SUS Raporu

0
cayfer
Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Görüşler

0
murat09
Abi hayırlı olsunda maalesef Bilkent Üniversitesinde öğrenci olamadım, paramız yetmedi (Aydın'da Bilkent vardı da biz mi okumadık netekim), ama üstteki yazıyı okuyunca sanki orada öğrenciymişim gibi algılanıyor. Ben Aydın Belediyesi'nde administrator'um. (http://www.aydin.bel.tr & http://aydin.homeftp.net)
Bu arada, Aydın Belediyesi'nde de sistem aynen sizin söylediğiniz -sorun çıkarmadan- biçimde çalışıyor. Yani sistem ne yapıyor kullanıcılara bilmiyoruz, inşallah iyi şeyler yapıyordur :-) Fakat şunu soracaktım, arada bir login olup (SUSAdmin ekranına) güncellemeleri ana makineye indirmeyi ihmal etmiyoruz, değil mi?
0
cayfer
çok özür dilerim yaaaaa... Murat'ları karıştırdım...

ihtiyarlık işte... kusura bakmayın ne olur.

0
murat09
Estağfurullah hocam, keşke bizimde sizin kadar emeğimiz geçse Türk Bilişimine'de, bizde zamanla karıştırsak..Saygılar, sevgiler.
0
elrond
Anlaşılmıyor olması çok normal çünkü bu özellik özellikle üründe bulunmuyor. Ürün tanıtımlarında bu hep vurgulanır; ve bu sebeple büyük networkler için uygun olmadığı söylenir.
Aksi taktirde kimse SMS satın almaz ;-)
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
0
DevranBasar
http://susreport.perot.nl/
İncelemeye değer... hem de özgür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.