SUS Raporu

0
cayfer
Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Görüşler

0
murat09
Abi hayırlı olsunda maalesef Bilkent Üniversitesinde öğrenci olamadım, paramız yetmedi (Aydın'da Bilkent vardı da biz mi okumadık netekim), ama üstteki yazıyı okuyunca sanki orada öğrenciymişim gibi algılanıyor. Ben Aydın Belediyesi'nde administrator'um. (http://www.aydin.bel.tr & http://aydin.homeftp.net)
Bu arada, Aydın Belediyesi'nde de sistem aynen sizin söylediğiniz -sorun çıkarmadan- biçimde çalışıyor. Yani sistem ne yapıyor kullanıcılara bilmiyoruz, inşallah iyi şeyler yapıyordur :-) Fakat şunu soracaktım, arada bir login olup (SUSAdmin ekranına) güncellemeleri ana makineye indirmeyi ihmal etmiyoruz, değil mi?
0
cayfer
çok özür dilerim yaaaaa... Murat'ları karıştırdım...

ihtiyarlık işte... kusura bakmayın ne olur.

0
murat09
Estağfurullah hocam, keşke bizimde sizin kadar emeğimiz geçse Türk Bilişimine'de, bizde zamanla karıştırsak..Saygılar, sevgiler.
0
elrond
Anlaşılmıyor olması çok normal çünkü bu özellik özellikle üründe bulunmuyor. Ürün tanıtımlarında bu hep vurgulanır; ve bu sebeple büyük networkler için uygun olmadığı söylenir.
Aksi taktirde kimse SMS satın almaz ;-)
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows .NET Server RC1 Çıktı

FZ

Son düzenlediği .NET brifinginde, Microsoft, Windows .NET Server RC1 (Release Candidate 1) sürümünü duyurdu. 2.5 yıldır geliştirilen işletim sistemi böylece kullanıcılar tarafından resmen test edilmenin son aşamalarından birine geldi.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.