Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

0
FZ
Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.
Elde edilen bilgilere göre Windows 2003 Web Server Editon 399$'dan satılırken Windows Server 2003 Standard Edition (+ 5 kullanıcı lisansı) 999$'dan satılacak. 10 kullanıcılı Standard Edition ise 1,199$'dan başlayacak ve 25 kullanıcı lisanslı Windows Server 2003 Enterprise Edition ise 3,999$'dan sunulacak.

Tabii bu fiyatlara web sunucu IIS dahil olmakla birlikte herhangi bir veritabanı, ofis paketi, vs. dahil değil.

Bu arada Windows 2003 Server'ın her ne kadar isminde .NET lafı çıkarılmış olsa da bu yeni işletim sistemi ile birlikte .NET runtime sisteminin gömülü olarak geleceğini de belirtmekte fayda var.

Kısaca: pamuk eller cebe ;-)

Görüşler

0
sametc
fiyat sasırmamak lazım daha oncekı surumlerde aynı fiyatttaydı benim microsofta sozum var WİN98 hala satılıyor hemde 98-95$$ satılıyor 4 ay için 98 dolar kim verir........apache %70 lere yaklaşırken microsoftun sunucu piyasasına girmesi beni şaşırtıyor.........
0
SHiBuMi
Microsoft'un sunucu piyasasında olması yeni bir şey değil ki? Zaten IIS, o ortamın entegre bir parçası, geliştirilen uygulamalar için basamaklardan biri.

Apache rakamlarına fazla takılmamak lazım. Firmaların intranetlerinde yoğun olarak IIS kullanılıyor, IIS kullanımı göründüğünden daha yüksek.
0
FZ
Önemli bir noktaya dikkat çekmişsin, evet, hesaplananların dışında bir de Intranet bağlamında kullanılan IIS´lerin durumu var. Ve tabii bu yeni kuşak sunucularla birlikte .NET programlama altyapısının entegre olarak gelmesi, tıpkı vakti zamanında son kullanıcıların karşısına doğrudan Internet Explorer (ve Windows Explorer) çıkması gibi bir durum yaratabilir. Microsoft aslında yine benzer ve iyi bildiği bir taktiği uyguluyor görüldüğü gibi ;-)

.NET´i belki marka isminden çıkardılar ama göreceksiniz Windows 2003 piyasaya çıkar çıkmaz en çok vurgulananlardan biri de .NET programlama olacak.
0
elrond
Bir sunucu OSi bir WEB server yazılımı ile karşılaştırmak ne demek?
0
alper
aldim gitti
0
Nightwalker
Windows serverların ( yanlızca web server değil genel olarak) bu fiyatlara ve bütün dezavantajlarına ( bkz. fazlamesai.net içinde windows geçen bütün haberler :) ) rağmen piyasada
hala bu derece yaygın kullanılmasının sebeplerini araştırmak gerekir diye düşünüyorum. Sonuç olarak bu sebepler alışkanlık veya değişimin zorluğu gibi nedenlerle açıklanamaz. Özel sektör şirketleri eğer kapitalizmin egemen olduğu bu dünyada hayatta kalmak için fiyat/performans olarak en verimli olanı seçmek zorundadırlar. Zaten seçmeyenler ne kadar büyük olurlarsa olsun batarlar. Ekonomi dünyası darwinisttir. Bütün bu koşullar altında windowsun piyadaki devam eden ağırlığının sebepleri objektif olarak açıklanabilmelidir. ( Ben açıklayamıyorum o ayrı :) ) ama bu konudaki yorumlarıda merak etmiyor değilim.
0
FZ
Tırnak içinde `verimlilik´in objektif ve herkes için aynı şeyi ifade eden bir kavram olduğunu düşünüyorsun. Ve kesin, net olarak hesaplanabildiğini. Bundan emin miyiz? Fiyat-performans tek ölçü mü? Binlerce faktör var ve bu iş ilk akla geldiğinden daha karmaşık.
0
anonim
Bunun cevabi aslinda son derece basit. Ticari arenada adam gibi rakibi yok. Ustelik o arenadan bakarsaniz son derece rekabetci fiyatlarla, ustelik TCO olarak son derece rekabetci fiyatlarla geliyor.

