Savaş resmen başladı!

0
sundance
Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.
Bu devasa teklifin (referans olması için söyleyelim, bundan üç yıl kadar önce Symantec Veritas'ı $13 milyon dolara almıştı.)

Haberde yer alan, MS ve Yahoo hisselerinin karşılaştırmalı grafikleri de pek anlamlı.

Görüşler

0
auselen
yahoo'nun bir sürü servisini kullandım ama arama motorunu değil. sanırım bu para sadece arama motoru için de değil.

ismi ne kadar eder, merak ediyorum?
0
anonim
Microsoft akıllıca bir strateji izliyor.

Yahoo'nun hali hazırda oturmuş pek çok servisi mevcut. MS bunlardan daha iyisini yapabileceğini idaa etse de, ve hatta yapsa bile, var olan kullanici sayisina erişmesi yıllar alır.

MS nin kullanmayı çok iyi becerdiği birşey var ise o da kullanıcıların alışkanlıkları (Windows neden bukadar çok satıyor dersiniz?), var olan kullanicilari 3. bir servise alıştırmak yeni bir şirket satın almaktan daha da pahalıya gelebilecek bir iş.

Uzun zamandır söylenen MS Office ailesinin web tabanlı kullanılır bir sürümünü de Yahoo satın alması sonrası canlı olarak karşımıza çıkacaktır.

Savaş kızışıyor.
Ama şunu da belirmek gerek.
Bu savaş üçüncü şahıslara (Faceboook gibi) kapılar açacak.

Büyükler büyük pasta için kavga ederken, kendinden küçük firmaları alacak, ve piyasada faliyet gösteren firma sayısı azaldğı için rekabet azalacak.

Bunu fırsat bilen küçükler de büyüklerin gözü önündeki küçük parçaları kapıp, kendilerine yer edinecekler.

Eğer iyi bir fikriniz, ve iyi bir uygulamanız var ise bunu bir an önce hayata geçirin. Çok değil 2-3 yıl içinde Milyon $ lık rakamlara MS ya da Google sizi alır. Buraya da konu olursunuz.

Bende haberin yorumuna "Ben bunu kaç sene önce demiştim zati..." diye böbürlenirim. :)
0
w3master
Yahoo 'nun en güzel hizmeti flickr bence, harika bir uygulama.
0
desenturk
ve bu durma karşılık Google'ın mutsuzluğu...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7225599.stm
0
onur80
Microsoft istedigi kadar savas açsın google kullanmaya devam ;)..
0
tongucyumruk
Yahoo Microsoft'a "Müdür bu, buna konuş" dedi.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080209-yahoo-to-microsoft-talk-to-the-hand-we-say-nohoo.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Bilgi'den Geçti Bill Hilf

sundance

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün davetlisi olarak, MS'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf bir seminer verdi. Bu seminerde konuşulanların bir kısmı gerçekten önemliydi. Seminer ve hakkındaki izlenimleri şöyle bir güzel toparlayabilmek için haftasonundan yararlandım. Umarım sizler için de bilgilendirici olur.

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.