Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

0
sundance
Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Görüşler

0
elrond
Microsoft ne ise Gartner da sektöründe o diye düşünüyorum. Gartner Nostradamus stili kehanetlerde bulunan, çuvallayınca döküldüğü kabın şeklini almak suretiyle yeni bir rapor yazabilen bir gruptur. 1 sene sonra .NET Enterprise server tabanlı WEB Applicationı kurmayan/yaratmayan sektorde ayakta kalamaz diye rapor yazarlarsa şaşırmayın. Telco endüstrisi kehenetleri binlerce yatırımcıyı batırmaya ve endustrideki CEO ların kafasını karıştırıp şirketleri kötü duruma sürüklemeye yetti. Arkadaşlara söyleyin önce kendilerine baksınlar.
Delikanlı gibi kurulan nice IIS var sapasağlam ayakta.


Sistem admin denen Yazıcıoğlundan MCSCE CDsi alıp 1 hafta çalıştıktan sonra 2 sınavla WEB sitesi başına geçen arkadaşların profilleri ile ilgli bir araştırma yapsınlar önce. Ben ne WEB adminler gördüm bir şey olursa DOS tan açarıp müdahale ederim diyipte IIS si FAT16/32` ye kuran.


Dünyada tüm IIS ler göçüyor izlenmi oluştu bu kadar da ayıp diyorum artık. 3 sene önce kimin aklına gelirdi tüm ciddi basın organlarının ana sayfalarında virus haberleri olacağı.
Eleştirilerim direkt Gartner Gruba ve bu populer basın haberleri ile bir şeyler bildiğini sanıp piyasaya uzman gibi çıkıp eleştiri yapanlara. Yakında bizim bakkal Ismet bile sizin IIS dandikmiş diyecek. 2 yıla kadar WEB nedir bilmeyenler uzman kesildi, bizlerin senesini bilmediğimiz birikimlerimizi takan yok.


Eğer sistem yönetici ne yaptığını biliyorsa her WEB server yazılımından maximum verimi almayı bilir. Apache miymis IIS miş farketmez. Microsoftun hatası 2 klikle kurulabilen bir WEB server yaratmış olmasıdır.
0
sundance
Valla şahsen Gartner başta olmak üzere bütün bu türden otoritelerin hıyarca olduğunu, borsa gibi, olmayan bir şeyi sattıklarını düşünüyorum, ve aynı psikiyatr bilmi gibi bu kadar hata yapmış olmalarına rağmen hala otorite olarak durmalarını da ilgi ile izliyorum. :)



Öte yandan IIS`in açıkları konusundaki eleştiriler de tavana vurmuş vaziyette bunu da gözardı edemeyiz. Her önüne gelen Visual Basic kullanıcısı eğer bu ortam için virus/worm yazacaksa daha çok çekeceğimiz var.



Dahası şu anda diğer adminlerinin (Microsoft altında Apache kullananlar da dahil olmak üzere) IIS kullananlarla ilgili başka dertleri var. IIS`in bu güvenlik açıkları ve bunların wormlar tarafından zıplama tahtası olarak kullanılması sebebiyle birçok sunucu IIS`mişcesine saldırıya uğruyor. Ve saldırının geldiği yerler de doğru patchlenmemiş IIS`ler. Aslına bakarsanız ilerde bu bile bir suç kapsamına girebilir.



Sistem yöneticisi her Web yazılımından maximum verimi almayı bilebilir eyvallah, ama bir başka kural da `çukurdan tepe yapılmaz`dır. Mesela alemin en çok kullanılan posta sunucularından Sendmail, mimarisi itibariyle root olarak çalışmak zorundadır ve bundan dolayı da bugüne kadar bir çok sunucu hack edilmiştir. Hal böyleyken çoook uğraşıp Sendmail sunucuları olabildiğince güvenli hale getirmekte mümkün, fakat bunun yerine Postfix ya da Qmail kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

0
FZ
Gartner Group ile ilgili haberleri okudum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki IIS sistemini bırakmak gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü bu sistem üzerine çok iş yapılmış, çok şey tasarlanmış durumda. Yanlış anlaşılmasın burada diğer web sunucuları kötülemek amacı ile yazmıyorum. Sadece demem o ki bizim işimizi gayet güzel görüyor (yazılımcılar olarak) ve de sistem yöneticilerimiz sağolsun, şimdiye dek öyle panik yapmamıza yol açacak büyük bir saldırı/zarar ile karşılaşmadık.
0
ttk
Merhaba

Şu anda IIS 6 kullanıyoruz (4 yıl geriden yazıyorum bu mesajı :), gâyet güzel işe yarıyor ve oldukça da ağır yükleri sırtlayabildiğini görüyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

sundance

Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)