Microsoft da cep telefonu pazarında

0
larweda
Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.
Triband (900/1800 ve 1900 Mhz) ve GPRS uyumlu olacak olan cihaz, bünyesinde renkli bir kişisel organizatör de barındıracak. Nokia`nın süper 9210`u, Ericsson`un vasat R380`i ve Motorola`nın v60c`sine rakip olacak olan Sendo, Microsoft`un desteğini arkasına alarak avantaj sağlamaya çalışıyor.

Teknoloji araştırma şirketlerinin varsayımlarına göre 2006 yılında dünya üzerinde yaklaşık 2 milyar cep telefonu kullanıcısı olacak ve bunların 800 milyon'u aktif microbrowser kullanıcısı olucak. Bu, gelişen teknoloji (Edge, UMTS ve diğer 3G teknolojiler) de düşünülürse inanılmaz büyük bir pazar yaratacak. Bu varsayımları göze alan tüm telekomünikasyon ve yazılım şirketleri de ağızlarının suları aka aka bu pazardan pay kapmaya çalışıyorlar.

Sendo Z100, 99 gram ağarlığında olması ile alanında şimdiye kadar duyurulmuş en hafif ve küçük telefon olma özelliğini taşıyor. 65000 renkli bir TFT ekran, USB, IrDA ve RS232 desteği ile gelecek ve Triband özelliği sayesinde Asya, Avrupa ve Amerika'da çalışabilecek ve GPRS desteği ile devamlı net`e bağlı olma özelliğine sahip olucak. Ayrıca tahmin ediyorum Microsoft'un eli değidiği için kişisel organiser özellikleri de (her ne kadar Outlook CE, Adressbook lite tarzı şeyleri hiç tasvip etmesem de) geniş bir şekilde olucak.

Ama sonuçta teknolojinin bize böyle oyuncaklar sonuyor olması hayatı br nebze daha eğlenceli hale getiriyor. Umarım yakında benzeri oluşumlarda linux izleri de görmeye başlarız.

İlgili Yazılar

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"