Ornegin AIX ve uzerindeki uygulamalar cogu zaman MS serverine kok sokturebilir. DB/2, WebSphere, sash (!?) vs. fakat fiyati sanirim MS'nin serverinin 10 kati olur. Dahasi PC pazarinin disinda kalan ozel sistemler isteyebilir.

Solaris ve J2EE ile de MS'nin verdiklerinden cok daha fazlasini yapabilirsiniz. Yada ORACLE ile Linux kullanarak ta.

Fakat bunlarin tamami MS'nin urununden kat kat pahaliya cikar. Ustelik MS'ninkinden daha fazla bir sey sunmadan. Daha dogrusu, daha fazlasini sunsalar bile kimseyi onlar ilgilendirmez.

Bunun uzerine son derece muthis bir Windows baskisi gelir. Sokaktaki adam icin bilgisayar demek Windows demektir. Dolayisiyla her zaman icin MS'un PC'de olmasi son derece olagan karsilanir. Sanki ikisi ayrilmaz bir butundur. Bunun boyle olmasini kolaylastiran da iste o diger firmalarin bugune kadar yuksek fiyat politikalari vs. ile kaybetmeye mahkum olmalariydi. Konuyu sadece boyle ele almayin. Ornegin VB ile program yazarsiniz ve istediginiz gibi satarsiniz. VB'nin ilk ciktigi yillarda da boyleydi bu vaziyet. Ama VB'den on kez daha iyi olan DataFlex, AccuCOBOL vs. vardi o donemde. VB 700 USD Filandi. DataFlex 25000 Dolar. AccuCOBOL 17000 Dolar. Dahasi DataFlex her kullanici kopyasi icin (runtime) 2700 USD, AccuCOBOL ise ortalama 1800 USD istiyordu. CLIPPER buna karsi iyi bir tercihti ama onunla VB veya AccuCOBOL'daki kadar kolay is yapamiyordunuz.

Kisacasi, VB ile urettiginizden MS bes kurus istemedi. AccuCOBOL ise sizin her satisinizdan bir tomar para istedi. VE sonuc ortada.

Su anda Linux'un bu duzlemde MS ile rakip olabilmesinin tek sebebi, diger ureticilerin bu kan emici tutumlari oldu. Her sey icin durum boyleydi. NetWare, Banyan, LANTastic vs. hep musteriyi yolunacak kaz olarak gorduler. MS ise bu noktada cok daha insafli bir tavir sergileyip piyasayi kapiverdi.

MS'nin bu yaklasimi Linux'a karsi sokmeyecegi icin, tek ciddi tehdit olarak onu goruyor. Elindeki tek koz, sokaktaki insanlarin henuz Linux mantalitesini kavrayamamis olmasi. Benim ortak acayip Windows'cudur. Ama excel, word, Hesap makinesi vs. calistirmak icin, Win+R ile acilan run command'i kullanir. Boyle yapinca cok daha kolay oldugunu soyluyor. Bilmem anlatabiliyormuyum.

Simdi VCD yapiyor. Once VHS kasedi capture ediyor. Sonra gidip VCDCutter ile 1'er saatlik parcalara ayiriyor. Bunun Linux'ta mpgtx ile tek satirda nasil yapilacagini hatta bir alias'a bindirince 'kes capture.mpg' ile nasil kut diye yapiliverecegini gorunce agzi acik kaldi. Lafa gelince Linux zor, kullanissiz, verimsiz vs... Burada tek satirda yaptigimiz isi, Windows'ta sadece bu isi yapan programla bir ton ugrasarak yapiyoruz. Daha ne diyebilirim, verimlilik hakkinda ? Aslina bakarsaniz, her noktada ayni durum gecerli. Yani siz birim zamanda, daha az ugrasarak yapiyorsunuz ayni isi Linux ile. Ustelik sonuc her zaman daha saglikli oluyor genellikle. Cunku gunluk hayatta her zaman Premiere kullanmanizi gerektirecek isler yok..

Sonuc olarak, verimlilik vs. laflari bos laflardir. Simdi MS'ye kiziyoruz vs. Ama inanin ki meydan digerlerine kalsaydi, MS'nin yaptigi kadarinin yarisi kadar insafli olmalari icin kavga ediyor olurduk. Mesela ORACLE bizden yaptigimiz kayit basina para isteyebilirdi. Novell, her login islemi icin ayri para isteyebilirdi. Allahtan Linux varda, MS'yi bile begenmiyoruz..

