MSN ve Encarta

0
auselen
MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!
Kendini "Encarta@Instant Answers" olarak tanıtan bu arkadaş epey bir bilgili. "What is the population of Susurluk?", "Where is Göbel?" gibi sorulara ya da matematik denklemlerine doğru cevaplar verebiliyor.

"Call Center"larda çalışanlar yavaştan iş aramaya başlasalar iyi olacak gibi.

Kaynak: http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/11/23/431391.aspx

Görüşler

0
anonim
Bir ansiklopedinin yapay zeka ile birleştirilerek akıllı uslu cevap verebilecek şekilde geliştirilmesi çok harika bir şey... Ben bu pek bilgili arkadaşa çok bayıldım...
0
anonim
Bu bilgili arkadaş aynı zamanda "What time is it Ankara now?" gibi sorulara ve MSN den karşı tarafa gönderdiğimiz ifadelere de pek ala güzel cevap veriyor..

Bir tek sigara yakmak için arkadaş ateşin var mı deyip, ateş alamıyorsunuz... Zaten sigara içmeyen ben için pek de önemli değil :)
0
anonim
Çok güzel ve farklı bir uygulama olmuş. Tabii ki etkinliği hakkında şu anda birşey söylemiyorum ama ilk intibaa çok iyi.
Zannedersem micro~1'un encarta isimli ansiklopedisi ile çalışıyor. Bu yazılım piratebay'de epeyi bir süre top100 listesinde kalmıştı ve hala da yüksek bir yerlerde.
0
c1982
Ben kendi database'imi oluşturup buna benzer bişi yapmıştım önceden :) İlgilenen olursa aşağıdaki linkten çekebilir. http://www.oguzhan.info/source/MSNRobotu.rar .NET gerektiri bu haberden gaza gelerek biraz geliştirmeyi düşünüyorum :)
0
anonim
Bir de böyle bir haber mevcuttu. #
0
deathline
Peki bu arkadaşa ne zamanlar online oluyor acaba?
0
jfever
surekli online zaten? acaba kullandiginiz istemciden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
0
mrtksn
mrtksn: where i can find some cocain? encarta:let me take you to a map of some cocaine. =>
0
animevils
Bizim Türk milletinde bi yabacı hayranlığı saplantısı (Yabancılar yapmışsa iyidir) var ve bu çok üzücü.

Bu encarta'nın ÇOOOOOK daha gelişmişini bir Türk yazdı ve bir devrim niteliği taşıyan bu Yapay Zeka yazılımının sadece Türkiye'de sesi duyulmadı (maalesef).

Ama Bill Gates gelip de başbakana konuşan (aptal, düşünemeyen) bilgisayarı hediye edince herkes ayakta alkışladı MS'i "bunu da mı yapmışlar" :(

Kendi Compishco'muza destek olalım (hiç olmazsa birbirimizi haberdar edelim). Bilenler, bilmeyenlere anlatsınlar :)

http://www.vsdergi.com/200502/06/03.asp
http://www.compishco.com
http://www.compishco.com/beraber
http://www.alimurat.com
0
auselen
Tüm meziyetlerimin içinde (yabancı hayranlığı saplantım dahil) herşeyin üzerine "first" yazma huyum vardır ki, tek geçerim.

Cine5 te robot çizgi film olayını görmüştüm, pek hoşlanmamıştım ama, şimdi yerli malı olduğunu düşününce hoşuma gitmedi değil.

Yapay zeka olayı ayrı tabi, keşke daha profesyonel bir şekilde ele alınsaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.