Microsoft Harita Servisi Açıldı

0
FZ
Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.
SOAP standardı üzerinden erişilen ve programlanabilen MapPoint.NET servisi programcıların kendi programları içine kolayca harita, yol bilgileri, mesafe hesaplama gibi özellikleri sağlıyor.

Microsoft bu servisi işlem (transaction) ve abonelik (transaction) bazından ücretlendireceğini açıkladı. Yani ya belli sayıda servis (mesela 2 milyon işlem, sorgulama falan) işlemi yapmak için bir ücret ödeyeceksiniz ya da abone olup ona göre bir para vereceksiniz.

Microsoft "yazılım satmaktan her türlü bilgi işlem servisini Internet üzerinden satmaya geçiş" stratejisine iyi bir örnek olan bu servis şu anda somut olarak Expedia, Fourth Coffe Co., MSN Mobile ve Zone Labs tarafından kullanılıyor.

Darısı bizde de bu tip servis sunmayı düşünen girişimcilerin başına ;-)

Görüşler

0
conan
>Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok
>çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs.
>standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve
>program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET
>servisini 10 Nisan''da devreye soktu ve
>kullanıcılara servis vermeye başladı.

Bu servisin M$`un ilk ticari servisi olmadigini dusunuyorum... Bkz, Encarta, hotmail, TerraServer vs.. vs....
0
FZ
İlk ticari servis derken kast edilen Web servisi yani XML+SOAP olayı. HotMail ya da Encarta web servis olarak çalışıp programlanabiliyor mu?
0
conan
Hmm ben web servisi deyince generic algilamisim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.