Microsoft, Linux’a göz kırptı

0
anonim
Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Görüşler

0
Tarık
http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/evaluation/news/bulletins/vs05pricing.mspx microsoft un sitesinde de duyurulmuş.
0
acemi_
‘Virtualization’ adı verilen yeni teknolojide, tek bir sunucu işletim sistemlerinin birçok farklı unsurlarını aynı anda barındırıyor

Komik bir haber.

Birincisi, zaten bilinen bir teknolojinin şimdi de Microsoft damgalısı çıkıyormuş. Hatta "çıkıyormuş" demek bile yanlış çünkü Microsoft'un virtualization yazılımları zaten vardı.

İkincisi, virtual machine'de GNU/Linux'un çalışmıyor olması ilginç olurdu.

0
babacan
Virtualization konusunda Host Sunucu yeterki Windows kalsın...
Ne basit. Sanırım bir ton şirket bunlar bal gibi de atlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

Vista'nın 25 eksikliği

sundance

Internet'te öylesine dolaşırken, şu habere denk geldim.

Yazıda Vista'nın ne gibi zayıflık/eksiklikleri olduğu yorumlanıyor ve bunların Windows XP'den Vista'ya geçmektense, GNU/Linux'a geçmeyi daha mantıklı kılacak sebepler olacağı vurgulanıyordu. Herne kadar yazılanların hepsine katılmasam da, benim de kafamda ciddi soru işaretleri uyandıran bazı bulguları sizlerle paylaşmak istedim.

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)