Arkadaslar abartsaydiniz bari. Adam saka yapmis iste... Ne var yani Microsoft'un kendini inceden alaya alma, elestirme hakki da mi yok?

Yorumlar kisminda da yazmis zaten:

For the record, I was joking about our "innovation" around popup blocking. I know we're late to this party, although I do think our implementation is very good.

8/10/2004 11:50 AM | Tony Chor

Evet belki de oradaki J aslinda :-) olacakti, ama olmasa da olur. Biz cok alistik kahkaha efekti olmadan espri yapildigini anlamadigimiz sitcom'lara.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

Windows 2000 ve NT´nin Kodları İnternet´te Dolaşıyor

yuxel

Half-life 2'dan sonra Window~1 2000 ve NT'nin kodları da internette dolanıyor. Slashdot'ta yorumlar uçuşurken haber BBC sayfalarında da yayınlandı. Microsoft'tan Steve Ballmer da olayı "Hacker'lar kodlarımızdan bazılarını görmüştür" sözleriyle aydınlatıyor. Uzmanlara göre M$ ağlarına Qaz isimli bir virüs/worm ile ulaşılmış.
ek kaynak : neowin.net

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...