Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

0
polat
The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

İlgili Yazılar

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.