Microsoft GadgetCup 2006

0
zeux
Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.
microsoftgadgets.com ve gadgetcup2006.com adreslerinden "gadget"larle ilgili bilgi alabilir, siz de kendi projenizle yarışmaya katılabilirsiniz.

Benzer bir örnek için bkz. Google Gadgets

Editörün Notu: Türkçesi bulunması gereken bir sözcük daha!

Görüşler

0
butch
zamazingo, zımbırtı
0
FZ
:)
0
newman
Belki aksesuar anlami karsilayabilir. Ama tabii o ne kadar Turkce ki, diyebilirsiniz :).
0
darkhunter
gadget: becerikli alet, dalga, zımbırtı *

*http://www.sozluk.web.tr/
0
newman
Ama MS'un kasdettigi daha cok su sanirim (Ingilizce aciklamaya bakin, Turkcesi sizin yazdiginiz gibi veriliyor orada da):
http://www.seslisozluk.com/?word=gadget&go_search=Search
Fakat tabii "hadi bakin size dalga, zimbirti yarismasi actim!" demez kimse :). Yoksa der mi ?! :|?
0
ersin2k
aygıt
0
banger
gecıt
0
simor
Alet edavat
0
Evil_Empire
Apple'ın yaptığını seneler sonra yapıyorlar. Zaten Apple'dan önce gecıtları kullanmamızı sağlayan 3.parti yazılımlar mevcuttu.....
0
anonim
Opera bileşenleri (widget) ile de tarayıcının çalıştığı masaüstü ortamlarında gadget'lar benzeri uygulamalar çalıştırmak mümkün.
Opera da widget geliştiricilerine Macbook Pro hediye ediyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Windows Vista Beta 1 Görüntüleri

Soulblighter

Michael Tavel isimli arkadaşımız kendi blog'unda Windows Vista 1'i test etmiş. Hem izlenimlerini yazmış, hem de ekran görüntülerini çekmiş. Ayrıca Firefox ve IE7 üzerine de birşeyler yazmış. Yorum sizin. Buyrun :)

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.