Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

0
anonim
Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Görüşler

0
anonim
herhangi bir kurum özel birşey yapmak istediğinde bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alabilecek Yani şimdi benim bağlı bulunduğum kurum adına ben başvuru yapsam, desem ki böyle böyle, biz kurum olarak windows makinelerden internete çıkıyoruz burada akan dataları kriptolayacak bir arabirim yapacağız vs vs verecekler mi sizce?? M$ nin bunu onaylayacağına hiç ihtimal vermiyorum. Saygılar. Komplo Teorisyenci FM ci
0
SHiBuMi
Devlete açıyor halka açmıyor.
0
anonim
Haberi kaynağından okudum, ama yine de açıklamana teşekkürler. Ha ben mi, halktan biriyim ama bir devlet kuruluşunda görevliyim :)

Az evvel olan depremde fena tırsmış ve uykusu kaçmış FMci
0
anonim
Peki bişiy sorcam ben diyelim aldım bu kodu kriptolo v.s diye sonra hoşuma gitti kendime kullandım yada sattım napcaklar
0
skoylu
İster inan, ister inanma..

Hiç bir halt yapamayacaklar. Çünkü Ülkemizde yazılım patenti kanunu yok. Sonuçta bir ton gürültü koparırlar, ABD'ye sokulmasını yasaklarlar en fazla. Ama size hiç bir şey yapamazlar..

skoylu, IDE suruculerini modul olarak derleyince sistemin açılmadığını bizzat müşahede etmiş ender bulunur FM'ci..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.