Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

0
tongucyumruk
News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

Görüşler

0
Challenger
Öncelikle adam akıllı ve güvenilir masa üstü sistemi ve küçük ve orta ölçekli sunucu işletim sistemi geliştirmeyi becersinler, ondan sonra boylarından büyük işlere kalkışsınlar.

Sanırım yakında şu tarz haberler okuyabiliriz:
"Micros~1 tarafından geliştirilen ... işlemcili ... adlı süperbilgisayarda çalışan Windoze ...' a etkili olan bilmemne virüsü çıktı. Bu virüs dünyanın ilk süperbilgisayar virüsü olarak kabul ediliyor.

Şimdi mi güleyim, yoksa sonraya mı saklasam?
0
sleytr
ben şimdiden peşin peşin güldüm :)))
0
St
Windows? Yüksek Performans? Düşük Sahip Olma Maliyeti? Micros gitsin, nalbantlık işine girsin, güldürmesin beni allah aşkına :)
0
malkocoglu
Superbilgisayar basligini gorunce donanim bazinda bir superbligisayar yapiyorlar intibai aldim, hani IBM'in yaptigi gibi , super hesaplama isine giriyorlarmis, yuksek miktarda ve hizda islemi bilgisayar kumeleri ile yapmak yani... Cok zavalli bir deneme tabii, kumeleme (clustering) isinde acik yazilim dunyasi ile zor yarisirlar. Beowulf 1994'ten beri kodlaniyor. Ustelik kumelerin uzeine kuruldugu/isledigi sistem genelde Linux. Winblows kumeleri her seviyede sakat olacaklar.


0
Challenger
Peki ya kümedeki her sistem için lisans isterlerse?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.