Windows XP de Voodoo Desteğine Son

0
elrond
Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.
Kullanıcılar oldukça sitemkar durumda. Ancak durum korkulduğu kadar kötü değil, 3DFx'in son Windows 2000 sürücüleri Windows XP ile oldukça iyi çalışıyor. Böylece hayatımıza Voodooo 1 ile girip bize PC'de de konsol kalitesinde oyun oynayabileceğimizi gösteren 3Dfx belkide WinXP'nin desteklemediği ender markalar listesinde yerini almış durumda. Microsoft'un 3Dfx driverlarına digital sertifika verip vermeyeceği yada 3DFx in böyle bir driver yazıp yazmayacağı belli değil.

Not: 19 Aralık'a 5 Ay 16 Gün 5 Saat 45 dakika kaldı. "One ring to bind them!"

İlgili Yazılar

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)