Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

0
sundance
Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Görüşler

0
elrond
Microsoft ne ise Gartner da sektöründe o diye düşünüyorum. Gartner Nostradamus stili kehanetlerde bulunan, çuvallayınca döküldüğü kabın şeklini almak suretiyle yeni bir rapor yazabilen bir gruptur. 1 sene sonra .NET Enterprise server tabanlı WEB Applicationı kurmayan/yaratmayan sektorde ayakta kalamaz diye rapor yazarlarsa şaşırmayın. Telco endüstrisi kehenetleri binlerce yatırımcıyı batırmaya ve endustrideki CEO ların kafasını karıştırıp şirketleri kötü duruma sürüklemeye yetti. Arkadaşlara söyleyin önce kendilerine baksınlar.
Delikanlı gibi kurulan nice IIS var sapasağlam ayakta.


Sistem admin denen Yazıcıoğlundan MCSCE CDsi alıp 1 hafta çalıştıktan sonra 2 sınavla WEB sitesi başına geçen arkadaşların profilleri ile ilgli bir araştırma yapsınlar önce. Ben ne WEB adminler gördüm bir şey olursa DOS tan açarıp müdahale ederim diyipte IIS si FAT16/32` ye kuran.


Dünyada tüm IIS ler göçüyor izlenmi oluştu bu kadar da ayıp diyorum artık. 3 sene önce kimin aklına gelirdi tüm ciddi basın organlarının ana sayfalarında virus haberleri olacağı.
Eleştirilerim direkt Gartner Gruba ve bu populer basın haberleri ile bir şeyler bildiğini sanıp piyasaya uzman gibi çıkıp eleştiri yapanlara. Yakında bizim bakkal Ismet bile sizin IIS dandikmiş diyecek. 2 yıla kadar WEB nedir bilmeyenler uzman kesildi, bizlerin senesini bilmediğimiz birikimlerimizi takan yok.


Eğer sistem yönetici ne yaptığını biliyorsa her WEB server yazılımından maximum verimi almayı bilir. Apache miymis IIS miş farketmez. Microsoftun hatası 2 klikle kurulabilen bir WEB server yaratmış olmasıdır.
0
sundance
Valla şahsen Gartner başta olmak üzere bütün bu türden otoritelerin hıyarca olduğunu, borsa gibi, olmayan bir şeyi sattıklarını düşünüyorum, ve aynı psikiyatr bilmi gibi bu kadar hata yapmış olmalarına rağmen hala otorite olarak durmalarını da ilgi ile izliyorum. :)



Öte yandan IIS`in açıkları konusundaki eleştiriler de tavana vurmuş vaziyette bunu da gözardı edemeyiz. Her önüne gelen Visual Basic kullanıcısı eğer bu ortam için virus/worm yazacaksa daha çok çekeceğimiz var.



Dahası şu anda diğer adminlerinin (Microsoft altında Apache kullananlar da dahil olmak üzere) IIS kullananlarla ilgili başka dertleri var. IIS`in bu güvenlik açıkları ve bunların wormlar tarafından zıplama tahtası olarak kullanılması sebebiyle birçok sunucu IIS`mişcesine saldırıya uğruyor. Ve saldırının geldiği yerler de doğru patchlenmemiş IIS`ler. Aslına bakarsanız ilerde bu bile bir suç kapsamına girebilir.



Sistem yöneticisi her Web yazılımından maximum verimi almayı bilebilir eyvallah, ama bir başka kural da `çukurdan tepe yapılmaz`dır. Mesela alemin en çok kullanılan posta sunucularından Sendmail, mimarisi itibariyle root olarak çalışmak zorundadır ve bundan dolayı da bugüne kadar bir çok sunucu hack edilmiştir. Hal böyleyken çoook uğraşıp Sendmail sunucuları olabildiğince güvenli hale getirmekte mümkün, fakat bunun yerine Postfix ya da Qmail kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

0
FZ
Gartner Group ile ilgili haberleri okudum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki IIS sistemini bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü bu sistem üzerine çok iş yapılmış, çok şey tasarlanmış durumda. Yanlış anlaşılmasın burada diğer web sunucuları kötülemek amacı ile yazmıyorum. Sadece demem o ki bizim işimizi gayet güzel görüyor (yazılımcılar olarak) ve de sistem yöneticilerimiz sağolsun, şimdiye dek öyle panik yapmamıza yol açacak büyük bir saldırı/zarar ile karşılaşmadık.
0
ttk
Merhaba

Şu anda IIS 6 kullanıyoruz (4 yıl geriden yazıyorum bu mesajı :), gâyet güzel işe yarıyor ve oldukça da ağır yükleri sırtlayabildiğini görüyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)