MSN ve Encarta

0
auselen
MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!
Kendini "Encarta@Instant Answers" olarak tanıtan bu arkadaş epey bir bilgili. "What is the population of Susurluk?", "Where is Göbel?" gibi sorulara ya da matematik denklemlerine doğru cevaplar verebiliyor.

"Call Center"larda çalışanlar yavaştan iş aramaya başlasalar iyi olacak gibi.

Kaynak: http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/11/23/431391.aspx

Görüşler

0
anonim
Bir ansiklopedinin yapay zeka ile birleştirilerek akıllı uslu cevap verebilecek şekilde geliştirilmesi çok harika bir şey... Ben bu pek bilgili arkadaşa çok bayıldım...
0
anonim
Bu bilgili arkadaş aynı zamanda "What time is it Ankara now?" gibi sorulara ve MSN den karşı tarafa gönderdiğimiz ifadelere de pek ala güzel cevap veriyor..

Bir tek sigara yakmak için arkadaş ateşin var mı deyip, ateş alamıyorsunuz... Zaten sigara içmeyen ben için pek de önemli değil :)
0
anonim
Çok güzel ve farklı bir uygulama olmuş. Tabii ki etkinliği hakkında şu anda birşey söylemiyorum ama ilk intibaa çok iyi.
Zannedersem micro~1'un encarta isimli ansiklopedisi ile çalışıyor. Bu yazılım piratebay'de epeyi bir süre top100 listesinde kalmıştı ve hala da yüksek bir yerlerde.
0
c1982
Ben kendi database'imi oluşturup buna benzer bişi yapmıştım önceden :) İlgilenen olursa aşağıdaki linkten çekebilir. http://www.oguzhan.info/source/MSNRobotu.rar .NET gerektiri bu haberden gaza gelerek biraz geliştirmeyi düşünüyorum :)
0
anonim
Bir de böyle bir haber mevcuttu. #
0
deathline
Peki bu arkadaşa ne zamanlar online oluyor acaba?
0
jfever
surekli online zaten? acaba kullandiginiz istemciden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
0
mrtksn
mrtksn: where i can find some cocain? encarta:let me take you to a map of some cocaine. =>
0
animevils
Bizim Türk milletinde bi yabacı hayranlığı saplantısı (Yabancılar yapmışsa iyidir) var ve bu çok üzücü.

Bu encarta'nın ÇOOOOOK daha gelişmişini bir Türk yazdı ve bir devrim niteliği taşıyan bu Yapay Zeka yazılımının sadece Türkiye'de sesi duyulmadı (maalesef).

Ama Bill Gates gelip de başbakana konuşan (aptal, düşünemeyen) bilgisayarı hediye edince herkes ayakta alkışladı MS'i "bunu da mı yapmışlar" :(

Kendi Compishco'muza destek olalım (hiç olmazsa birbirimizi haberdar edelim). Bilenler, bilmeyenlere anlatsınlar :)

http://www.vsdergi.com/200502/06/03.asp
http://www.compishco.com
http://www.compishco.com/beraber
http://www.alimurat.com
0
auselen
Tüm meziyetlerimin içinde (yabancı hayranlığı saplantım dahil) herşeyin üzerine "first" yazma huyum vardır ki, tek geçerim.

Cine5 te robot çizgi film olayını görmüştüm, pek hoşlanmamıştım ama, şimdi yerli malı olduğunu düşününce hoşuma gitmedi değil.

Yapay zeka olayı ayrı tabi, keşke daha profesyonel bir şekilde ele alınsaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)