ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

0
FZ
Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.


\r \r San Diego'daki O'Reilly Açık Kaynak Kodlu Geliştiriciler Konferansında yapılan duyuruda Microsoft, web servislerinin önemini bir kez daha vurgulama fırsatı buldu. IIS'in en büyük rakibi olan Apache'yi desteklemesi garip karşılanan Microsoft, ASP.NET ve arkasındaki .NET teknolojilerinin geliştiriciler tarafından kullanılmasına IIS web sunucusunun pazar payından daha çok değer verdiğini belli etmiş oldu.\r

\r \r Covalent, pazarlama başkan yardımcısı başkanı Jim Zemlin, "Bu son gelişme ASP.NET'e ne kadar önem verildiğini çok iyi gösteriyor," dedi.\r

\r \r .NET Yazılım Geliştirme altyapısını yeni çıkacak .NET Server işletim sistemi ailesinde standart olarak sunan Microsoft'un bu manevrasının bilgi işlem dünyasını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

İlgili Yazılar

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...