Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

0
meddah
Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.
Singularity'nin kaynak kodlarına CodePlex Singularity sayfasından erişebilirsiniz.

MS araştırmacısı Jim Larus ve Galen Hunt'ın proje ile ilgili röportajınıda buradan izleyebilirsiniz.

Singularity ilk duyurulduğu sıralarda, C# dili ile alternatif işletim sistemi projeleride başlatılmıştı. İşte onlardan biri SharpOS.

Singularity Mimarisi

Görüşler

0
erika
Boşuna uğramışlar. Linux varken artık boş laflara karnımız tok. Çok gördük böyle amaçsız PR aktivitelerini. Yaşasın Linux, yaşasın özgürlük. :-)
0
mbayer
Kesinlikle haklısın. Gerçi linux'da ne kadar özgür başka hikaye..
0
Tarık
Nasıl?
0
ZZombie
Arkadaş Enterprise Edition olan Linux sürümlerinden bahsediyor her halde.

Umarim aynı katagorideki diğer ürünler le kıyaslayarak bu sonuca varmıştır.

NOT : Gerçi bu dediğinin altından başka bişi çıkacak, ama iyimser olmaya çalışıyorum.
0
FZ
Değerli ve bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür eder, katkılarınızın devamını dileriz.
0
Dite
İnanıyorum bu "reklam" amaclı projenin para kazandırmayacağını MS fark etti ve open source yaptı.
Neden ?
C#'dan MSIL üretiyoruz sonra MSIL'den tekrar x86 assembly üretiyoruz. Bartok'un kodları open source olmadığı gibi tüm sistem aslında onun üzerine kurulu :) Tabii C++ ve assembly'ıda ayrıca kullanmayı ihmal etmiyoruz.
Bu kadar uğraşmaktansa C++ ile yazsaydık daha kolay olmaz mıydı ? :D :D
0
Tarık
Java ile gerçek zamanlı os üzerinde os geliştirilmesine bile karşı değilim, böyle birşeyin karşıtlığı ya da taraftarlığı olmaz fakat singularty gibi bir microsoft zımbırtısını microsoft research lisansı altında open source işletim sistemi diye public etmek yarıp geçirdi beni. c/c++, assembly her zaman için candır, çekirdeğimizde yeri vardır :)
0
mbayer
Benim anlamadığım vs2003-2005-2008 bile vs2003 c++ compileri ile geliştirildiği, acaba ms neden .net'i geliştirirken yine kendisinden yararlanmadığı? analiz araçları ile incelediğiniz zaman en yeni çıkan vs2008'in bile vs2003 c++ ile compiler edilmiş olduğu. Tamam bizler uzun zamandır c++ ile proje geliştirmiyoruz da ms niye devam ediyor. Yorumu olan varsa beni aydınlatsın, uzun süredir kafamı kurcalıyor. Java'dan eclipse için aynı şeyi söyleyemem onlara 10 üzerinden 10 puan.
0
Tarık
Microsoft' un neden hala C++ kullandığını mı soruyorsunuz?
0
mbayer
hem o hemde .net kullanmıyor neden? :)
0
osman131
Rekabet g++
0
Tarık
C/C++ gibi dillerin bir ömrü yok. Herkes elinde keskin bir katana bulunsun ister. Ama katanayla pasta kesmezsiniz, onun yerine pasta bıçağı kullanırsınız. C/C++ katana ise java, c# pasta bıçağıdır. Pasta bıçağıyla yapabilecekleriniz ile katanayla yapabilecekleriniz ayrı kategorilerde işler.Sanal makine, işletim sistemi çekirdeği, donanım sürücüsü, yazmak için c++ kullanırsınız, veritabanı kullanan bir otomasyon sistemi için ise java, c# daha uygundur.Bu microsoft' un müşteri portföyüyle ilgili birşey
0
Dite
Oh come on ! C#'dan öncede pek çok pastayı C++ ile kesiyorduk ve çok güzel kesiyordu. Ayrıca sadece bir "havalı" IDE'sinin olması C# kolay yapmaz. C++ Builder'inde "havalı" bir IDE'si var.
0
Tarık
İşini bilmeyen pastacıların elinde katana sonradan önü alınamayacak katliamlara sebep olabilir. memory leak, buffer overflow, etc .. ..
0
erika
Python veya Ruby ile yazsalardı kesin daha iyi olurdu. Bakın PARDUS ekibine, azıcık adamla neler başarıyorlar. :) Hemde kamu kuruluşu olmasına rağmen... :)
0
yilmaz
Benzer bir proje http://www.jnode.org/ adresine yürütülüyor çalıştırlıabilir bir versiyonu da var. JAVA, C# gibi diller yapılar gereği izolasyonu sağlamaları açısından daha kararlı işletim sistemlerinin oluşturulmasını sağlayabilirler. Sorun şu ki bunların çalışması için bir sanal makina gerekli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.