Micros~1'da Linux?

0
fsniper
Son XPSP2 konusundaki blogları incelerken karşıma çıkan ilginç linkleri sizlerle paylaşmak istedim. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten herşey ortada :)

link 1
link 2
Link 3

Görüşler

0
FZ
Daha önce mevzusu olmuştu FM´de:

http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1734

Büyük çaplı ``caching´´ hizmeti veren Akamai sunucuları üzerinden geçen ve MS sunucularına yönlendirilen trafik, vs. durumlarından ötürü netcraft istatistiklerinde GNU/Linux görünüyor. Nihai olarak çalışan sunucular ise Windows Server 2003 işletim sistemi üzerinde IIS 6.0 web sunucu yazılımı ile çalışıyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Microsoft ClearType Tuner

Tarık

LCD ya da yüksek kalitede düz panel bir ekranınız var ve uzun süre Windows XP ortamında çalışmanız gerekiyor. Fakat gözünüze garip gelen birşeyler var ya da yazıları okumak bir zaman sonra gözünüzü yoruyor, okunabilirlik sorunu yaşıyorsunuz. Ekranınızın donanım ayarlarıyla oynuyorsunuz bir nebze olsun ayar tutturabildiniz. Ama kesinlikle yeterli olmadı. Sanırım Microsoft içinde de birileri böyle bir sorun yaşamış ki şu çevrimiçi ayarlayıcıyı geliştirip sitelerine yerleştirmişler.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.