MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

0
FZ
Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

İlgili Yazılar

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Bilgi'den Geçti Bill Hilf

sundance

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün davetlisi olarak, MS'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf bir seminer verdi. Bu seminerde konuşulanların bir kısmı gerçekten önemliydi. Seminer ve hakkındaki izlenimleri şöyle bir güzel toparlayabilmek için haftasonundan yararlandım. Umarım sizler için de bilgilendirici olur.

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)