MS'ye kok sokturebilecek tek yaklasimi Borland gosterdi. Ama onun elinde O/S gibi bir koz yoktu. Buna karsin, hala Delphi gibi cok tercih edilebilen bir urune sahip. Dahasi, inspire Borland'i satin aldiktan sonra once otekiler gibi dusunmeye basladi ve kendi binecegi dali bastan kesti. Ayrica MS ve digerleri karsisinda tutmamis, batmis urunlere sahip cikarak (WordPerfect, dBase vs.) batan gemiye binmeyi tercih etti. Belki bu islere hic girmeseydi, su anda MS Office yerine Borland Office kullaniyor olurduk. Borland'in ilk yoneticisi iyi trombon calardi. Ama ayni zamanda iyi yoneticiydi. Fakat ilk ufak sendelemede hemen onu asagiya indirip yerine teknik vizyonu zayif ama guya ticari vizyon sahibi birini getirdiler. Onunda ilk yapitig Borland'i satmak oldu. Aynisi Apple'da yasandi. Jobs alasagi edildi, Win3.1 furyasi ile. Oysa Jobs orada olsaydi su an PC hakimiyeti yerle bir olmus olabilirdi. Jobs, NeXTStep listelerinde bizzat bulunurdu. Bir defasinda, Apple'in clonlarina musaade etmek icin cok yirtindigini ama yonetimin bir turlu kabul etmedigini vurgulamisti. O donemde Apple'in basinda degildi..


Sonucta MS'yi kendi kabileyetlerinden cok rakiplerinin beceriksizlikleri bu hale getirdi. Dogrusu, Linux ticari anlamda biraz becerikli olabilen insanlarin elinde olsa, yani, ticari olarak iyi bir urun olarak hazirlanmaya calisilsa, soyle agdali makyaja, ici bos ama kulagi dolduran sloganlara sahip, ikide birde coksede, acilista soyle guzel renklere filan sahip olsa... BU fiyat politikasi ile MS'nin canina okurdu simdiye. Heyhat, maalesef, Linus ve saz arkadaslari da, KDE'cilerde, ilk hedef olarak iyi bir sistem yapmak amaciyla ugrasiyorlar ki, bu da Linux'un onundeki asil engel oluyor.

Aman olsun. Windows gibi bir Linux yerine en berbat Slackware gibi UNIX'i tercihi ederim sahsen.. (Slackware'e sozum yok.. Sadece Slack gibi full blackbox bir XYZ sistemi dusunun. Onunda olabilecek en berbat halini..)

0
elrond
Eline sağlık. Bende yorumdan bir alıntı yapıp sokaktan geçen adam için neden PC Windows aynı şey onun hakkında küçük bir şey ekliyeyim:


Simdi VCD yapiyor. Once VHS kasedi capture ediyor. Sonra gidip VCDCutter ile 1'er saatlik parcalara ayiriyor. Bunun Linux'ta mpgtx ile tek satirda nasil yapilacagini hatta bir alias'a bindirince 'kes capture.mpg' ile nasil kut diye yapiliverecegini gorunce agzi acik kaldi. Lafa gelince Linux zor, kullanissiz, verimsiz vs...

Sokaktaki adamın bu bilgiye ulaşmasının iki yolu vardır. Senin benim gibi bir arkadaşı olacak (community) yada adam üşenmeyecek araştıracak help/howto okuyacak. Ama Windows ta adam bunu hisleri ile GUI den bulabiliyor. (User Friendly diyo buna MS Marketing departmanı :-P)
Bu sokataki adam senin şirketinde karşına satışçı, pazarlamacı, finansçı olarak 2000 kişi halide çıkınca sende adamın önüne Windows' u koyuyorsun böylece kafan rahat oluyor, bir şekilde yapması gerekeni kendi buluyor -nispeten- sende kendi işine bakabiliyorsun.
0
tongucyumruk
200 değil ama 2 kişi için konuşmam gerekirse: Bu iki kişi 2 yıldır güzel bir dell bilgisayar sahibi. Bu iki kişiye iki yıl önce aha şu şöyle bu böyle diye temel windows bilgisini vermiştim. Bu iki kişi iki yıl sonra hala bana yazı yadıkları programdan nasıl yazıcı çıktısı alacaklarını, vakıfbankın internet şubesini nasıl kullanacaklarını, bir siteyi nasıl açacaklarını soruyorlardı. Şimdi önümüzdeki şey komut satırı olsa onlara aha şunu yaz olur derim, kağıda yazar önüne asarım, gerektikçe bakarlar. Ama MS-Office'in o çok user friendly arayüzünde print tuşunun yerini tarif edip buna basacaksın şeklinde not yazamamki...

