MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

0
zilog
Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.
Uygulamaya başlanmasından ardından bir gün içinde kırılan WGA, Microsoft'un korsan kopyalara karşı geliştirdiği yeni silahıydı. Microsoft soruna çözüm ararken, sistemin bypass edilmesi, yalnızca Explorer'ın adres çubuğuna bir javascript komutu yazılmasına dayanıyor.

Görüşler

0
Challenger
Bu kadar basit bir kod ile bu sistem kırılabiliyorsa gerisini düşünemiyorum bile.
0
SilWeX
javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

Aklıma takılan birşey var : g_sDisableWGACheck... Böyle bir fonksiyon neden var ? Ve neden M$ dışarıdan bir fonksyionla WGA'nın işlev dışı kalmasına izin veriyor ?
0
simor
Bence çoktan fişlenmiştir her update yapan müşteri veya kopya kullanıcı. Amaç ilk etapta bu zaten.
"Windows Genuine Advantege" kopyacılar için ne kadar saçma bi tanımdır. Aha bak geeeel geeel bişey yapmiicam valla der gibi. Neyin avantajı :). Müşteri tarafında ise, malum gsm zararlımızın yaptığı gibi elli kere senin nüfüs cüzdanı faksını istemesinin verdiği hissi veriyor.
Bunlar hep değişen piyasalara göre kar amaçlı reaksiyonlar. Küçük oyunlar. Teknik departmandan değil de piar ekibinden çıkma fikirler bence.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

darkhunter

MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-