Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

0
sundance
Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

Görüşler

0
eyeQ
Rego diyorsunuz ancak link Inqu nun Linki. Sundance te benim gibi ikisini ayni firma saniyor heralde ;)

Fedora Core 3 ten sonra yil sonunda XP mi lisansiyla birlikte enisteme kakaliyacagimdan dolayi SP2 ile pek ilgilenmiyorum ama itina ile arayan aradigini bulurmus. :-]

Birde bu bir tuzak olmasin SP2 de belki 'hacker-tracker' gibi bisey var. Aha yakaladik haini hem bak GNU kullaniyor bunlar oteden beri benim ticari haklarima saldiriyorlardi asalim bunlari demesin. Iraka yaptiklari gibi ABD somurgesi ulkelere Open Kaynak giremez demeye getirmesin. Somurge derken 'stratejik ortak' somurgeleride kastediyorum.
0
malkocoglu_2
Gecende de Gates soyle demisti: "Eger korsanlar olduklari yerde dursalar (yeni teknikler kullanmasalar) onlarin isini coktan bitirmistik" -if they stayed where they are, we'd have them cooked-. ??. Bu soylem bana cok garip geldi... Yani, "eger futbol basketbol gibi oynansaydi iyi gol atardim" demek gibi bir sey oluyor bu... Bazen tepeden atiyorlar, babalaniyorlar, bazen de boyle oturup agliyorlar. ??.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

64 bit ve Microsoft

St

ntvmsnbc'deki habere göre Micros~1 64 bit desteğini erteledi.
Micros~ 1 Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemleri dahilindeki 64 bit versiyonları 2005 ortalarında çıkarabileceğini duyurdu. İlk duyuruda 2004 başlarında çıkacağı belirtilen, sonrasında yıl sonuna ertelenen 64 bit desteği bir kere daha ertelendi. Windows Server 2003 için Servis Paketinin de gelecek yıl ortalarına kaldığı belirtildi.
Tüm enerjisini Win XP SP2'nin çıkışına yönelten Micros~1in bu stratejik hatasının hali hazırda güçlü bir 64 bit desteği sunan Linux'a yarayacağı ve Micros~1i daha da köşeye sıkıştıracağı aşikar...

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)