Microsoft GadgetCup 2006

0
zeux
Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.
microsoftgadgets.com ve gadgetcup2006.com adreslerinden "gadget"larle ilgili bilgi alabilir, siz de kendi projenizle yarışmaya katılabilirsiniz.

Benzer bir örnek için bkz. Google Gadgets

Editörün Notu: Türkçesi bulunması gereken bir sözcük daha!

Görüşler

0
butch
zamazingo, zımbırtı
0
FZ
:)
0
newman
Belki aksesuar anlami karsilayabilir. Ama tabii o ne kadar Turkce ki, diyebilirsiniz :).
0
darkhunter
gadget: becerikli alet, dalga, zımbırtı *

*http://www.sozluk.web.tr/
0
newman
Ama MS'un kasdettigi daha cok su sanirim (Ingilizce aciklamaya bakin, Turkcesi sizin yazdiginiz gibi veriliyor orada da):
http://www.seslisozluk.com/?word=gadget&go_search=Search
Fakat tabii "hadi bakin size dalga, zimbirti yarismasi actim!" demez kimse :). Yoksa der mi ?! :|?
0
ersin2k
aygıt
0
banger
gecıt
0
simor
Alet edavat
0
Evil_Empire
Apple'ın yaptığını seneler sonra yapıyorlar. Zaten Apple'dan önce gecıtları kullanmamızı sağlayan 3.parti yazılımlar mevcuttu.....
0
anonim
Opera bileşenleri (widget) ile de tarayıcının çalıştığı masaüstü ortamlarında gadget'lar benzeri uygulamalar çalıştırmak mümkün.
Opera da widget geliştiricilerine Macbook Pro hediye ediyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)