Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

0
FZ
São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Görüşler

0
malkocoglu
Yazilim endustrisi ne yazik ki bilinen kapitalist teorilere gore islemiyor, bu yuzden serbest yazilima ihtiyacimiz var. Diger endustrilerde uretilen urunun ne kadar uretilecegide bir sInIr var; bir maden ocagi ornek olsa, cok fazla islerseniz biter, az islerseniz para yapamazsiniz, aradaki "bitmekte olan, sInIrli" bir kaynak sozkonusudur.

Ya da elektronik alet uretiminde, maliyet yapilan uretim ile ARTAR. Yazilimda, en basta yapilan AR-GE haricinde, uretim icin odenen fiyat azdir, hatta Internet sayesinde bugunlerde yok gibidir. E boyle olunca, sahneye ilk cikan adamin, butun endustride tekel kurma tehlikesi doguyor. "Kirik, dokuk ne yapalim, is goruyor", diye Microsoft kullaniliyor, fakat bu isten memnun olmayan ve muhendislik seviyesi yukarida urunler ile calismak isteyenler olarak biz, iste serbest yazilimin pesindeyiz.

Ayri bir konu da sudur: Yazilimdan para kazanmak icin illaki yazilimin kendisinin satilmamasi lazim. O yazilimi kullanarak servis verebilir. Ya da, isterse kodu acmayabilir. Herkes serbest yazilim yapsin denmiyor ki.

Kreyg Mundi'ye arz olunur...
0
alper
Ac gözlü insan psikolojisine en güzel örnek teskil ediyor bu Craig Mundie amcam. Etekleri tutusuyor bunlarin. Daha tam vahsilesmediler, onunda zamani gelecek. Ve ben GNU'lu isletim sistemimle onlara biyik altindan gülecegim, su anda güldügüm gibi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

Microsoft ClearType Tuner

Tarık

LCD ya da yüksek kalitede düz panel bir ekranınız var ve uzun süre Windows XP ortamında çalışmanız gerekiyor. Fakat gözünüze garip gelen birşeyler var ya da yazıları okumak bir zaman sonra gözünüzü yoruyor, okunabilirlik sorunu yaşıyorsunuz. Ekranınızın donanım ayarlarıyla oynuyorsunuz bir nebze olsun ayar tutturabildiniz. Ama kesinlikle yeterli olmadı. Sanırım Microsoft içinde de birileri böyle bir sorun yaşamış ki şu çevrimiçi ayarlayıcıyı geliştirip sitelerine yerleştirmişler.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.