Microsoft da cep telefonu pazarında

0
larweda
Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.
Triband (900/1800 ve 1900 Mhz) ve GPRS uyumlu olacak olan cihaz, bünyesinde renkli bir kişisel organizatör de barındıracak. Nokia`nın süper 9210`u, Ericsson`un vasat R380`i ve Motorola`nın v60c`sine rakip olacak olan Sendo, Microsoft`un desteğini arkasına alarak avantaj sağlamaya çalışıyor.

Teknoloji araştırma şirketlerinin varsayımlarına göre 2006 yılında dünya üzerinde yaklaşık 2 milyar cep telefonu kullanıcısı olacak ve bunların 800 milyon'u aktif microbrowser kullanıcısı olucak. Bu, gelişen teknoloji (Edge, UMTS ve diğer 3G teknolojiler) de düşünülürse inanılmaz büyük bir pazar yaratacak. Bu varsayımları göze alan tüm telekomünikasyon ve yazılım şirketleri de ağızlarının suları aka aka bu pazardan pay kapmaya çalışıyorlar.

Sendo Z100, 99 gram ağarlığında olması ile alanında şimdiye kadar duyurulmuş en hafif ve küçük telefon olma özelliğini taşıyor. 65000 renkli bir TFT ekran, USB, IrDA ve RS232 desteği ile gelecek ve Triband özelliği sayesinde Asya, Avrupa ve Amerika'da çalışabilecek ve GPRS desteği ile devamlı net`e bağlı olma özelliğine sahip olucak. Ayrıca tahmin ediyorum Microsoft'un eli değidiği için kişisel organiser özellikleri de (her ne kadar Outlook CE, Adressbook lite tarzı şeyleri hiç tasvip etmesem de) geniş bir şekilde olucak.

Ama sonuçta teknolojinin bize böyle oyuncaklar sonuyor olması hayatı br nebze daha eğlenceli hale getiriyor. Umarım yakında benzeri oluşumlarda linux izleri de görmeye başlarız.

İlgili Yazılar

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.