Microsoft Harita Servisi Açıldı

0
FZ
Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.
SOAP standardı üzerinden erişilen ve programlanabilen MapPoint.NET servisi programcıların kendi programları içine kolayca harita, yol bilgileri, mesafe hesaplama gibi özellikleri sağlıyor.

Microsoft bu servisi işlem (transaction) ve abonelik (transaction) bazından ücretlendireceğini açıkladı. Yani ya belli sayıda servis (mesela 2 milyon işlem, sorgulama falan) işlemi yapmak için bir ücret ödeyeceksiniz ya da abone olup ona göre bir para vereceksiniz.

Microsoft "yazılım satmaktan her türlü bilgi işlem servisini Internet üzerinden satmaya geçiş" stratejisine iyi bir örnek olan bu servis şu anda somut olarak Expedia, Fourth Coffe Co., MSN Mobile ve Zone Labs tarafından kullanılıyor.

Darısı bizde de bu tip servis sunmayı düşünen girişimcilerin başına ;-)

Görüşler

0
conan
>Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok
>çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs.
>standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve
>program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET
>servisini 10 Nisan''da devreye soktu ve
>kullanıcılara servis vermeye başladı.

Bu servisin M$`un ilk ticari servisi olmadigini dusunuyorum... Bkz, Encarta, hotmail, TerraServer vs.. vs....
0
FZ
İlk ticari servis derken kast edilen Web servisi yani XML+SOAP olayı. HotMail ya da Encarta web servis olarak çalışıp programlanabiliyor mu?
0
conan
Hmm ben web servisi deyince generic algilamisim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.