Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

0
yuxel

İlgili Yazılar

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1