Savaş resmen başladı!

0
sundance
Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.
Bu devasa teklifin (referans olması için söyleyelim, bundan üç yıl kadar önce Symantec Veritas'ı $13 milyon dolara almıştı.)

Haberde yer alan, MS ve Yahoo hisselerinin karşılaştırmalı grafikleri de pek anlamlı.

Görüşler

0
auselen
yahoo'nun bir sürü servisini kullandım ama arama motorunu değil. sanırım bu para sadece arama motoru için de değil.

ismi ne kadar eder, merak ediyorum?
0
anonim
Microsoft akıllıca bir strateji izliyor.

Yahoo'nun hali hazırda oturmuş pek çok servisi mevcut. MS bunlardan daha iyisini yapabileceğini idaa etse de, ve hatta yapsa bile, var olan kullanici sayisina erişmesi yıllar alır.

MS nin kullanmayı çok iyi becerdiği birşey var ise o da kullanıcıların alışkanlıkları (Windows neden bukadar çok satıyor dersiniz?), var olan kullanicilari 3. bir servise alıştırmak yeni bir şirket satın almaktan daha da pahalıya gelebilecek bir iş.

Uzun zamandır söylenen MS Office ailesinin web tabanlı kullanılır bir sürümünü de Yahoo satın alması sonrası canlı olarak karşımıza çıkacaktır.

Savaş kızışıyor.
Ama şunu da belirmek gerek.
Bu savaş üçüncü şahıslara (Faceboook gibi) kapılar açacak.

Büyükler büyük pasta için kavga ederken, kendinden küçük firmaları alacak, ve piyasada faliyet gösteren firma sayısı azaldğı için rekabet azalacak.

Bunu fırsat bilen küçükler de büyüklerin gözü önündeki küçük parçaları kapıp, kendilerine yer edinecekler.

Eğer iyi bir fikriniz, ve iyi bir uygulamanız var ise bunu bir an önce hayata geçirin. Çok değil 2-3 yıl içinde Milyon $ lık rakamlara MS ya da Google sizi alır. Buraya da konu olursunuz.

Bende haberin yorumuna "Ben bunu kaç sene önce demiştim zati..." diye böbürlenirim. :)
0
w3master
Yahoo 'nun en güzel hizmeti flickr bence, harika bir uygulama.
0
desenturk
ve bu durma karşılık Google'ın mutsuzluğu...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7225599.stm
0
onur80
Microsoft istedigi kadar savas açsın google kullanmaya devam ;)..
0
tongucyumruk
Yahoo Microsoft'a "Müdür bu, buna konuş" dedi.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080209-yahoo-to-microsoft-talk-to-the-hand-we-say-nohoo.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.