Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

0
FZ
Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.
C++ bağımlıları için Visual C++ .NET ile ilgili en iyi haber yeni sürümde ISO C++ standartlarına uyum gösterileceği idi (en az %98). Bu da demek oluyor ki Windows geliştiricileri gelişmiş ISO tanımlı C++ dil özelliklerinden faydalanırken bir yandan da modern C++ fonksiyon kitaplıklarını kullanabilecekler.

Bunun özerinde önemle duran Gates C++ topluluğuna önem verdiklerini ve ISO standartlarına uyup standart kitaplıklar geliştirmeye odaklanarak bunu kanıtladıklarını söyledi.

Visual C++, bir sonraki sürümünde kayan noktalı sayılar için artırılmış performansla, Window form tabanlı uygulamalarda yüksek üretkenlikle ve güvenlik açısında daha gelişmiş özelliklerle gelecek.

Gates bunlara ek olarak "generics" diye tabir edilen ve C++ diline benzer bir şekilde yapılar kullanarak yazılımcıların yazılım çatıları kurmalarını sağlayan özelliklerin C# diline katılacağını belirtti. Eklenecek diğer özellikler arasında anonim metodlar, iteratörler ve kısmi tipler (partial types)de var.

Görüşler

0
Maverick
GCC, 3 serisi ile ISO uyumluluğunu çoktan sağlamıştı zaten. 3.2 ile de endüstri standartı bir ABI`e kavuştu.. Özgür yazılımın gurur kaynaklarından bir başkası..
Öte yandan M$ cephesinin C++`a verdiği destekten memnun kalmış olmam gerekir. Umarım standartlaşmayı gerçekleştiren C++ daha da çok yaygınlaşır..
0
FZ
Meraklısına not: ABI: Application Binary Interface.

Bir dilin ABI'si demek ayrı ayrı derlenmiş modüllerin nasıl olup da bir arada çalışabileceklerine dair düşük seviyeli ve detaylı teknik tanımlamalar demek. Sağlam bir ABI olmazsa bir programın tüm parçaları aynı derleyicinin aynı sürümü ile derlenmelidir! Haliyle bu durum dağıtık proje geliştiricileri için ve özelliklede binary library sunanlar için bir nevi kabus demektir. C++ biraz fazla çabuk gelişmesi yüzünden uzunca bir süre sağlam bir ABI standardı oturtulamamıştı. 1998 yılındaki uluslararası C++ standardı [ISO/IEC 14882:1998 Programming Languages - C++] sağlam bir C++ ABI'si için en azından belli bir C++ uygulamasına yönelik olduğunda gerekli temeli sunmaktadır.

Kaynak : http://forte.sun.com/s1scc/articles/CC_abi/CC_abi.html

FZ: Açıklama adamcığı :-P
0
anonim
ya ben şunu merak ediyorum:
java uyumlu mobil cihazlar piyasada boy göstermeye başladı. C# yakın gelecekte bunun yerini alabilir mi?
0
FZ
Bunu teknik bir yorum olmaktan çok sezgisel bir öngörü olarak kabul et: Mobil ortamlarda Java çok daha fazla yaygınlaşacak gibi geliyor bana. C# dilinin ufak tefek ve mobil aletlere girmesi ve Java ile ciddi olarak rekabet edebilmesi çok zor gibi görünüyor şimdilik.
0
malkocoglu
C# dallama bir dildir. Java programci sayisi gecende Visual Basic kullanilarini gecti. (dunyada). Gomulu ortamlarda Java'yi bizzat kullandim ve ne kadar kodlamaya elverisli bir ortam oldugunu gorme sansimiz oldu boylece; Bahsettiginiz gibi cep telefonlarinda da Java yayginlasiyor. Bu gelecek icinde Microsoft'u pek goremiyoruz. Her nasilsa kendi maglup ettikleri is modeline hapis kaldilar. Defettikleri IBM, standardlari kendi tanimlar, teknoloji 'sadece kendisi' uretirdi. PC ile bu zincirler kirildi. Simdi Microsoft ayni isi Windows ile yapmaya kalkti, fakat donanim cesitlerinde patlama olunca, donanima bagli olmayan dil kazandi. Yani Java.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".

Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

yuxel

Live Windows CD'si yapıp bir Klaus Knopper olma planlarım vardı ;) Ancak birileri benden önce davranmış ve Windows Önyükleme Ortamı kullanarak bu işi yapmış. Buradan ekran görüntülerine erişebilirsiniz
Kaynak : /.

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))