Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

0
cazz
Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Görüşler

0
elrond
Burası daha detaylı


Lafa bak ...Sun''''s most current Java runtime environment to be installed by default on any product containing .Net, including Windows XP...and Internet Explorer...

En basit cevap: anan güzel mi? Kardeşim sen kendin bilmiyorsun ki most current environment`ın ne! Adamlar işi gücü bırakacak sevgili SUN acaba bugün yeni ne virtual machine yazmış diye bakacak ve bunu ship edecek. Ne güzel yahu. 2 gün sonra Adobe'''' ta ulen MS; Acrobat`ı ship edecen benim için sen OS tekelisin yoksa döverim seni der artık. Yargıç biraz cahilmiş galiba bakalım ne olacak hayatımda gördüğüm en komik karar. Adam kendi virtualmachine` ini zaten ship ediyor manyak mı elalemin VM ini ship etsin? Çok isteyen gider download eder. Ayrıca ben user olarak makinamda SUN VM görmek istemiyorum. Bana tek getirisi problem. En basitinden her VM için her Java uygulaması için regional setting değiştirmekten kusacağım artık.

2. olarak şunu söylemek isterim dünya üzerinde SUN dışında SUN VM in default geldiği bir ürün yoktur. Ne Opera`da(Javasız 3 MB Javalı 12 MB :-))) gelir ne Netscape te. (Yeni jenerasyon hariç) Hatta bir ara Netscape SUN logosunu Help/About ekranından çıkarmıştır. Symantec JIT kullanmıştır. Bir ara 6.0, 6.2 RedHat lara Java kuracağım diye kan kusmuştum. Hata SunUltra bilmemnede CiscoWorks çalıştırmak için Java kuralım dedik hayatımız karardı el insaf yani.(Nedense Solaris te default gelmemişti Java. Denenen 100. VM de CiscoWorks çalıştı) Zaten MS in yeteri kadar stabilite sorunu var artık SUN-VM ile iyice suyu çıkar :-)

SUN avukatlarını kutlarım nasıl bir ajitasyon yaptılarsa iyi kandırmışlar yargıcı.


Son olarak CNET`e bağlanmaya üşenenlere:
The central issue in this case is who is responsible for the failure of Java, and it is clear to anyone in our industry that Sun is responsible for that failure, not Microsoft, said the group''''s president, Jonathan Zuck. Rather than take responsibility, they turn to the courts to pin the blame on others and force Microsoft to carry their product.




Savaşa hayır! Para için savaşa 2 kere hayır... Savaş insanlık suçudur.
0
elrond
Bir şey daha .NET ve Java yı karşılaştırmak nasıl bir zihniyettir; biri bir tablo yapıp sola .Net sağa Java yazarsa bu başlıkların altını nasıl doldurur ve nasıl bir karşılaştırma dökümanı çıkar ortaya. Bu nasıl bir kara cehalettir. Mesela Exchange.NET, Windows.Net server, Visula.J# .Net in java karşılıkları nedir. .NET bir konspettir, platformdur bunu bilmiyor mu bu adamlar. Çok enteresan.
0
elrond
erturk42 isimli yeni bir üyemiz olmuş. http://www.ziraat.web.tr.tc/ diye bir WEB sitesi PR ı yapmış gel görki:
VBS.Haptime@mm virusu koymuş siteye (muhtemelen bilmeden)tarla.htm file`ına bağlanamadım ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler