Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

0
darkhunter
Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Mikeresoft sucks, FSF(FreeSofwareFoundation) Rocks!

Her nekadar Mi~c ile dalga geçsekte ona ihtiyacımız olduğuda kesin, yoksa uğraşacak meşgalimiz kalmaz.
0
darkhunter
Benim aklıma resimdeki kaleye bakarken bir iki hatıra geldi:

İlki ms in arayüz atağı, allem-i cihan MicroSoft 'Bob' (tm)

http://www.huumor.com/joke_1107

İkincisi de zavallı Bill Gates e Anti-Christ'sin sen olum! dedikleri olay :

http://www.truthorfiction.com/rumors/b/billgates.hm.htm

Niyeyse bunlar aklıma geldi :)
0
mrtksn
bir de şunlar var, microsoftun savaşları hakkında:
tarihlere göre yenilenmiş :)

http://mrtksn.netfirms.com/pages/page-6.html

(next e tıklayın, 15. inci sayfaya kadar var)
0
darkhunter
"Bill The Great" "Alexander The Great" :))
Keşke biraz benzeseler. Neyse paşalarımızın dediği gibi cephemiz güçlü netekim :P
0
FZ
Helenistik döneme yol açmamış mıydı biri, Mikrosofistik dönem olarak anılacak mı diğerininki?
0
darkhunter
Tarih tarafından hatırlanacak kuşkusuz "bill the great" ama sanata, felsefeye yön verme, dünyayı algılama ve geliştirme onuruna nail olabilecek mi?

Hayır...
0
darkhunter
Bu arada cephe krikolarında güzel bir ayrıntı gördüm, dikkat çekeyim.

* FUD against GPL ve Shared Source 'ün gelişim şekline ve ne şekilde kimde patladığına (ambiyane tabiriyle) dikkat edin lütfen...
0
ttk
Merhaba

Kriko yazmışsınız, gidip resimlerde kriko aradım bulamadım, kroki mi yazarken kriko mu yazdınız yanlışlıkla, yoksa ortada kriko var da ben mi göremedim ?
Bu arada Bill G. ile uğraşırken karşı cephe de kendisini daha da geliştirme ve tanıtma imkânı da bulmuş oldu.
Sağolasın izocam falan :)
0
ttk
bir yazıda bu kadar hatâ, gribim abi :)
abuk sabuk fazladan -mi -da lar için kusura bakılmasın.
0
darkhunter
Kroki yazmak istemiştim :)
0
ttk
Krokide ayrıntıların arasında krikonun bir türlü bulamadığım bir yerlerde olduğunu sanmıştım :)
0
Geryon
GNU: Generally Not Usable
0
FZ
Nasıl yani?
0
darkhunter
Güldürmeyin beni
0
darkhunter
Bu da kuyuya attığınız taşın yankısı :)
http://haftalik.net/blog/read.py?tid=1127146257.67

P.S.: Moda oldu FM'ye blog'dan cevap çıkarmak. Blog yapasım geldi, daha bi havalı oluyo... :p
0
Geryon
Alıştım artık FZ'nin kuyruğuna basılmış kedi efekti üretmesine.
Aynı şeyi bir reverse enginnering konusunda da yapmıştı fi tarihinde.
Bu adam böyle sıkışında ya böyle saçmalar yada "bilgim yok ama fikrim var" durumua girip filancanın sitesinden link verir durur...
0
ttk
Merhaba

Mesajınız üzerine merak ettim bu GNU:Gene... sözünün kaynağı nedir diye, Google'da arayınca bir kaç kişinin forumlarda imza olarak mesajlarının altına ekledikleri aynı ifade hariç bir şey bulamadım.
Sahi nereden geliyor bu mesaj ?
0
bm
Evvelce duydum ben bunu ama uydurulmasi zor bir komiklik olmadigi icin bircok insan birbirinden bagimsiz uydurmus olabilir. Yanlis hatirlamiyorsam benim duydugum baglamda sistemin kullanilir sekilde ortada olmamasina isaret etmek icin soyleniyordu. Hala da degil, bazi sistemlere GNU/Linux deniyor ama tam GNU sistemler yok. GNU/Linux denen sistemler de cok fazla degil aslinda Debian'in agirligini saymazsak (Slackware, Gentoo, RedHat ve gorebildigim kadariyla Pardus GNU ismini kullanmiyor).

Bu biraz da GNU'dan ne anladiginiza bagli. Haklari FSF'ye de aktarilmis, GPL lisansli birseyden bahsediyorsaniz baska; sadece GPL yetiyorsa baska; GPL olmasa da FSF'nin ozgur kabul ettigi diger lisanslar da devreye giriyorsa baska. Bu sonuncusu icine X11, php, Apache filani da aliyor tabii. Ama o hesaptan FreeBSD de GNU!

