Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

0
tongucyumruk
News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

Görüşler

0
Challenger
Öncelikle adam akıllı ve güvenilir masa üstü sistemi ve küçük ve orta ölçekli sunucu işletim sistemi geliştirmeyi becersinler, ondan sonra boylarından büyük işlere kalkışsınlar.

Sanırım yakında şu tarz haberler okuyabiliriz:
"Micros~1 tarafından geliştirilen ... işlemcili ... adlı süperbilgisayarda çalışan Windoze ...' a etkili olan bilmemne virüsü çıktı. Bu virüs dünyanın ilk süperbilgisayar virüsü olarak kabul ediliyor.

Şimdi mi güleyim, yoksa sonraya mı saklasam?
0
sleytr
ben şimdiden peşin peşin güldüm :)))
0
St
Windows? Yüksek Performans? Düşük Sahip Olma Maliyeti? Micros gitsin, nalbantlık işine girsin, güldürmesin beni allah aşkına :)
0
malkocoglu
Superbilgisayar basligini gorunce donanim bazinda bir superbligisayar yapiyorlar intibai aldim, hani IBM'in yaptigi gibi , super hesaplama isine giriyorlarmis, yuksek miktarda ve hizda islemi bilgisayar kumeleri ile yapmak yani... Cok zavalli bir deneme tabii, kumeleme (clustering) isinde acik yazilim dunyasi ile zor yarisirlar. Beowulf 1994'ten beri kodlaniyor. Ustelik kumelerin uzeine kuruldugu/isledigi sistem genelde Linux. Winblows kumeleri her seviyede sakat olacaklar.


0
Challenger
Peki ya kümedeki her sistem için lisans isterlerse?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.