Microsoft Harita Servisi Açıldı

0
FZ
Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.
SOAP standardı üzerinden erişilen ve programlanabilen MapPoint.NET servisi programcıların kendi programları içine kolayca harita, yol bilgileri, mesafe hesaplama gibi özellikleri sağlıyor.

Microsoft bu servisi işlem (transaction) ve abonelik (transaction) bazından ücretlendireceğini açıkladı. Yani ya belli sayıda servis (mesela 2 milyon işlem, sorgulama falan) işlemi yapmak için bir ücret ödeyeceksiniz ya da abone olup ona göre bir para vereceksiniz.

Microsoft "yazılım satmaktan her türlü bilgi işlem servisini Internet üzerinden satmaya geçiş" stratejisine iyi bir örnek olan bu servis şu anda somut olarak Expedia, Fourth Coffe Co., MSN Mobile ve Zone Labs tarafından kullanılıyor.

Darısı bizde de bu tip servis sunmayı düşünen girişimcilerin başına ;-)

Görüşler

0
conan
>Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok
>çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs.
>standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve
>program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET
>servisini 10 Nisan''da devreye soktu ve
>kullanıcılara servis vermeye başladı.

Bu servisin M$`un ilk ticari servisi olmadigini dusunuyorum... Bkz, Encarta, hotmail, TerraServer vs.. vs....
0
FZ
İlk ticari servis derken kast edilen Web servisi yani XML+SOAP olayı. HotMail ya da Encarta web servis olarak çalışıp programlanabiliyor mu?
0
conan
Hmm ben web servisi deyince generic algilamisim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.