Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

0
FZ
Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.
C++ bağımlıları için Visual C++ .NET ile ilgili en iyi haber yeni sürümde ISO C++ standartlarına uyum gösterileceği idi (en az %98). Bu da demek oluyor ki Windows geliştiricileri gelişmiş ISO tanımlı C++ dil özelliklerinden faydalanırken bir yandan da modern C++ fonksiyon kitaplıklarını kullanabilecekler.

Bunun özerinde önemle duran Gates C++ topluluğuna önem verdiklerini ve ISO standartlarına uyup standart kitaplıklar geliştirmeye odaklanarak bunu kanıtladıklarını söyledi.

Visual C++, bir sonraki sürümünde kayan noktalı sayılar için artırılmış performansla, Window form tabanlı uygulamalarda yüksek üretkenlikle ve güvenlik açısında daha gelişmiş özelliklerle gelecek.

Gates bunlara ek olarak "generics" diye tabir edilen ve C++ diline benzer bir şekilde yapılar kullanarak yazılımcıların yazılım çatıları kurmalarını sağlayan özelliklerin C# diline katılacağını belirtti. Eklenecek diğer özellikler arasında anonim metodlar, iteratörler ve kısmi tipler (partial types)de var.

Görüşler

0
Maverick
GCC, 3 serisi ile ISO uyumluluğunu çoktan sağlamıştı zaten. 3.2 ile de endüstri standartı bir ABI`e kavuştu.. Özgür yazılımın gurur kaynaklarından bir başkası..
Öte yandan M$ cephesinin C++`a verdiği destekten memnun kalmış olmam gerekir. Umarım standartlaşmayı gerçekleştiren C++ daha da çok yaygınlaşır..
0
FZ
Meraklısına not: ABI: Application Binary Interface.

Bir dilin ABI'si demek ayrı ayrı derlenmiş modüllerin nasıl olup da bir arada çalışabileceklerine dair düşük seviyeli ve detaylı teknik tanımlamalar demek. Sağlam bir ABI olmazsa bir programın tüm parçaları aynı derleyicinin aynı sürümü ile derlenmelidir! Haliyle bu durum dağıtık proje geliştiricileri için ve özelliklede binary library sunanlar için bir nevi kabus demektir. C++ biraz fazla çabuk gelişmesi yüzünden uzunca bir süre sağlam bir ABI standardı oturtulamamıştı. 1998 yılındaki uluslararası C++ standardı [ISO/IEC 14882:1998 Programming Languages - C++] sağlam bir C++ ABI'si için en azından belli bir C++ uygulamasına yönelik olduğunda gerekli temeli sunmaktadır.

Kaynak : http://forte.sun.com/s1scc/articles/CC_abi/CC_abi.html

FZ: Açıklama adamcığı :-P
0
anonim
ya ben şunu merak ediyorum:
java uyumlu mobil cihazlar piyasada boy göstermeye başladı. C# yakın gelecekte bunun yerini alabilir mi?
0
FZ
Bunu teknik bir yorum olmaktan çok sezgisel bir öngörü olarak kabul et: Mobil ortamlarda Java çok daha fazla yaygınlaşacak gibi geliyor bana. C# dilinin ufak tefek ve mobil aletlere girmesi ve Java ile ciddi olarak rekabet edebilmesi çok zor gibi görünüyor şimdilik.
0
malkocoglu
C# dallama bir dildir. Java programci sayisi gecende Visual Basic kullanilarini gecti. (dunyada). Gomulu ortamlarda Java'yi bizzat kullandim ve ne kadar kodlamaya elverisli bir ortam oldugunu gorme sansimiz oldu boylece; Bahsettiginiz gibi cep telefonlarinda da Java yayginlasiyor. Bu gelecek icinde Microsoft'u pek goremiyoruz. Her nasilsa kendi maglup ettikleri is modeline hapis kaldilar. Defettikleri IBM, standardlari kendi tanimlar, teknoloji 'sadece kendisi' uretirdi. PC ile bu zincirler kirildi. Simdi Microsoft ayni isi Windows ile yapmaya kalkti, fakat donanim cesitlerinde patlama olunca, donanima bagli olmayan dil kazandi. Yani Java.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...