Bu konularda partizanlikta asiriya kacmamak en iyisi herhalde.
0
ttk
Adı geçen uygulamalara bakınca neden internette sadece eğlencelik bir imza olarak bulunabilidiği anlaşılıyor söz konusu açılımın.
0
bm
Hmm. Yanlis bir fikir vermis olmayayim. Adi gecen uygulamalardan kastiniz php, Apache ve X11 ise bunlarin lisanslari FSF tarafindan ozgur kabul edilse bile GPL degil. BSDimsi lisanslar. Yani pek GNU degil lisans ve felsefe acisindan bakarsaniz. Bu is memleketimizde bir sekilde gozu kapali partizanlik konusu olmus, bazen yanlis anlatiliyor (yine burada konusurken farketmistim, EMO'nun web sitesi linux+php+apache olmasina ragmen GPL'li yazilim kullaniyoruz diyordu mesela.).
0
ttk
Yanlış anlamalarla sizi uğraştırıp durmayayım :)
Bunu bazen çok sık yapıyorum, bir şeyi derinlemesine anlamaya çalışmak yerine üstün körü yargıya varma şeklinde.
En azından anladığım, o sloganla ifade edilen şey sadece kısaltmaya yapılan bir yakıştırmadan ibaretmiş.
0
FZ
Yukarıdaki mesajlarınızdan birinde,

GNU: Generally Not Usable

yazmışsınız. Ben de merak etmişim tam olarak ne demek istediğinizi ve o lafınıza istinaden "Nasıl yani?" demişim. Bunun üzerine sizin yazdıklarınızı hayretle ve anlamaya çalışarak okudum:

Alıştım artık FZ'nin kuyruğuna basılmış kedi efekti üretmesine.

?????

Aynı şeyi bir reverse enginnering konusunda da yapmıştı fi tarihinde.

Enteresan, demek "reverse engineering" konusunda da "kuyruğuna basılmış kedi efekti" üretmişim? :)

Bu adam böyle sıkışında ya böyle saçmalar yada "bilgim yok ama fikrim var" durumua girip filancanın sitesinden link verir durur...

Yukarıdaki lafı da anlamlandırmaya çalıştım, hani gerçekten de ortada bir tartışma olsa, ben sıkışsam da bir şey yapmış olsam filan ama gerçekten de anlamadım, sizin lafınıza istinade link filan vermedim ki?

Yok eğer başka bir konuda benimle bir derdiniz varsa bunu da açık ve net olarak belirtmenizi, hangi konuda "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olduğumu da göstermenizi dilerim.
0
sundance
Bence bu "bilgim yok, fikrim var" mevzusunu sen tamamen tersinden anlamışsın. Ben bir daha izah etmeye çalışayım, bu laf "Bir konu hakkında fikir beyan etmeden önce, bilgi sahibi olun" anlamına gelir.

FZ arkadaşımız da bu bağlamda bir konu hakkında yeterli bilgi sahibi değilse hayatta ağzından tek kelime alamadığımız nadir karbon kökenli canlılardan biri olma özelliğine sahiptir, nerde kaldı atıp tutmak. Hatta bilgi sahibi olmadığı konularda geyik yapma çabalarına bile tepki vermez, zaten Cognitive Science okuyan birisinin bu tür atma tutmalara girmesi mesleki açıdan da çok kötü alışkanlıklar getirecek bir şey.


0
darkhunter
Abartıyorsunuz. FZ ile aynı düşünceyi paylaşmadığım zamanlarda bile bir açığını görmedim yada desteksiz attığını... Kedi efektini bilemeyeceğim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz...

SHiBuMi

Microsoft CEO`su Steve Ballmer, Microsoft`un tekelcilik ve haksız rekabet suçlamalarıyla yargılandığı davada, dokuz eyalet tarafından kendilerine uygulanmak istenen yaptırımların gerçekleştirilmesi durumunda Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacaklarını belirtmiş. 18 eyalet ile başlanan davada 9 eyalet Microsoft ile anlaşmaya vardı, diğer 9 eyaletin Microsoft ile olan mahkeme süreci ise devam ediyor.

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Microsoft mühendis alımı için Türkiye'ye geliyor

huseyin

Microsoft Amerika'da Washington, Redmond'daki merkezinde temel ürünlerinin gelişiminde çalışmak için yazılım mühendisi ve testçi alacakmış. Ağustos -Eylül ayında görüşmek için Türkiye'ye gelecekler.

Birçok açık pozisyon olduğunu ve başvuranların birbirleriyle değil kendileriyle yarışacaklarından ahsediyorlar. Üniversitede okuyan bilgisayar bölümü öğrencileri ile bildiğiniz zeki kişilere yollar mısınız demişler. Sloganları da: NE YAPARSANIZ, MICROSOFT'TA YAPIN!

İlgilenenler, haberin devamındaki e-postayı okuyabilirler. Kahrolsun mikisoft, bak adamlar batıyo şirketi kurtaracak adam arıyo, Linux rules, diyen var mı bilmiyorum ama bilgisayarcılar için gayet mantıklı ve iyi bir fırsat gibi gözüküyor.

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.