Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

0
cazz
Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Görüşler

0
elrond
Burası daha detaylı


Lafa bak ...Sun''''s most current Java runtime environment to be installed by default on any product containing .Net, including Windows XP...and Internet Explorer...

En basit cevap: anan güzel mi? Kardeşim sen kendin bilmiyorsun ki most current environment`ın ne! Adamlar işi gücü bırakacak sevgili SUN acaba bugün yeni ne virtual machine yazmış diye bakacak ve bunu ship edecek. Ne güzel yahu. 2 gün sonra Adobe'''' ta ulen MS; Acrobat`ı ship edecen benim için sen OS tekelisin yoksa döverim seni der artık. Yargıç biraz cahilmiş galiba bakalım ne olacak hayatımda gördüğüm en komik karar. Adam kendi virtualmachine` ini zaten ship ediyor manyak mı elalemin VM ini ship etsin? Çok isteyen gider download eder. Ayrıca ben user olarak makinamda SUN VM görmek istemiyorum. Bana tek getirisi problem. En basitinden her VM için her Java uygulaması için regional setting değiştirmekten kusacağım artık.

2. olarak şunu söylemek isterim dünya üzerinde SUN dışında SUN VM in default geldiği bir ürün yoktur. Ne Opera`da(Javasız 3 MB Javalı 12 MB :-))) gelir ne Netscape te. (Yeni jenerasyon hariç) Hatta bir ara Netscape SUN logosunu Help/About ekranından çıkarmıştır. Symantec JIT kullanmıştır. Bir ara 6.0, 6.2 RedHat lara Java kuracağım diye kan kusmuştum. Hata SunUltra bilmemnede CiscoWorks çalıştırmak için Java kuralım dedik hayatımız karardı el insaf yani.(Nedense Solaris te default gelmemişti Java. Denenen 100. VM de CiscoWorks çalıştı) Zaten MS in yeteri kadar stabilite sorunu var artık SUN-VM ile iyice suyu çıkar :-)

SUN avukatlarını kutlarım nasıl bir ajitasyon yaptılarsa iyi kandırmışlar yargıcı.


Son olarak CNET`e bağlanmaya üşenenlere:
The central issue in this case is who is responsible for the failure of Java, and it is clear to anyone in our industry that Sun is responsible for that failure, not Microsoft, said the group''''s president, Jonathan Zuck. Rather than take responsibility, they turn to the courts to pin the blame on others and force Microsoft to carry their product.




Savaşa hayır! Para için savaşa 2 kere hayır... Savaş insanlık suçudur.
0
elrond
Bir şey daha .NET ve Java yı karşılaştırmak nasıl bir zihniyettir; biri bir tablo yapıp sola .Net sağa Java yazarsa bu başlıkların altını nasıl doldurur ve nasıl bir karşılaştırma dökümanı çıkar ortaya. Bu nasıl bir kara cehalettir. Mesela Exchange.NET, Windows.Net server, Visula.J# .Net in java karşılıkları nedir. .NET bir konspettir, platformdur bunu bilmiyor mu bu adamlar. Çok enteresan.
0
elrond
erturk42 isimli yeni bir üyemiz olmuş. http://www.ziraat.web.tr.tc/ diye bir WEB sitesi PR ı yapmış gel görki:
VBS.Haptime@mm virusu koymuş siteye (muhtemelen bilmeden)tarla.htm file`ına bağlanamadım ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.