SUS Raporu

0
cayfer
Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Görüşler

0
murat09
Abi hayırlı olsunda maalesef Bilkent Üniversitesinde öğrenci olamadım, paramız yetmedi (Aydın'da Bilkent vardı da biz mi okumadık netekim), ama üstteki yazıyı okuyunca sanki orada öğrenciymişim gibi algılanıyor. Ben Aydın Belediyesi'nde administrator'um. (http://www.aydin.bel.tr & http://aydin.homeftp.net)
Bu arada, Aydın Belediyesi'nde de sistem aynen sizin söylediğiniz -sorun çıkarmadan- biçimde çalışıyor. Yani sistem ne yapıyor kullanıcılara bilmiyoruz, inşallah iyi şeyler yapıyordur :-) Fakat şunu soracaktım, arada bir login olup (SUSAdmin ekranına) güncellemeleri ana makineye indirmeyi ihmal etmiyoruz, değil mi?
0
cayfer
çok özür dilerim yaaaaa... Murat'ları karıştırdım...

ihtiyarlık işte... kusura bakmayın ne olur.

0
murat09
Estağfurullah hocam, keşke bizimde sizin kadar emeğimiz geçse Türk Bilişimine'de, bizde zamanla karıştırsak..Saygılar, sevgiler.
0
elrond
Anlaşılmıyor olması çok normal çünkü bu özellik özellikle üründe bulunmuyor. Ürün tanıtımlarında bu hep vurgulanır; ve bu sebeple büyük networkler için uygun olmadığı söylenir.
Aksi taktirde kimse SMS satın almaz ;-)
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM