Microsoft Java Desteğini Çekiyor

0
anonim
Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.
Java'cılar şimdi olayın Explorer'in Windows ile bütünleşik dağıtılmaya başlanmasıyla Netscape'in ortadan yok olması hikayesine benzemesinden endişe ediyorlar.

Microsoft'un bu kararına karşılık olarak Java'cılar Dell, IBM ve Compaq gibi dev üreticilere başvurup JVM'yi önyüklü olarak sunmalarını talep etmişler. Henüz bu durum bir sonuca bağlanmış ve üreticilerden bir cevap alınmış değil. Şimdiye kadar Java kullanılarak yazılmış programlardan pek hazzetmediğimi söylemeliyim, ki burda suçlu Java mı yoksa onu kullananlarda mı bilmiyorum, ancak bir dönem "Microsoft tekelleşiyor" diye çığlıklar atılırken Microsoft'a hayranlıklarından ötürü sesini çıkartmayanlardan kaç tanesi Java programcısı idi çok merak ediyorum.

Bu haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
sundance
Bence bu konuda ciddi bir zırvalık var (kastım sana değil Shibumi :) Adamların platformu istediklerini dahil ederler istemediklerini dahil etmezler, var mı böyle dalga ya?

Sen tut `Vay namussuz Microsoft, nasıl olur da Windows`un yeni versionu ile Internet Explorer`ı dağıtırsın` diyip dava aç, kazan, Internet Explorer`ın nasıl uninstall edileceğini açıklamaya zorla Microsoft`u, sonra da JVM`nin yeni sürümünü neden yüklemiyorsun diye azarla.

Hani tamam Microsoft`un yaptıkları tavana vurdu da bu kadar da değil. Yapmıyorum kardeşim, Java sıçık teknoloji, benim COM objelerim var, ister beğenin ister beğenmeyin ben onları kullanacam, VBScript desteği vermezse Sun default olarak HOT JAVA browserında ben de bunu vermiyorum, Yahoo`da ölsün gebersin, zaten ya BSD ya Sun kullanıyorlar` demez mi ?

Sadece biraz beyin cimnastiği yapmak için kurcaladım, bakalım neler gelecek ;)
0
conan
Java sicik deil iste!. :) Ben Java`yi seviyorum. Lego gibi. Lego`yu da severdim... Bir fuarda Jini ile kontrol edilen Lego`dan yapilma tank gormustum. Ihya olmustum hehe.

Java rules! Ne derseniz deyin. Zaten Microsoft`un elini Java`dan (JVM`den) cekmis olmasi guzel birsey. Isabet olmus.

----- code snip -----

private class AkilliInsan extends Insan
{
String loves;
String hates;
}

...
AkilliInsan conan = new AkilliInsan();
conan.loves = Java ;
conan.hates = Junk Technology;
...

----- code snip -----

:P
0
sundance
Valla Java rules lafına katılıyorum, ama nasıl :) Ingiltere'nin tohuma kaçmış hepsi 60-70 yaşlarında bir kaç tane prens ve prensesi var ya Elizabeth'in ölmesini bekleyen, aynen o mantıkta :))

Ben de görüyorum devamlı Jini laga, Java lugu, hatta Sun'ın bu konuda bestelettiği ve fuarlarda işkence mahiyetinde çaldığı bir müzik parçası bile var.

Lego`da var, yüzük de var, var da var her türlü gereksiz şeyde yıllardır bu Java nanesi, ama daha bir Palm`da, bir cep telefonunda göremedik.

Hani hakkaten Java Rules but that will probably be Reign in DeathBed
0
elrond
Ya bu Java denen C bozması arkadaş platform bağımsız değilmiydi! Niye MS desteğine ihtiyacı var anlamadım gitti 8-)
Son kullanıcının Java bilmesine gerek yok IE 6.0 Java uygulması çalıştığı zaman otomatik bağlanıp kendini update ediyor ve Java desteğinine kavuşuyor! Böylece yavaş, kitlenen, baygın java applicationlarını çalıştırabilen bir browsera sahip olabilirsiniz. (Hele Virtual Machine olarak SUN kullanırsanız daha da süper olur!)Yada Netscape 4.6785950 kurup paşa paşa doğuştan java destekli browser sahibi olabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.

