Windows 2000`de güvenlik açığı

0
sametc
Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Görüşler

0
anonim
Eyvallah..!
Iyi hoşta Hurriyeti kaynak göstermek ne kadar makul ve mantikli anlamadım.
Ne zamandir BT''ciler için Hürriyet kaynak oluverdi?
FM''yi severek takip eden biri olarak birkac zamandır farkettigim bir konu daha fazla haber girmek ugruna kalitenin duzeyin,dusuruldugu.Bu durum kaynaklarada sirayet ediyor.
Kaynagin Kaynagi Olmaz!!!
Yani BBC ve cesitli internet siteleri (bu nedemekse!) vermişse koyarsınız linkini gider bakariz. Hurriyet yazmissa mutlaka dogrudur mu?
Biraz daha dikkat biraz daha özen.
Saygılar.
BadsectoR
0
FZ
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki gibi anlamsız teknik ifadeler kullanan bir gazeteden alıntı yapılması evet, bence de pek hoş bir durum sayılmaz. Bunu eleştirmekle birlikte yine de içeriğe dikkat etmekte fayda var.

Bu arada yukarıdaki konuyu da kapsana bir e-postanın bir kopyası ulaştı elime; İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı´ndan tüm okul bilgi işlem sorumlularına iletilen bu mesajda şunlar yazıyor:

TÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı''ndan üniversite sistem yöneticilerine duyurulur:

1. MS Windows 2000 IIS 5.0 da güvenlik açığı bulunmaktadır
2. Sun Solaris, Red Hat Linux Sendmail sunucusu SMTP header parser bileşeninde güvenlik açığı bulunmaktadır
3. Red Hat Linux güvenlik tavsiyesi, kernel 2.4 güncellemesi gerekmektedir.
----------------------------------------------
1. MS Windows 2000 IIS 5.0 üzerindeki WebDAV bileşeninde bir güvenlik açığı bulunmaktadır.
(Detaylı bilgi için bakınız:http://www.microsoft.com/technet/treeview/?url=/technet/security/bulletin/MS03-007.asp )

Etkilenen sistemler:
Windows 2000 Professional SP3
Windows 2000 Server SP3

Bu açığı gidermek için lütfen aşağıdaki link içerisinde yer alan

Q815021_W2K_sp4_x86_EN.EXE yamayı SP3 sistemler üzerine uygulayiniz...

http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C9A38D45-5145-4844-B62E-C69D32AC929B&displaylang=en

NOT:

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı IIS web sunucularının IISLockdown2.1 ile konfigüre edilmelerini ve özellikle kullanılmayan IIS bileşenlerinin kaldırılmasını tavsiye etmektedir.

IISLockdown için bakınız::
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=DDE9EFC0-BB30-47EB-9A61-FD755D23CDEC

----------------------------------------

2. Sendmail 8.12.8 ''e upgrade edilmesi ya da ilgili yamaların uygulanması gerekmektedir.

http://www.sendmail.org/patchcr.html
--------------------------------------

3. Red Hat Linux 7.1, 7.2, 7.3, 8.0 Kernel 2.4 güncellenmelerinin yapılması gerekmektedir.

Detayli bilgi için: http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2003-098.html
0
oktay
Ingilizce olarak bir cok yerde cikti bu haber dun. Hurriyet de tercume edip kendi haberi gibi yayinliyor her zamanki gibi.

Turkce kaynak olmasi acisindan Hurriyet'in gosterilmis olmasi bence gayet yeterli.

Oktay
0
Nightwalker
Orada hürriyetin yanı sıra microsoftun siteside beliritlmiş. Bu siteyi takip eden ve ingilizce konusunda sorun yaşayan insanlarda var ( ki ben girdiğim ve sadece ingilizce kaynak belirttiğim bir çok haberde türkçe lütfen başlıklı çağrılarla karşılaştım. Düşünce özgürlüğüne saygı duyuyorum ama bence aşırı bir tepki gösterdiğin.
0
sametc
arkdaşlarım ben link vermesem haber onaylanırmıydı FM editorlerinden SUNDANCE tarafından 2 kere uyarıldım neden link belirtmiyordum ben araştırdım haber kaynağı olarak hurriyet ve ordaki microsoft vardı bende gonderdim baska kaynak gondermek istedim zaman yoktu......;)
haber girme uğruna değil bunlar haber onemli gibi geldi ve ilginç geldi ben vermesemde benden sonra biri rastlar o habere linklerden bir tanesine nerden okuduğunu soylerdi....oki bundan sonra hurriyetim yazmam.............

0
sametc
birşey yazdığımıda unuttum hurriyetim bunları kendi kaynaklarına dayanarak yayınlamıyor bbc microsoft ve diğer sitelere dayanarak soyluyor ama kaynak belirtmiyorlar
konu windows2000de guvenlik acığı değiştirmeyelim
0
oktay
Bu sunucudan sorumlu olan adam O sunucu tamamen gereksiz bir sunucu. Hic bir ise yaramiyordu. Olsa da olur olmasa da gibi anlamsiz bir laf etti bu aciktan yararlanilarak sunucuya izinsiz erisilmesi uzerine.

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.