Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

0
sundance
Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Görüşler

0
elrond
Microsoft ne ise Gartner da sektöründe o diye düşünüyorum. Gartner Nostradamus stili kehanetlerde bulunan, çuvallayınca döküldüğü kabın şeklini almak suretiyle yeni bir rapor yazabilen bir gruptur. 1 sene sonra .NET Enterprise server tabanlı WEB Applicationı kurmayan/yaratmayan sektorde ayakta kalamaz diye rapor yazarlarsa şaşırmayın. Telco endüstrisi kehenetleri binlerce yatırımcıyı batırmaya ve endustrideki CEO ların kafasını karıştırıp şirketleri kötü duruma sürüklemeye yetti. Arkadaşlara söyleyin önce kendilerine baksınlar.
Delikanlı gibi kurulan nice IIS var sapasağlam ayakta.


Sistem admin denen Yazıcıoğlundan MCSCE CDsi alıp 1 hafta çalıştıktan sonra 2 sınavla WEB sitesi başına geçen arkadaşların profilleri ile ilgli bir araştırma yapsınlar önce. Ben ne WEB adminler gördüm bir şey olursa DOS tan açarıp müdahale ederim diyipte IIS si FAT16/32` ye kuran.


Dünyada tüm IIS ler göçüyor izlenmi oluştu bu kadar da ayıp diyorum artık. 3 sene önce kimin aklına gelirdi tüm ciddi basın organlarının ana sayfalarında virus haberleri olacağı.
Eleştirilerim direkt Gartner Gruba ve bu populer basın haberleri ile bir şeyler bildiğini sanıp piyasaya uzman gibi çıkıp eleştiri yapanlara. Yakında bizim bakkal Ismet bile sizin IIS dandikmiş diyecek. 2 yıla kadar WEB nedir bilmeyenler uzman kesildi, bizlerin senesini bilmediğimiz birikimlerimizi takan yok.


Eğer sistem yönetici ne yaptığını biliyorsa her WEB server yazılımından maximum verimi almayı bilir. Apache miymis IIS miş farketmez. Microsoftun hatası 2 klikle kurulabilen bir WEB server yaratmış olmasıdır.
0
sundance
Valla şahsen Gartner başta olmak üzere bütün bu türden otoritelerin hıyarca olduğunu, borsa gibi, olmayan bir şeyi sattıklarını düşünüyorum, ve aynı psikiyatr bilmi gibi bu kadar hata yapmış olmalarına rağmen hala otorite olarak durmalarını da ilgi ile izliyorum. :)



Öte yandan IIS`in açıkları konusundaki eleştiriler de tavana vurmuş vaziyette bunu da gözardı edemeyiz. Her önüne gelen Visual Basic kullanıcısı eğer bu ortam için virus/worm yazacaksa daha çok çekeceğimiz var.



Dahası şu anda diğer adminlerinin (Microsoft altında Apache kullananlar da dahil olmak üzere) IIS kullananlarla ilgili başka dertleri var. IIS`in bu güvenlik açıkları ve bunların wormlar tarafından zıplama tahtası olarak kullanılması sebebiyle birçok sunucu IIS`mişcesine saldırıya uğruyor. Ve saldırının geldiği yerler de doğru patchlenmemiş IIS`ler. Aslına bakarsanız ilerde bu bile bir suç kapsamına girebilir.



Sistem yöneticisi her Web yazılımından maximum verimi almayı bilebilir eyvallah, ama bir başka kural da `çukurdan tepe yapılmaz`dır. Mesela alemin en çok kullanılan posta sunucularından Sendmail, mimarisi itibariyle root olarak çalışmak zorundadır ve bundan dolayı da bugüne kadar bir çok sunucu hack edilmiştir. Hal böyleyken çoook uğraşıp Sendmail sunucuları olabildiğince güvenli hale getirmekte mümkün, fakat bunun yerine Postfix ya da Qmail kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

0
FZ
Gartner Group ile ilgili haberleri okudum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki IIS sistemini bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü bu sistem üzerine çok iş yapılmış, çok şey tasarlanmış durumda. Yanlış anlaşılmasın burada diğer web sunucuları kötülemek amacı ile yazmıyorum. Sadece demem o ki bizim işimizi gayet güzel görüyor (yazılımcılar olarak) ve de sistem yöneticilerimiz sağolsun, şimdiye dek öyle panik yapmamıza yol açacak büyük bir saldırı/zarar ile karşılaşmadık.
0
ttk
Merhaba

Şu anda IIS 6 kullanıyoruz (4 yıl geriden yazıyorum bu mesajı :), gâyet güzel işe yarıyor ve oldukça da ağır yükleri sırtlayabildiğini görüyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!

MS Apple'ı Haritadan Sildi mi?

zilog

The Register'deki bir makalede , Microsoft'un uydu görüntülerinde Apple'ın merkezinin silindiği iddia edildi. Apple merkezinin olduğu bölge, MSN Virtual Earth'a göre burası, Google Maps' a göre ise burası!