Microsoft GadgetCup 2006

0
zeux
Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.
microsoftgadgets.com ve gadgetcup2006.com adreslerinden "gadget"larle ilgili bilgi alabilir, siz de kendi projenizle yarışmaya katılabilirsiniz.

Benzer bir örnek için bkz. Google Gadgets

Editörün Notu: Türkçesi bulunması gereken bir sözcük daha!

Görüşler

0
butch
zamazingo, zımbırtı
0
FZ
:)
0
newman
Belki aksesuar anlami karsilayabilir. Ama tabii o ne kadar Turkce ki, diyebilirsiniz :).
0
darkhunter
gadget: becerikli alet, dalga, zımbırtı *

*http://www.sozluk.web.tr/
0
newman
Ama MS'un kasdettigi daha cok su sanirim (Ingilizce aciklamaya bakin, Turkcesi sizin yazdiginiz gibi veriliyor orada da):
http://www.seslisozluk.com/?word=gadget&go_search=Search
Fakat tabii "hadi bakin size dalga, zimbirti yarismasi actim!" demez kimse :). Yoksa der mi ?! :|?
0
ersin2k
aygıt
0
banger
gecıt
0
simor
Alet edavat
0
Evil_Empire
Apple'ın yaptığını seneler sonra yapıyorlar. Zaten Apple'dan önce gecıtları kullanmamızı sağlayan 3.parti yazılımlar mevcuttu.....
0
anonim
Opera bileşenleri (widget) ile de tarayıcının çalıştığı masaüstü ortamlarında gadget'lar benzeri uygulamalar çalıştırmak mümkün.
Opera da widget geliştiricilerine Macbook Pro hediye ediyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.