Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

0
sundance
Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Görüşler

0
elrond
Microsoft ne ise Gartner da sektöründe o diye düşünüyorum. Gartner Nostradamus stili kehanetlerde bulunan, çuvallayınca döküldüğü kabın şeklini almak suretiyle yeni bir rapor yazabilen bir gruptur. 1 sene sonra .NET Enterprise server tabanlı WEB Applicationı kurmayan/yaratmayan sektorde ayakta kalamaz diye rapor yazarlarsa şaşırmayın. Telco endüstrisi kehenetleri binlerce yatırımcıyı batırmaya ve endustrideki CEO ların kafasını karıştırıp şirketleri kötü duruma sürüklemeye yetti. Arkadaşlara söyleyin önce kendilerine baksınlar.
Delikanlı gibi kurulan nice IIS var sapasağlam ayakta.


Sistem admin denen Yazıcıoğlundan MCSCE CDsi alıp 1 hafta çalıştıktan sonra 2 sınavla WEB sitesi başına geçen arkadaşların profilleri ile ilgli bir araştırma yapsınlar önce. Ben ne WEB adminler gördüm bir şey olursa DOS tan açarıp müdahale ederim diyipte IIS si FAT16/32` ye kuran.


Dünyada tüm IIS ler göçüyor izlenmi oluştu bu kadar da ayıp diyorum artık. 3 sene önce kimin aklına gelirdi tüm ciddi basın organlarının ana sayfalarında virus haberleri olacağı.
Eleştirilerim direkt Gartner Gruba ve bu populer basın haberleri ile bir şeyler bildiğini sanıp piyasaya uzman gibi çıkıp eleştiri yapanlara. Yakında bizim bakkal Ismet bile sizin IIS dandikmiş diyecek. 2 yıla kadar WEB nedir bilmeyenler uzman kesildi, bizlerin senesini bilmediğimiz birikimlerimizi takan yok.


Eğer sistem yönetici ne yaptığını biliyorsa her WEB server yazılımından maximum verimi almayı bilir. Apache miymis IIS miş farketmez. Microsoftun hatası 2 klikle kurulabilen bir WEB server yaratmış olmasıdır.
0
sundance
Valla şahsen Gartner başta olmak üzere bütün bu türden otoritelerin hıyarca olduğunu, borsa gibi, olmayan bir şeyi sattıklarını düşünüyorum, ve aynı psikiyatr bilmi gibi bu kadar hata yapmış olmalarına rağmen hala otorite olarak durmalarını da ilgi ile izliyorum. :)



Öte yandan IIS`in açıkları konusundaki eleştiriler de tavana vurmuş vaziyette bunu da gözardı edemeyiz. Her önüne gelen Visual Basic kullanıcısı eğer bu ortam için virus/worm yazacaksa daha çok çekeceğimiz var.



Dahası şu anda diğer adminlerinin (Microsoft altında Apache kullananlar da dahil olmak üzere) IIS kullananlarla ilgili başka dertleri var. IIS`in bu güvenlik açıkları ve bunların wormlar tarafından zıplama tahtası olarak kullanılması sebebiyle birçok sunucu IIS`mişcesine saldırıya uğruyor. Ve saldırının geldiği yerler de doğru patchlenmemiş IIS`ler. Aslına bakarsanız ilerde bu bile bir suç kapsamına girebilir.



Sistem yöneticisi her Web yazılımından maximum verimi almayı bilebilir eyvallah, ama bir başka kural da `çukurdan tepe yapılmaz`dır. Mesela alemin en çok kullanılan posta sunucularından Sendmail, mimarisi itibariyle root olarak çalışmak zorundadır ve bundan dolayı da bugüne kadar bir çok sunucu hack edilmiştir. Hal böyleyken çoook uğraşıp Sendmail sunucuları olabildiğince güvenli hale getirmekte mümkün, fakat bunun yerine Postfix ya da Qmail kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

0
FZ
Gartner Group ile ilgili haberleri okudum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki IIS sistemini bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü bu sistem üzerine çok iş yapılmış, çok şey tasarlanmış durumda. Yanlış anlaşılmasın burada diğer web sunucuları kötülemek amacı ile yazmıyorum. Sadece demem o ki bizim işimizi gayet güzel görüyor (yazılımcılar olarak) ve de sistem yöneticilerimiz sağolsun, şimdiye dek öyle panik yapmamıza yol açacak büyük bir saldırı/zarar ile karşılaşmadık.
0
ttk
Merhaba

Şu anda IIS 6 kullanıyoruz (4 yıl geriden yazıyorum bu mesajı :), gâyet güzel işe yarıyor ve oldukça da ağır yükleri sırtlayabildiğini görüyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."