Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

0
anonim
Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Görüşler

0
anonim
herhangi bir kurum özel birşey yapmak istediğinde bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alabilecek Yani şimdi benim bağlı bulunduğum kurum adına ben başvuru yapsam, desem ki böyle böyle, biz kurum olarak windows makinelerden internete çıkıyoruz burada akan dataları kriptolayacak bir arabirim yapacağız vs vs verecekler mi sizce?? M$ nin bunu onaylayacağına hiç ihtimal vermiyorum. Saygılar. Komplo Teorisyenci FM ci
0
SHiBuMi
Devlete açıyor halka açmıyor.
0
anonim
Haberi kaynağından okudum, ama yine de açıklamana teşekkürler. Ha ben mi, halktan biriyim ama bir devlet kuruluşunda görevliyim :)

Az evvel olan depremde fena tırsmış ve uykusu kaçmış FMci
0
anonim
Peki bişiy sorcam ben diyelim aldım bu kodu kriptolo v.s diye sonra hoşuma gitti kendime kullandım yada sattım napcaklar
0
skoylu
İster inan, ister inanma..

Hiç bir halt yapamayacaklar. Çünkü Ülkemizde yazılım patenti kanunu yok. Sonuçta bir ton gürültü koparırlar, ABD'ye sokulmasını yasaklarlar en fazla. Ama size hiç bir şey yapamazlar..

skoylu, IDE suruculerini modul olarak derleyince sistemin açılmadığını bizzat müşahede etmiş ender bulunur FM'ci..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates´i Destekleyelim !

redogre

Önemli not: Bu yazıda geçen tüm fikirler sadece birer varsayımdır. Her cümleyi "ya ...... olsaydı" diye okuyabilirsiniz.

Bu siteye yazı yazan veya yorum yapan çoğu kişiye göre Bill Gates bilgisayar dünyasını tekeline almaya çalışan bir canavar. Şirket politikaları, açık sistemler ve özellikle Linux için şirketi tarafından yapılan yanıltıcı yayınlar, milyonlarca bug, kullanıcıyı kendine bağlayan canlı güncelleme sistemleri vs vs....

Peki ne oldu da 20 yaşındayken bu sitenin takipçilerinden farkı olmayan bir geek bu hale geldi?

Microsoft mühendis alımı için Türkiye'ye geliyor

huseyin

Microsoft Amerika'da Washington, Redmond'daki merkezinde temel ürünlerinin gelişiminde çalışmak için yazılım mühendisi ve testçi alacakmış. Ağustos -Eylül ayında görüşmek için Türkiye'ye gelecekler.

Birçok açık pozisyon olduğunu ve başvuranların birbirleriyle değil kendileriyle yarışacaklarından ahsediyorlar. Üniversitede okuyan bilgisayar bölümü öğrencileri ile bildiğiniz zeki kişilere yollar mısınız demişler. Sloganları da: NE YAPARSANIZ, MICROSOFT'TA YAPIN!

İlgilenenler, haberin devamındaki e-postayı okuyabilirler. Kahrolsun mikisoft, bak adamlar batıyo şirketi kurtaracak adam arıyo, Linux rules, diyen var mı bilmiyorum ama bilgisayarcılar için gayet mantıklı ve iyi bir fırsat gibi gözüküyor.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.