Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

0
darkhunter
Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Mikeresoft sucks, FSF(FreeSofwareFoundation) Rocks!

Her nekadar Mi~c ile dalga geçsekte ona ihtiyacımız olduğuda kesin, yoksa uğraşacak meşgalimiz kalmaz.
0
darkhunter
Benim aklıma resimdeki kaleye bakarken bir iki hatıra geldi:

İlki ms in arayüz atağı, allem-i cihan MicroSoft 'Bob' (tm)

http://www.huumor.com/joke_1107

İkincisi de zavallı Bill Gates e Anti-Christ'sin sen olum! dedikleri olay :

http://www.truthorfiction.com/rumors/b/billgates.hm.htm

Niyeyse bunlar aklıma geldi :)
0
mrtksn
bir de şunlar var, microsoftun savaşları hakkında:
tarihlere göre yenilenmiş :)

http://mrtksn.netfirms.com/pages/page-6.html

(next e tıklayın, 15. inci sayfaya kadar var)
0
darkhunter
"Bill The Great" "Alexander The Great" :))
Keşke biraz benzeseler. Neyse paşalarımızın dediği gibi cephemiz güçlü netekim :P
0
FZ
Helenistik döneme yol açmamış mıydı biri, Mikrosofistik dönem olarak anılacak mı diğerininki?
0
darkhunter
Tarih tarafından hatırlanacak kuşkusuz "bill the great" ama sanata, felsefeye yön verme, dünyayı algılama ve geliştirme onuruna nail olabilecek mi?

Hayır...
0
darkhunter
Bu arada cephe krikolarında güzel bir ayrıntı gördüm, dikkat çekeyim.

* FUD against GPL ve Shared Source 'ün gelişim şekline ve ne şekilde kimde patladığına (ambiyane tabiriyle) dikkat edin lütfen...
0
ttk
Merhaba

Kriko yazmışsınız, gidip resimlerde kriko aradım bulamadım, kroki mi yazarken kriko mu yazdınız yanlışlıkla, yoksa ortada kriko var da ben mi göremedim ?
Bu arada Bill G. ile uğraşırken karşı cephe de kendisini daha da geliştirme ve tanıtma imkânı da bulmuş oldu.
Sağolasın izocam falan :)
0
ttk
bir yazıda bu kadar hatâ, gribim abi :)
abuk sabuk fazladan -mi -da lar için kusura bakılmasın.
0
darkhunter
Kroki yazmak istemiştim :)
0
ttk
Krokide ayrıntıların arasında krikonun bir türlü bulamadığım bir yerlerde olduğunu sanmıştım :)
0
Geryon
GNU: Generally Not Usable
0
FZ
Nasıl yani?
0
darkhunter
Güldürmeyin beni
0
darkhunter
Bu da kuyuya attığınız taşın yankısı :)
http://haftalik.net/blog/read.py?tid=1127146257.67

P.S.: Moda oldu FM'ye blog'dan cevap çıkarmak. Blog yapasım geldi, daha bi havalı oluyo... :p
0
Geryon
Alıştım artık FZ'nin kuyruğuna basılmış kedi efekti üretmesine.
Aynı şeyi bir reverse enginnering konusunda da yapmıştı fi tarihinde.
Bu adam böyle sıkışında ya böyle saçmalar yada "bilgim yok ama fikrim var" durumua girip filancanın sitesinden link verir durur...
0
ttk
Merhaba

Mesajınız üzerine merak ettim bu GNU:Gene... sözünün kaynağı nedir diye, Google'da arayınca bir kaç kişinin forumlarda imza olarak mesajlarının altına ekledikleri aynı ifade hariç bir şey bulamadım.
Sahi nereden geliyor bu mesaj ?
0
bm
Evvelce duydum ben bunu ama uydurulmasi zor bir komiklik olmadigi icin bircok insan birbirinden bagimsiz uydurmus olabilir. Yanlis hatirlamiyorsam benim duydugum baglamda sistemin kullanilir sekilde ortada olmamasina isaret etmek icin soyleniyordu. Hala da degil, bazi sistemlere GNU/Linux deniyor ama tam GNU sistemler yok. GNU/Linux denen sistemler de cok fazla degil aslinda Debian'in agirligini saymazsak (Slackware, Gentoo, RedHat ve gorebildigim kadariyla Pardus GNU ismini kullanmiyor).

