Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

0
FZ
São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Görüşler

0
malkocoglu
Yazilim endustrisi ne yazik ki bilinen kapitalist teorilere gore islemiyor, bu yuzden serbest yazilima ihtiyacimiz var. Diger endustrilerde uretilen urunun ne kadar uretilecegide bir sInIr var; bir maden ocagi ornek olsa, cok fazla islerseniz biter, az islerseniz para yapamazsiniz, aradaki "bitmekte olan, sInIrli" bir kaynak sozkonusudur.

Ya da elektronik alet uretiminde, maliyet yapilan uretim ile ARTAR. Yazilimda, en basta yapilan AR-GE haricinde, uretim icin odenen fiyat azdir, hatta Internet sayesinde bugunlerde yok gibidir. E boyle olunca, sahneye ilk cikan adamin, butun endustride tekel kurma tehlikesi doguyor. "Kirik, dokuk ne yapalim, is goruyor", diye Microsoft kullaniliyor, fakat bu isten memnun olmayan ve muhendislik seviyesi yukarida urunler ile calismak isteyenler olarak biz, iste serbest yazilimin pesindeyiz.

Ayri bir konu da sudur: Yazilimdan para kazanmak icin illaki yazilimin kendisinin satilmamasi lazim. O yazilimi kullanarak servis verebilir. Ya da, isterse kodu acmayabilir. Herkes serbest yazilim yapsin denmiyor ki.

Kreyg Mundi'ye arz olunur...
0
alper
Ac gözlü insan psikolojisine en güzel örnek teskil ediyor bu Craig Mundie amcam. Etekleri tutusuyor bunlarin. Daha tam vahsilesmediler, onunda zamani gelecek. Ve ben GNU'lu isletim sistemimle onlara biyik altindan gülecegim, su anda güldügüm gibi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

darkhunter

MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"