MSN ve Encarta

0
auselen
MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!
Kendini "Encarta@Instant Answers" olarak tanıtan bu arkadaş epey bir bilgili. "What is the population of Susurluk?", "Where is Göbel?" gibi sorulara ya da matematik denklemlerine doğru cevaplar verebiliyor.

"Call Center"larda çalışanlar yavaştan iş aramaya başlasalar iyi olacak gibi.

Kaynak: http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/11/23/431391.aspx

Görüşler

0
anonim
Bir ansiklopedinin yapay zeka ile birleştirilerek akıllı uslu cevap verebilecek şekilde geliştirilmesi çok harika bir şey... Ben bu pek bilgili arkadaşa çok bayıldım...
0
anonim
Bu bilgili arkadaş aynı zamanda "What time is it Ankara now?" gibi sorulara ve MSN den karşı tarafa gönderdiğimiz ifadelere de pek ala güzel cevap veriyor..

Bir tek sigara yakmak için arkadaş ateşin var mı deyip, ateş alamıyorsunuz... Zaten sigara içmeyen ben için pek de önemli değil :)
0
anonim
Çok güzel ve farklı bir uygulama olmuş. Tabii ki etkinliği hakkında şu anda birşey söylemiyorum ama ilk intibaa çok iyi.
Zannedersem micro~1'un encarta isimli ansiklopedisi ile çalışıyor. Bu yazılım piratebay'de epeyi bir süre top100 listesinde kalmıştı ve hala da yüksek bir yerlerde.
0
c1982
Ben kendi database'imi oluşturup buna benzer bişi yapmıştım önceden :) İlgilenen olursa aşağıdaki linkten çekebilir. http://www.oguzhan.info/source/MSNRobotu.rar .NET gerektiri bu haberden gaza gelerek biraz geliştirmeyi düşünüyorum :)
0
anonim
Bir de böyle bir haber mevcuttu. #
0
deathline
Peki bu arkadaşa ne zamanlar online oluyor acaba?
0
jfever
surekli online zaten? acaba kullandiginiz istemciden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
0
mrtksn
mrtksn: where i can find some cocain? encarta:let me take you to a map of some cocaine. =>
0
animevils
Bizim Türk milletinde bi yabacı hayranlığı saplantısı (Yabancılar yapmışsa iyidir) var ve bu çok üzücü.

Bu encarta'nın ÇOOOOOK daha gelişmişini bir Türk yazdı ve bir devrim niteliği taşıyan bu Yapay Zeka yazılımının sadece Türkiye'de sesi duyulmadı (maalesef).

Ama Bill Gates gelip de başbakana konuşan (aptal, düşünemeyen) bilgisayarı hediye edince herkes ayakta alkışladı MS'i "bunu da mı yapmışlar" :(

Kendi Compishco'muza destek olalım (hiç olmazsa birbirimizi haberdar edelim). Bilenler, bilmeyenlere anlatsınlar :)

http://www.vsdergi.com/200502/06/03.asp
http://www.compishco.com
http://www.compishco.com/beraber
http://www.alimurat.com
0
auselen
Tüm meziyetlerimin içinde (yabancı hayranlığı saplantım dahil) herşeyin üzerine "first" yazma huyum vardır ki, tek geçerim.

Cine5 te robot çizgi film olayını görmüştüm, pek hoşlanmamıştım ama, şimdi yerli malı olduğunu düşününce hoşuma gitmedi değil.

Yapay zeka olayı ayrı tabi, keşke daha profesyonel bir şekilde ele alınsaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)