Bu biraz da GNU'dan ne anladiginiza bagli. Haklari FSF'ye de aktarilmis, GPL lisansli birseyden bahsediyorsaniz baska; sadece GPL yetiyorsa baska; GPL olmasa da FSF'nin ozgur kabul ettigi diger lisanslar da devreye giriyorsa baska. Bu sonuncusu icine X11, php, Apache filani da aliyor tabii. Ama o hesaptan FreeBSD de GNU!

Bu konularda partizanlikta asiriya kacmamak en iyisi herhalde.
0
ttk
Adı geçen uygulamalara bakınca neden internette sadece eğlencelik bir imza olarak bulunabilidiği anlaşılıyor söz konusu açılımın.
0
bm
Hmm. Yanlis bir fikir vermis olmayayim. Adi gecen uygulamalardan kastiniz php, Apache ve X11 ise bunlarin lisanslari FSF tarafindan ozgur kabul edilse bile GPL degil. BSDimsi lisanslar. Yani pek GNU degil lisans ve felsefe acisindan bakarsaniz. Bu is memleketimizde bir sekilde gozu kapali partizanlik konusu olmus, bazen yanlis anlatiliyor (yine burada konusurken farketmistim, EMO'nun web sitesi linux+php+apache olmasina ragmen GPL'li yazilim kullaniyoruz diyordu mesela.).
0
ttk
Yanlış anlamalarla sizi uğraştırıp durmayayım :)
Bunu bazen çok sık yapıyorum, bir şeyi derinlemesine anlamaya çalışmak yerine üstün körü yargıya varma şeklinde.
En azından anladığım, o sloganla ifade edilen şey sadece kısaltmaya yapılan bir yakıştırmadan ibaretmiş.
0
FZ
Yukarıdaki mesajlarınızdan birinde,

GNU: Generally Not Usable

yazmışsınız. Ben de merak etmişim tam olarak ne demek istediğinizi ve o lafınıza istinaden "Nasıl yani?" demişim. Bunun üzerine sizin yazdıklarınızı hayretle ve anlamaya çalışarak okudum:

Alıştım artık FZ'nin kuyruğuna basılmış kedi efekti üretmesine.

?????

Aynı şeyi bir reverse enginnering konusunda da yapmıştı fi tarihinde.

Enteresan, demek "reverse engineering" konusunda da "kuyruğuna basılmış kedi efekti" üretmişim? :)

Bu adam böyle sıkışında ya böyle saçmalar yada "bilgim yok ama fikrim var" durumua girip filancanın sitesinden link verir durur...

Yukarıdaki lafı da anlamlandırmaya çalıştım, hani gerçekten de ortada bir tartışma olsa, ben sıkışsam da bir şey yapmış olsam filan ama gerçekten de anlamadım, sizin lafınıza istinade link filan vermedim ki?

Yok eğer başka bir konuda benimle bir derdiniz varsa bunu da açık ve net olarak belirtmenizi, hangi konuda "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olduğumu da göstermenizi dilerim.
0
sundance
Bence bu "bilgim yok, fikrim var" mevzusunu sen tamamen tersinden anlamışsın. Ben bir daha izah etmeye çalışayım, bu laf "Bir konu hakkında fikir beyan etmeden önce, bilgi sahibi olun" anlamına gelir.

FZ arkadaşımız da bu bağlamda bir konu hakkında yeterli bilgi sahibi değilse hayatta ağzından tek kelime alamadığımız nadir karbon kökenli canlılardan biri olma özelliğine sahiptir, nerde kaldı atıp tutmak. Hatta bilgi sahibi olmadığı konularda geyik yapma çabalarına bile tepki vermez, zaten Cognitive Science okuyan birisinin bu tür atma tutmalara girmesi mesleki açıdan da çok kötü alışkanlıklar getirecek bir şey.


0
darkhunter
Abartıyorsunuz. FZ ile aynı düşünceyi paylaşmadığım zamanlarda bile bir açığını görmedim yada desteksiz attığını... Kedi efektini bilemeyeceğim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.