Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

0
meddah
Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.
Singularity'nin kaynak kodlarına CodePlex Singularity sayfasından erişebilirsiniz.

MS araştırmacısı Jim Larus ve Galen Hunt'ın proje ile ilgili röportajınıda buradan izleyebilirsiniz.

Singularity ilk duyurulduğu sıralarda, C# dili ile alternatif işletim sistemi projeleride başlatılmıştı. İşte onlardan biri SharpOS.

Singularity Mimarisi

Görüşler

0
erika
Boşuna uğramışlar. Linux varken artık boş laflara karnımız tok. Çok gördük böyle amaçsız PR aktivitelerini. Yaşasın Linux, yaşasın özgürlük. :-)
0
mbayer
Kesinlikle haklısın. Gerçi linux'da ne kadar özgür başka hikaye..
0
Tarık
Nasıl?
0
ZZombie
Arkadaş Enterprise Edition olan Linux sürümlerinden bahsediyor her halde.

Umarim aynı katagorideki diğer ürünler le kıyaslayarak bu sonuca varmıştır.

NOT : Gerçi bu dediğinin altından başka bişi çıkacak, ama iyimser olmaya çalışıyorum.
0
FZ
Değerli ve bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür eder, katkılarınızın devamını dileriz.
0
Dite
İnanıyorum bu "reklam" amaclı projenin para kazandırmayacağını MS fark etti ve open source yaptı.
Neden ?
C#'dan MSIL üretiyoruz sonra MSIL'den tekrar x86 assembly üretiyoruz. Bartok'un kodları open source olmadığı gibi tüm sistem aslında onun üzerine kurulu :) Tabii C++ ve assembly'ıda ayrıca kullanmayı ihmal etmiyoruz.
Bu kadar uğraşmaktansa C++ ile yazsaydık daha kolay olmaz mıydı ? :D :D
0
Tarık
Java ile gerçek zamanlı os üzerinde os geliştirilmesine bile karşı değilim, böyle birşeyin karşıtlığı ya da taraftarlığı olmaz fakat singularty gibi bir microsoft zımbırtısını microsoft research lisansı altında open source işletim sistemi diye public etmek yarıp geçirdi beni. c/c++, assembly her zaman için candır, çekirdeğimizde yeri vardır :)
0
mbayer
Benim anlamadığım vs2003-2005-2008 bile vs2003 c++ compileri ile geliştirildiği, acaba ms neden .net'i geliştirirken yine kendisinden yararlanmadığı? analiz araçları ile incelediğiniz zaman en yeni çıkan vs2008'in bile vs2003 c++ ile compiler edilmiş olduğu. Tamam bizler uzun zamandır c++ ile proje geliştirmiyoruz da ms niye devam ediyor. Yorumu olan varsa beni aydınlatsın, uzun süredir kafamı kurcalıyor. Java'dan eclipse için aynı şeyi söyleyemem onlara 10 üzerinden 10 puan.
0
Tarık
Microsoft' un neden hala C++ kullandığını mı soruyorsunuz?
0
mbayer
hem o hemde .net kullanmıyor neden? :)
0
osman131
Rekabet g++
0
Tarık
C/C++ gibi dillerin bir ömrü yok. Herkes elinde keskin bir katana bulunsun ister. Ama katanayla pasta kesmezsiniz, onun yerine pasta bıçağı kullanırsınız. C/C++ katana ise java, c# pasta bıçağıdır. Pasta bıçağıyla yapabilecekleriniz ile katanayla yapabilecekleriniz ayrı kategorilerde işler.Sanal makine, işletim sistemi çekirdeği, donanım sürücüsü, yazmak için c++ kullanırsınız, veritabanı kullanan bir otomasyon sistemi için ise java, c# daha uygundur.Bu microsoft' un müşteri portföyüyle ilgili birşey
0
Dite
Oh come on ! C#'dan öncede pek çok pastayı C++ ile kesiyorduk ve çok güzel kesiyordu. Ayrıca sadece bir "havalı" IDE'sinin olması C# kolay yapmaz. C++ Builder'inde "havalı" bir IDE'si var.
0
Tarık
İşini bilmeyen pastacıların elinde katana sonradan önü alınamayacak katliamlara sebep olabilir. memory leak, buffer overflow, etc .. ..
0
erika
Python veya Ruby ile yazsalardı kesin daha iyi olurdu. Bakın PARDUS ekibine, azıcık adamla neler başarıyorlar. :) Hemde kamu kuruluşu olmasına rağmen... :)
0
yilmaz
Benzer bir proje http://www.jnode.org/ adresine yürütülüyor çalıştırlıabilir bir versiyonu da var. JAVA, C# gibi diller yapılar gereği izolasyonu sağlamaları açısından daha kararlı işletim sistemlerinin oluşturulmasını sağlayabilirler. Sorun şu ki bunların çalışması için bir sanal makina gerekli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.