Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

0
eepp
Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

Görüşler

0
elrond
Hmmm. Gecen sene bazi multimilyar dolarlik sirketler "community" den para kokusu almaya basladiginda bakalim neler olacak demistim aha iste oldu. Cesitli yerlerde bazi buyuk sirketler heyecanla Linux destegi ve sponsorlugu pesinde kosuyor organizasyonlar forumlar duzenliyor Linux laptoplardan sunum yaparak sirinlik sergiliyorlar. Yazilimlarin parayla satildigi dunyayi (!) gayet iyi bilen biri olarak dikkat derim! Birimi $ olan 9 sifirli bir buyuklugun oldugu yerde kimsenin gercek amacini tahmin etmek mumkun degildir.
Aslinda bu haber bu kadar yorumsuz nasil kalmis sasisrmis durumdayim.


"Microsoft respects legitimate licenses, and Microsoft took that license (from SCO). That's it,"


Thats it.. Olayin kokeni tabikide SCO ve IBM arasinda ki 1 milyarlik dava. Artik IBM mahallenin kucuk cocuguna 2 tokat atip topunu elinden alamiyacak. Tabi kucuk cocukta bunun icin su anda bilmedigimiz bir bedel odeyecek.
Matrix e donmesin de bu is. Zion hesabi, community 10 sene icinde yikilip yeniden kurulmasin mazallah. (Machines are digging...) Linus T.' a burda Neo diyebilirmiyiz? Dur ben su filmi birdaha izleyeyim.

0
FZ
Bildiğim kadarı ile SCO kendisi (ve Microsoft hariç :) herkese dava açmış durumda. Batmakta olan birinin son çırpınışlarını andırıyordu bu durum.

IBM bu durumdan ne kadar etkilenir? Linux´a yaptığı yatırımı hakimin masasında bırakır mı, zannetmiyorum.

SCO birkaç aydır `Linux çekirdeğideki yığınla kod, yığınla teknolojinin fikri mülkiyeti bizim üzerimize, çaldınız onları pis hırsızlar!´ diye bağırıp duruyor. Şimdi SCO yerine Microsoft mu bağıracak?

Bir bilen söylesin: Açık kodlu bir işletim sistemi çekirdeği olan Linux kaynak kodunda SCO firmasının fikri haklarına sahip olduğu parçalar, teknolojiler var mıdır? Basit bir soru ama cevaplaması zor, ben bunu gerçekten merak ediyorum.

Bu haberin bu kadar yorumsuz kalmasına gelince şahsi kanaatim odur ki ya ortada vahim bir durum yok bu yüzden insanlar bir şey yazmaya tenezzül etmedi ya da ortada vahim bir durum var ama çoğu GNU/Linux kullanıcısı bunun farkında değil. Eğer ikincisi ise biraz kötü bir durum bence.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak doğru değildir burada açık seçik bu konudaki bilgisini bizimle paylaşabilecek insanlar varsa buyursunlar yazsınlar ve bizi de aydınlatsınlar.

Yoksa işi gücü bırakıp Debian/Hurd ya da FreeBSD kullanmaya başlayacağız herhalde ;-) Bildiğim kadarı ile Debian´ın Hurd çekirdek tabanlı dağıtımı üzerinde dünyanın en popüler web sunucusu Apache çalışıyor. Eh yani bir de PHP ve MySQL çalışıyorsa herhalde mevcut Linux sunucuların %90´ı için çok büyük sorun yok demektir ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)