(Şu ana kadar XP nin bütün builtlerin kullandım şu anda RC2 Build 2526 kullanıyorum. Şiddetle tavsiye olunur)
0
conan
C bozmasi! Ilginc...

Java`yi applet yazmaktan baska ne icin kullandin acaba?

Bence Java`yi basit appletler ya da buggy browser uygulamalarindan biraz da olsa farkli dusunmelisiniz. Ornegin hic smart card kullanici arabirimi yazmak icin Java kullandin mi? Ya da Bir JAAS uygulamasi?

Biraz daha buyuk dusunelim mi? Hic mobile agents diye birsey duydun mu? Platformdan bagimsiz demissin. Gordugun applet hicbirsey... Acikcasi bir solaris, bir windows bir de linux platformu olan bir test ortaminda benim mobile agents`im sorunsuz calisiyor. Applet benim browser`imi cokertmis... Banane?

Bence birseyleri saka yollu da asagilayacagin zaman o is uzerinde biraz daha vakit gecirip biraz olsun uzmanlastiktan sonra soylen. Ben de zamaninda sadece applet yonuyle tanimistim Java`yi ve aynen boyle dusunuodum. Biraz daha isin icine girip Java ile 30.000+ kullanicili ortamlar icin yazilmis guvenlik cozumlerini onume koyduklarimda biraz sasirmistim...
0
sundance
Valla biladerim TURKCELL'in SMS hizmetlerinin verildiği yüzbindolarlara mal olan ISOCORE M-PLEX`den, SUN`ın firewall management konsol olarak kullandığı HotJava browser`a kadar bissürü Java program kullandım ve gördüğüm kadarıyla bu JAVA adam olmaz...

Çok basit söylüyorum yaw, öyle kıytırık apletlerden filan bahsetmiyorum dünyanın bissürü yerinde SMS gateway olarak kullanılan bir üründen bahsediyorum, zırt pırt indirip kaldırıp dua ediyorsun bu sefer olsun diye.

Bak JAVA çok güzel tasarlanmış bir dil olabilir, çok güzel hedefleri olabilir, ama mevcut durumu içler acısı, boyle gitmeye devam ederse de embed-devices piyasası dışında hiçbir yerde de iş yapamayacak. O alanda aktif olmasının da bence temel sebebi doğru düzgün rakibi olmaması. Özellikle linuxda embed-devices alanında Python oldukça sağlam geliyor ve Java bu şekilde geberik haline devam ederse, bir kaç yıl sonra Java`dan çok Python konuşuyor olacağız...

Çok güzel bir fikir, illa bir başarı olmak zorunda değil. Amiga`da çok güzel bir fikirdi, uyumsuzluklar, pazarlama hataları, sürelerin uzunluğu derken öldü gitti :( Sniff

Java`da aynı yolda diyemem, çünkü Amiga`nın altın çağı oldu (ne güzeldi o 68000 Assembler günlerimiz) Java`nın ise daha böyle bir zamanı gözükmüyor...
0
elrond
Ya Cisco Works e ne demeli? Bilmem kaç GB java tabanlı enterprise Network Management yazılımı yazmış adamlar üşenmeden ama gel görki adam 100 lerce router` ın olduğu networkte SNMP traplerini toplayacağım derken kendinden geçiyor
Ortada ne Apache kalıyor ne Cisco Works. Hadii restart. Çalıştığı durumda bile bir pencereden diğerine geçmek ölümcül. 2 günde bir patch de cabası.
Gel görki C++ ile yazsalar canavar gibi çalışacağı kesin. (örnekleri var) O kadar emeğe yazık.
YKB ye nedemeli Turkiyenin tek Java tabanlı Ineternet bankası ve ne yazık ki en kötü Internet bankacılığı hizmetini veriyorlar.


Java 10 binlerce programcının 4 sene zaman kaybına maal olan ve 2 sene ömrü kalmış bir üründür. Umarım 2 sene sonra tekrar burada bu konu açılır bu günleri yaad ederiz.
(Haksız çıkmak beni mutlu eder.)


Not: X`i duydun mu Y`yi duydunmu soruları enteresan tabi. COM+ duydunmu, ASPX duydunmu C# duydun mu diye cevap versem bunun sonu nereye varır ? Java yı pek bilmem haklısın ama bana 4 yıldır hiç bir fayda getirmediği gibi çok zararını da görmüşümdür.


Kuralları ve neyin tutulacağını endustri dinamikleri belirler bizim bir platformu ne kadar iyi bildiğimiz yada ona gönülden bağlı olmamız değil.

Cevap sundance`e gitti yahu ;-)

0
SHiBuMi
Bu dediğin ABD istediğini bombalar istediğini bombalamaz, süper güç onlar değil mi bomba da onun uçak da, istediğinin kafasına biner ne karışıyorsunuz alla alla demeye benziyor :) Hatta Hem Irak pistlerini Amerikan uçaklarına açmayacak, beleşe petrol satmayacak, hem de ABD ona ambargo koymayacak, birakin bu isleri de diyorsun :)

Microsoft öyle ya da böyle, öyle bir güç haline gelmiş durumda ki, yarın senin ne iş yapıp yapamayacağını belirler hale gelmeye başlamış. Öbür gün, senin bir iş sahibi olup olamayacağını da belirler hale gelebilir.

Demokrasi ile hayatın temel kuralları sürekli çelişki içindedir. Demokrasi bütün insanlar eşit der. Hayat ise güçlü olan yaşar der. Siz ne kadar kendinizi aksine inandırmaya çalışsanız ve hayatlarınızı onun üzerine kurmak isteseniz de, güçlü olan yaşar ve diğerlerini egemenliği altına alır. Bu da yönetenler ve yönetilenler paradoksunu besleeer besler...
0
sundance
Hadi len demagojinin allahı bu dediğin :) Kimsenin bir yeri bombaladığı yok, (bence) kimse de kimsenin dağıtımının içinde neyin yeralacağına neyin yeralmayacağına karışamaz. Belki örnek `Amerika kendi sınırları içinde, dünyanın başka bir yerine zarar vermeyecek şekilde tatbikatlar yapabilir` (yapıyor da :) diye düzeltilebilir.

Mesele şu önceki verdiğim örnek doğrultusunda `bak bunu çıkart`, `bak bunu ekle` bu zırvalık. Kendi platformu üstünden adamın ne yaptığına karışamazsın. Ha adam Netscape veya bir başka browser yüklemeyi engellerse o zaman eyvallah, ama JVM eklememiş, Explorer eklemiş, Flush plugini eklememiş (şu anda Flash kullanan site sayısı Java kullanan site sayısından çok daha fazla mesela :)

0
SHiBuMi
Irak da dünyanın geri kalanına zarar vermeden peşmergeler üzerinde kimyasallarını denedi mesela ne var ki :) Amerika Arizona çölünde atom bombası deneyi yapmış ya da Fransa okyanusların dibini bombalamış, parçaları bizim kafamıza düşmediği sürece niye problem olsun ki :)

Söz konusu olan keşke sırf hangi teknolojinin dahil edilip hangisinin dahil edilmeyeceği olsaydı ancak bu kadar basit değil. Bu iş artık bir güç savaşına dönüşmüş durumda ve Microsoft kendi tarafından olmadıkça kim olursa olsun harcamaya kararlı gözüküyor.

Microsoft'un platformunda adım başı COM haracı vermeye razıysan sorun yok :) Microsoft'un bütün rakiplerini tasfiye edelim, paralarımızı COM'lara yatıralım. Böylece Microsoft'un çözüm ortağı onbinlerce firmadan hiçbir farkımız kalmasın, zaten biz kimiz alternatif teknolojiler kullanacağız ki ya da onları yaratacağız ki :)

Bas bas paraları Microsoft'a :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Windows 95 10 Yaşında

sundance

10 yıl önce, 24 Ağustos 1995'de Şirket Windows 95'i büyük bir gala yemeği ile Windows 95'i duyurmuştu.

Opera'dan beş gün küçük olan Windows 95'in 10'uncu yılı ise Şirket'in Windows 95'e olan desteğini 31 Aralık 2000 itibariyle çekmiş olmasından dolayı duyurulmadı bile.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp