Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

0
FZ
São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Görüşler

0
malkocoglu
Yazilim endustrisi ne yazik ki bilinen kapitalist teorilere gore islemiyor, bu yuzden serbest yazilima ihtiyacimiz var. Diger endustrilerde uretilen urunun ne kadar uretilecegide bir sInIr var; bir maden ocagi ornek olsa, cok fazla islerseniz biter, az islerseniz para yapamazsiniz, aradaki "bitmekte olan, sInIrli" bir kaynak sozkonusudur.

Ya da elektronik alet uretiminde, maliyet yapilan uretim ile ARTAR. Yazilimda, en basta yapilan AR-GE haricinde, uretim icin odenen fiyat azdir, hatta Internet sayesinde bugunlerde yok gibidir. E boyle olunca, sahneye ilk cikan adamin, butun endustride tekel kurma tehlikesi doguyor. "Kirik, dokuk ne yapalim, is goruyor", diye Microsoft kullaniliyor, fakat bu isten memnun olmayan ve muhendislik seviyesi yukarida urunler ile calismak isteyenler olarak biz, iste serbest yazilimin pesindeyiz.

Ayri bir konu da sudur: Yazilimdan para kazanmak icin illaki yazilimin kendisinin satilmamasi lazim. O yazilimi kullanarak servis verebilir. Ya da, isterse kodu acmayabilir. Herkes serbest yazilim yapsin denmiyor ki.

Kreyg Mundi'ye arz olunur...
0
alper
Ac gözlü insan psikolojisine en güzel örnek teskil ediyor bu Craig Mundie amcam. Etekleri tutusuyor bunlarin. Daha tam vahsilesmediler, onunda zamani gelecek. Ve ben GNU'lu isletim sistemimle onlara biyik altindan gülecegim, su anda güldügüm gibi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.