ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

0
FZ
Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.


\r \r San Diego'daki O'Reilly Açık Kaynak Kodlu Geliştiriciler Konferansında yapılan duyuruda Microsoft, web servislerinin önemini bir kez daha vurgulama fırsatı buldu. IIS'in en büyük rakibi olan Apache'yi desteklemesi garip karşılanan Microsoft, ASP.NET ve arkasındaki .NET teknolojilerinin geliştiriciler tarafından kullanılmasına IIS web sunucusunun pazar payından daha çok değer verdiğini belli etmiş oldu.\r

\r \r Covalent, pazarlama başkan yardımcısı başkanı Jim Zemlin, "Bu son gelişme ASP.NET'e ne kadar önem verildiğini çok iyi gösteriyor," dedi.\r

\r \r .NET Yazılım Geliştirme altyapısını yeni çıkacak .NET Server işletim sistemi ailesinde standart olarak sunan Microsoft'un bu manevrasının bilgi işlem dünyasını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

İlgili Yazılar

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada