Savaş resmen başladı!

0
sundance
Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.
Bu devasa teklifin (referans olması için söyleyelim, bundan üç yıl kadar önce Symantec Veritas'ı $13 milyon dolara almıştı.)

Haberde yer alan, MS ve Yahoo hisselerinin karşılaştırmalı grafikleri de pek anlamlı.

Görüşler

0
auselen
yahoo'nun bir sürü servisini kullandım ama arama motorunu değil. sanırım bu para sadece arama motoru için de değil.

ismi ne kadar eder, merak ediyorum?
0
anonim
Microsoft akıllıca bir strateji izliyor.

Yahoo'nun hali hazırda oturmuş pek çok servisi mevcut. MS bunlardan daha iyisini yapabileceğini idaa etse de, ve hatta yapsa bile, var olan kullanici sayisina erişmesi yıllar alır.

MS nin kullanmayı çok iyi becerdiği birşey var ise o da kullanıcıların alışkanlıkları (Windows neden bukadar çok satıyor dersiniz?), var olan kullanicilari 3. bir servise alıştırmak yeni bir şirket satın almaktan daha da pahalıya gelebilecek bir iş.

Uzun zamandır söylenen MS Office ailesinin web tabanlı kullanılır bir sürümünü de Yahoo satın alması sonrası canlı olarak karşımıza çıkacaktır.

Savaş kızışıyor.
Ama şunu da belirmek gerek.
Bu savaş üçüncü şahıslara (Faceboook gibi) kapılar açacak.

Büyükler büyük pasta için kavga ederken, kendinden küçük firmaları alacak, ve piyasada faliyet gösteren firma sayısı azaldğı için rekabet azalacak.

Bunu fırsat bilen küçükler de büyüklerin gözü önündeki küçük parçaları kapıp, kendilerine yer edinecekler.

Eğer iyi bir fikriniz, ve iyi bir uygulamanız var ise bunu bir an önce hayata geçirin. Çok değil 2-3 yıl içinde Milyon $ lık rakamlara MS ya da Google sizi alır. Buraya da konu olursunuz.

Bende haberin yorumuna "Ben bunu kaç sene önce demiştim zati..." diye böbürlenirim. :)
0
w3master
Yahoo 'nun en güzel hizmeti flickr bence, harika bir uygulama.
0
desenturk
ve bu durma karşılık Google'ın mutsuzluğu...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7225599.stm
0
onur80
Microsoft istedigi kadar savas açsın google kullanmaya devam ;)..
0
tongucyumruk
Yahoo Microsoft'a "Müdür bu, buna konuş" dedi.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080209-yahoo-to-microsoft-talk-to-the-hand-we-say-nohoo.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)