Ha illa GUI olacaksa bana kalırsa KDE'nin arayüzü ve Mandrake Linux'un kurulumu çoğu noktada windows'tan daha başarılıdır böyle de iddialı konuşurum.
0
tongucyumruk
Ayrıca belirtmek isterim ki: Hastasıyım typo'nun
0
SHiBuMi
Abi kusura bakma ama 2 sene Windows kullanıp da printer resmine tıklamayı beceremeyen onu geçtim CTRL+P yapamayan bir adama/kadına bilgisayar verilmesi bir hatadır. Senin de abicim kontrol-pe yapın sonra OK deyin diyememiş olmandan bu eğitim işlerine pek bulaşmaman gerektiği sonucunu çıkarttım.

Konsoldan vakıfbankın internet sitesini kullanmak ise (muhtemelen lynx ile) nasıl bir fantezidir, bu fanteziyi zihnimizde somutlaştırabilmek için elrond ile Final Fantasy XX'in çıkmasını mı beklemeliyiz bilemiyorum.
0
tongucyumruk
Bilgisayar verilmesinin hata olduğu düşüncesine tamamen katılıyorum. Hatta bir adım öteye gidip bilgisayar kullanmak için ehliyet istenmesini öneriyorum.

Ctrl+P mi? Bunu onlara nasıl anlatacağım? Herhalde onlara klavyede kontrol diye telefuz edilip ctrl diye yazılan bir tuşun varlığından bahsetmemi beklemiyorsun? Hele hele iki tuşa aynı anda bastırmak... Aman sabahlar olmasım... Onun yerine Dosya/Yazdır yolunu tarif ettim ama bu seferde karşılarına gelen dialog'da tamam'a tıklatmak bayaa uğraştırdı...

Lynx olmaz tabii zorlar... Ama açıkçası Links ile o kadar da imkansız değil... Aslında iş bankası falan desen doğru olabilirdi ama Vakıfbank onlara oranla çok daha sade. Hemen denemeye girişiyorum, eğer Links ile kullanabilirsem siteyi bu yorumun altına yazacağım!
0
SHiBuMi
Dene abicim dene, Allah akıl fikir versin...
0
anonim
:))

Bu arkadas VcdCUT'mu nedir bunu da benden ogrendi birincisi. Once gitti premiere'mi neydi, 70 MB onu indirdi. 128 K FR Aldik. Canavar gibi indiriyor masallah. Oyleyken 1 gun ugrasti. Sonrada crack ariyorum derken virus kaptirdi alete ve sistemi formatlayip bir daha indirdi. Gecelim. Is bizim isimiz, isler yigildi hala ogrenemedi isi. Bende Linux kullanmiyorsun madem diyerekten biraz kurcalayip VcdCut'mu nedir onu buldum. 3 MB. Ama 1 saat boyda ayarla filan kasiyor adami. Derken gene cokertti Windows'u. Tekrar format filan orada ugrasirken, Linux server'a attik bir kac isi, Broadcast 2000 Var. Oturdu basina. Tamam, guzel GUI ama gui iste. Kas baba kasalim.. Dahasi makineyi ayni zamanda bende kullaniyorum. O basina oturunca FM'i okumak zor oluyor. Bak bu is birine lazim olmus pratik bir sey yazan olmustur dedim ve.. Google->split mpeg vcd..->enter voila !..

Anlayacagin Linux'tada ayni seyler var. Canavar gibi GUI'ler ama is yapmak icin degil, screenshot cikarmak icin iyi oluyor vesselam.

Bilemem, avare windowscular ugrasmaya devam edebilir. Ben tembel adamim abi. Oyle satlerce tiklat tiklatla kasamam. Hele bir de boyle 3 gunde bir cokerse isimiz var valla.. Bu gobegi buyutmek icin ne emekler cektik biliyormusunuz ? Kasigi alican, yemege daldiricaan.. Birde bunu bir suru tekrara edecen.. Bu zahmetlerle buyuttugumuz gobegi Gates daha zengin olsun diye eritemem abi..

