Smartphone, Hacker´lara Yaramış

0
anonim
Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

Görüşler

0
bmg
Konuyla ilgili olmasa da bir yanlışı düzeltmek isterim. Bu yazıda bahsedilen şahıslara hacker değil cracker deniyor. Hacker ise bu sitedeki herkesin ulaşmaya çalıştığı mertebe olsa gerek. Yani bir işi (burada bilgisayarlar) ayrıntısına kadar bilmek ve ileri seviye çalışmalar yapabilmek. Bir nevi virtüoz...
0
conan
good point!
0
sundance
Bu malesef devamlı yapılan bir hata :( Doğru terim olarak Cracker'ı kullandığınızda anlaşılmıyorsunuz. HackerTaxonomy güzel bir paper bu konuda, herkese tavsiye ederim.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.