Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

0
meddah
Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.
Singularity'nin kaynak kodlarına CodePlex Singularity sayfasından erişebilirsiniz.

MS araştırmacısı Jim Larus ve Galen Hunt'ın proje ile ilgili röportajınıda buradan izleyebilirsiniz.

Singularity ilk duyurulduğu sıralarda, C# dili ile alternatif işletim sistemi projeleride başlatılmıştı. İşte onlardan biri SharpOS.

Singularity Mimarisi

Görüşler

0
erika
Boşuna uğramışlar. Linux varken artık boş laflara karnımız tok. Çok gördük böyle amaçsız PR aktivitelerini. Yaşasın Linux, yaşasın özgürlük. :-)
0
mbayer
Kesinlikle haklısın. Gerçi linux'da ne kadar özgür başka hikaye..
0
Tarık
Nasıl?
0
ZZombie
Arkadaş Enterprise Edition olan Linux sürümlerinden bahsediyor her halde.

Umarim aynı katagorideki diğer ürünler le kıyaslayarak bu sonuca varmıştır.

NOT : Gerçi bu dediğinin altından başka bişi çıkacak, ama iyimser olmaya çalışıyorum.
0
FZ
Değerli ve bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür eder, katkılarınızın devamını dileriz.
0
Dite
İnanıyorum bu "reklam" amaclı projenin para kazandırmayacağını MS fark etti ve open source yaptı.
Neden ?
C#'dan MSIL üretiyoruz sonra MSIL'den tekrar x86 assembly üretiyoruz. Bartok'un kodları open source olmadığı gibi tüm sistem aslında onun üzerine kurulu :) Tabii C++ ve assembly'ıda ayrıca kullanmayı ihmal etmiyoruz.
Bu kadar uğraşmaktansa C++ ile yazsaydık daha kolay olmaz mıydı ? :D :D
0
Tarık
Java ile gerçek zamanlı os üzerinde os geliştirilmesine bile karşı değilim, böyle birşeyin karşıtlığı ya da taraftarlığı olmaz fakat singularty gibi bir microsoft zımbırtısını microsoft research lisansı altında open source işletim sistemi diye public etmek yarıp geçirdi beni. c/c++, assembly her zaman için candır, çekirdeğimizde yeri vardır :)
0
mbayer
Benim anlamadığım vs2003-2005-2008 bile vs2003 c++ compileri ile geliştirildiği, acaba ms neden .net'i geliştirirken yine kendisinden yararlanmadığı? analiz araçları ile incelediğiniz zaman en yeni çıkan vs2008'in bile vs2003 c++ ile compiler edilmiş olduğu. Tamam bizler uzun zamandır c++ ile proje geliştirmiyoruz da ms niye devam ediyor. Yorumu olan varsa beni aydınlatsın, uzun süredir kafamı kurcalıyor. Java'dan eclipse için aynı şeyi söyleyemem onlara 10 üzerinden 10 puan.
0
Tarık
Microsoft' un neden hala C++ kullandığını mı soruyorsunuz?
0
mbayer
hem o hemde .net kullanmıyor neden? :)
0
osman131
Rekabet g++
0
Tarık
C/C++ gibi dillerin bir ömrü yok. Herkes elinde keskin bir katana bulunsun ister. Ama katanayla pasta kesmezsiniz, onun yerine pasta bıçağı kullanırsınız. C/C++ katana ise java, c# pasta bıçağıdır. Pasta bıçağıyla yapabilecekleriniz ile katanayla yapabilecekleriniz ayrı kategorilerde işler.Sanal makine, işletim sistemi çekirdeği, donanım sürücüsü, yazmak için c++ kullanırsınız, veritabanı kullanan bir otomasyon sistemi için ise java, c# daha uygundur.Bu microsoft' un müşteri portföyüyle ilgili birşey
0
Dite
Oh come on ! C#'dan öncede pek çok pastayı C++ ile kesiyorduk ve çok güzel kesiyordu. Ayrıca sadece bir "havalı" IDE'sinin olması C# kolay yapmaz. C++ Builder'inde "havalı" bir IDE'si var.
0
Tarık
İşini bilmeyen pastacıların elinde katana sonradan önü alınamayacak katliamlara sebep olabilir. memory leak, buffer overflow, etc .. ..
0
erika
Python veya Ruby ile yazsalardı kesin daha iyi olurdu. Bakın PARDUS ekibine, azıcık adamla neler başarıyorlar. :) Hemde kamu kuruluşu olmasına rağmen... :)
0
yilmaz
Benzer bir proje http://www.jnode.org/ adresine yürütülüyor çalıştırlıabilir bir versiyonu da var. JAVA, C# gibi diller yapılar gereği izolasyonu sağlamaları açısından daha kararlı işletim sistemlerinin oluşturulmasını sağlayabilirler. Sorun şu ki bunların çalışması için bir sanal makina gerekli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

FZ

Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle