Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

0
tongucyumruk
News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

Görüşler

0
Challenger
Öncelikle adam akıllı ve güvenilir masa üstü sistemi ve küçük ve orta ölçekli sunucu işletim sistemi geliştirmeyi becersinler, ondan sonra boylarından büyük işlere kalkışsınlar.

Sanırım yakında şu tarz haberler okuyabiliriz:
"Micros~1 tarafından geliştirilen ... işlemcili ... adlı süperbilgisayarda çalışan Windoze ...' a etkili olan bilmemne virüsü çıktı. Bu virüs dünyanın ilk süperbilgisayar virüsü olarak kabul ediliyor.

Şimdi mi güleyim, yoksa sonraya mı saklasam?
0
sleytr
ben şimdiden peşin peşin güldüm :)))
0
St
Windows? Yüksek Performans? Düşük Sahip Olma Maliyeti? Micros gitsin, nalbantlık işine girsin, güldürmesin beni allah aşkına :)
0
malkocoglu
Superbilgisayar basligini gorunce donanim bazinda bir superbligisayar yapiyorlar intibai aldim, hani IBM'in yaptigi gibi , super hesaplama isine giriyorlarmis, yuksek miktarda ve hizda islemi bilgisayar kumeleri ile yapmak yani... Cok zavalli bir deneme tabii, kumeleme (clustering) isinde acik yazilim dunyasi ile zor yarisirlar. Beowulf 1994'ten beri kodlaniyor. Ustelik kumelerin uzeine kuruldugu/isledigi sistem genelde Linux. Winblows kumeleri her seviyede sakat olacaklar.


0
Challenger
Peki ya kümedeki her sistem için lisans isterlerse?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Microsoft'un yeni söylemi: Cihat

anonim

Microsoft "Get The Facts" adıyla yeni turlarına başladı. Silicon.com'un bu süreci teknolojik olduğu kadar politik bir "savaş aracı" olarak nitelendiriyor. Söylemlerin birçoğu yeni değil. Windows'un, açık kaynak kodlu rakibi kadar ucuz ve güvenli olduğu, karşı tarafın ise sanılan kadar güvenli ve ucuz olmadığı vs.

Ama Londra'daki "road show"da yeni bir söylem dikkat çekiyor. MS bu sefer Linux destekçilerini Microsoft'a karşı cihat yürütmekle suçluyor. "Cihat" söyleminin özellikle seçildiğini belirtmeye gerek yok sanırız. Malum bu günlerde bu kelimenin, özellikle ABD ve Avrupa'da negatif bir popülerliği var. Silicon.com'un bu konuya ilişkin yorumu da okunmaya değer.