Tembel FM'ci.. Bilen bilir kim oldugunu... Sundance yuzecek derimi zaten tenha yerde denk getirdiginde..

0
SHiBuMi
&&& Bu sokataki adam senin şirketinde karşına satışçı, pazarlamacı, finansçı olarak 2000 kişi halide çıkınca sende adamın önüne Windows' u koyuyorsun böylece kafan rahat oluyor, bir şekilde yapması gerekeni kendi buluyor -nispeten- sende kendi işine bakabiliyorsun. &&&

Mevzu bu kadar basit işte.
0
anonim
Dogru soze bir sey denmez elbette. Fakat, o sirket senin sirketin olsa, calistirdigin adam bu yuzden gunde 8 VCD yapabilecekken 7 VCD yapabiliyor olsa ne dusunurdun ?

Veya kendin olsan, bir tek komutla hem capture edip, hem split edip hemde CD'yi yakabiliyorsan, GUI veya kullanim kolayligi derken bir programda capture, bir baskasinda split, bir digerinde yaz bakalim oluyorsa..

Ornekleri cogaltabilirim. Yani VCD konusuyla sinirli degil. Is hayatinin hemen her noktasinda ayni seyler gecerli.

Ustelik oyle sandigin gibi egitim filan da gerekmiyorken, hatta, keceli kalemle monitorun kenarina yazma luksun dahi varken...

Samimi cevaplarini bekliyorum Shibumi.
0
oktay
Konusan herkesin yorumlarini imzalamasi ve login olmasi samimiyeti arttirir kanaatindeyim.

nacizane..

oktay
0
SHiBuMi
Evet mesela muhasebe programlarında geçerli değil mi :) Bana iş hayatının her yerinde geçerli deyip ondan sonra VCD örneği vermeyin allah aşkına, tereciye tere satmaya kalkışmayın sevgili adaşım. İş hayatında elinde OpenOffice ile gideceğin 10 firmanın 9'undan elin boş dönersin, zamanında biz de geçtik bu yollardan, millete OpenOffice kullandıralım diye az uğraşmadık. Sizi de sayın cayferin yanına, buzağı arama tespit çalışmalarına davet ediyorum.

Sevgiler
0
redial
Open office in nesi varmis?
isyerimde, 30 civarinda kullanici, RH uzerindeki open office ile 1 seneyi biraz askin suredir is goruyor, eger kullanmakta tereddutu olan olursa ben tereddute gerek olmadigini anlatabilirim...


;)
0
murat09
Yanılıyorsunuz. Aydın Belediyesi'nde Open Office kullanan kimsenin ciddi manada şikayetçi olduğunu (Sürüm 1.0.1 Türkçe veya İngilizce) söyleyemem. Sadece kendi ayarlarını düzgün yaparak dosya transferini (diğer Office yüklü terminaller için) yapmamız yeterli oldu. Haa, derseniz Access gibi bir uygulama yok, ona katılıyorum. O da Open Officenin bir eksikliğidir. Ama, en azından OPEN lafını çalıp OPEN LICENSE diye saçma bir kakalama taktiği kullanmadığı için bu kusurunu da bekleme sürecine alıp affediyoruz o ayrı :)
0
anonim
Open Office sirketime kurdugumda ve sonrasinda hic bir sorun ile karsilasmadim..Tum calisanlarim ve ben sorunsuz Open office kullaniyoruz.Eski doc ve exel dosyalarimiza verdigi destekle eski dokumanlarimizida kullanabiliyoruz.Bence siz open office cok eski zamanlarinda kullandiniz suan ki surum Ms office ile yaklasik ayni ozelliklerde. Bir isletmenin tum islevlerini gorebiliyor.
Erkan
0
cayfer
5 Kullanıcılı Win2003 lisansı ne demek? 5 Makineye kurulabilir mi demek? Yoksa bunun kurulduğu makineyi 5 kişi kullanabilir mi demek?
0
redial
Bence aptalca degil, zira m$'un lisans mantigi basli basina egitim felan gerektiriyor, hele birde isin icinde upgrade ler sunlar bunlar varsa eglenceyi buldun demektir :). (eger hala akillarina gelmedi ise) cok yakinda MSLM (Microsoft Certified Licence Manager) sertifikalari bile soz konusu olabilir...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.