Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

0
FZ
São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Görüşler

0
malkocoglu
Yazilim endustrisi ne yazik ki bilinen kapitalist teorilere gore islemiyor, bu yuzden serbest yazilima ihtiyacimiz var. Diger endustrilerde uretilen urunun ne kadar uretilecegide bir sInIr var; bir maden ocagi ornek olsa, cok fazla islerseniz biter, az islerseniz para yapamazsiniz, aradaki "bitmekte olan, sInIrli" bir kaynak sozkonusudur.

Ya da elektronik alet uretiminde, maliyet yapilan uretim ile ARTAR. Yazilimda, en basta yapilan AR-GE haricinde, uretim icin odenen fiyat azdir, hatta Internet sayesinde bugunlerde yok gibidir. E boyle olunca, sahneye ilk cikan adamin, butun endustride tekel kurma tehlikesi doguyor. "Kirik, dokuk ne yapalim, is goruyor", diye Microsoft kullaniliyor, fakat bu isten memnun olmayan ve muhendislik seviyesi yukarida urunler ile calismak isteyenler olarak biz, iste serbest yazilimin pesindeyiz.

Ayri bir konu da sudur: Yazilimdan para kazanmak icin illaki yazilimin kendisinin satilmamasi lazim. O yazilimi kullanarak servis verebilir. Ya da, isterse kodu acmayabilir. Herkes serbest yazilim yapsin denmiyor ki.

Kreyg Mundi'ye arz olunur...
0
alper
Ac gözlü insan psikolojisine en güzel örnek teskil ediyor bu Craig Mundie amcam. Etekleri tutusuyor bunlarin. Daha tam vahsilesmediler, onunda zamani gelecek. Ve ben GNU'lu isletim sistemimle onlara biyik altindan gülecegim, su anda güldügüm gibi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."