Savaş resmen başladı!

0
sundance
Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.
Bu devasa teklifin (referans olması için söyleyelim, bundan üç yıl kadar önce Symantec Veritas'ı $13 milyon dolara almıştı.)

Haberde yer alan, MS ve Yahoo hisselerinin karşılaştırmalı grafikleri de pek anlamlı.

Görüşler

0
auselen
yahoo'nun bir sürü servisini kullandım ama arama motorunu değil. sanırım bu para sadece arama motoru için de değil.

ismi ne kadar eder, merak ediyorum?
0
anonim
Microsoft akıllıca bir strateji izliyor.

Yahoo'nun hali hazırda oturmuş pek çok servisi mevcut. MS bunlardan daha iyisini yapabileceğini idaa etse de, ve hatta yapsa bile, var olan kullanici sayisina erişmesi yıllar alır.

MS nin kullanmayı çok iyi becerdiği birşey var ise o da kullanıcıların alışkanlıkları (Windows neden bukadar çok satıyor dersiniz?), var olan kullanicilari 3. bir servise alıştırmak yeni bir şirket satın almaktan daha da pahalıya gelebilecek bir iş.

Uzun zamandır söylenen MS Office ailesinin web tabanlı kullanılır bir sürümünü de Yahoo satın alması sonrası canlı olarak karşımıza çıkacaktır.

Savaş kızışıyor.
Ama şunu da belirmek gerek.
Bu savaş üçüncü şahıslara (Faceboook gibi) kapılar açacak.

Büyükler büyük pasta için kavga ederken, kendinden küçük firmaları alacak, ve piyasada faliyet gösteren firma sayısı azaldğı için rekabet azalacak.

Bunu fırsat bilen küçükler de büyüklerin gözü önündeki küçük parçaları kapıp, kendilerine yer edinecekler.

Eğer iyi bir fikriniz, ve iyi bir uygulamanız var ise bunu bir an önce hayata geçirin. Çok değil 2-3 yıl içinde Milyon $ lık rakamlara MS ya da Google sizi alır. Buraya da konu olursunuz.

Bende haberin yorumuna "Ben bunu kaç sene önce demiştim zati..." diye böbürlenirim. :)
0
w3master
Yahoo 'nun en güzel hizmeti flickr bence, harika bir uygulama.
0
desenturk
ve bu durma karşılık Google'ın mutsuzluğu...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7225599.stm
0
onur80
Microsoft istedigi kadar savas açsın google kullanmaya devam ;)..
0
tongucyumruk
Yahoo Microsoft'a "Müdür bu, buna konuş" dedi.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080209-yahoo-to-microsoft-talk-to-the-hand-we-say-nohoo.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.