Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

0
cayfer
Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Görüşler

0
FZ
conan arkadaşımızın bir zamanlar dediği gibi şimdi de ben diyorum: OMFG!

Bu ne teknoloji yarabbi! Bu ne ızdırap! :-P
0
murat09
Adam MS e yazdığında Türkiyedekinden farklı bir sonuç alamamış, bakınız:
'I notified four Microsoft executives of the XP flaw weeks ago, but haven't yet received an official response. There's no Knowledge Base article about it, and there may not even be a good solution to the problem.
When I've spoken with Microsoft security pros about similar problems in the past, they've referred me to a company policy that says, If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it's not your computer anymore.'
Eğer XP kurulu bir dizüstünüz ve bunda şahsi bilgileriniz var ise, bilgisayarınız çalınırsa bütün şahsi bilgilerinize ulaşacaklar demektir. Ben bir arkadaşta XP kurulu notebook var onları uyarmaya gidiyorum. Notebookları sigortalı ama bilgileri değil!
0
SHiBuMi
Notebook'unda bu kadar önemli bilgiler taşıyorsa işletim sistemi ne olursa olsun tek bir parolaya güvenmesi saflık olur, değerli bilgiler taşıyan bilgisayarları bu tip hırsızlıklara karşı korumak için daha gelişmiş çözümler var.
0
oktay
Bu konu bence biraz fazla abartilmis. Guclu bir encrypted file system kullanmadigin surece disk'ini eline geciren insan zaten verilerine rahatlikla ulasacak.

Oktay
0
SHiBuMi
Yanlış biliyorsam düzeltin, herhangi bir linux dağıtımının yüklü olduğu bir makinanın başına geçen birisi, lilo'dan vereceği bir parametre ile makinayı single mode da açıp, root parolasını yazmadan giriş yapıp root parolasını değiştiremiyor muydu? Ben yine makinanın başına oturduktan sonra... demeyi tercih ederim.
0
tongucyumruk
Eğer LiLo'yu ayarlamayı bilirsen diyemiyordu... Lilo herhangi bir işletim sistemini açmadan önce şifre sorma seçeneğine sahip.
0
SHiBuMi
Disketten ya da başka bir medyadan açılış yapıp lilo'yu tekrar kendi istegime göre konfigüre edebilmem çok zor olmasa gerek. Zaten sorun lilonun güvenlik sistemi de değil, sonuçta parametreler kernel'a geçiriliyor olmalı, bu da lilo ile ya da lilosuz yapılabiliyor olmalı. Sonuç olarak makinayı kaptırdıktan sonra işi bilen istediği bilgiyi alır, so it's not your computer anymore...

Next Microsoft flame please ;)
0
tongucyumruk
Tabiiki sonuçta makinaya fiziksel olarak erişebilen birisi diski söküp kendi bilgisayarına bağlayarak ta içindeki bilgilere ulaşabilir. Sanırım en güzeli oktay'ın da dediği gibi encrypted FS kullanmak.

!begin-flame
Linux'un efs yapısını bilmiyorum ama yanılmıyorsam XP'nin dizinlerine encrypted olsa bile administrator olark login olunca erişmek mümkün oluyordu. Bu da şu demek FS encrypted olsa bile diski kendi makinasına bağlayıp admin olarak login olan biri encrypted verileri okuyabilir? Linux'ta bu iş nasıl işliyor o konuda hiçbir fikrim yok tabii.

Not: Amaç flame değil aslında, bu efs olayını merak ettiğimden yazıyorum.
!end-flame
0
anonim
bir ara Win2Kda NTFS partitionumu sifrelemiştim.
Sistem goctu :)
baska makineye bagladim.
Partition Magic ile partitionu Fat32 ye cevirdim.
Tum datalarim saglam olarak duruyordu ve dogal olarak sifreleri falan yoktu :)
0
FZ
Mesajın teknik olarak tutarsız. Dosya sistemini değiştirmenden bahsetmiyorum, `şifreleme´ lafını yanlış kullanıyorsun. Eğer verini şifreledi isen ancak `doğru anahtar´ olursa açabilirsin. Aksi takdirde yaptığının `şifreleme´ olduğunu söylemek zor (modern şifreleme algoritmalarını kast ediyorum elbette).

Yani bu DOĞAL bir durum değil.
0
conan
Cabuk bir bakis ile:

http://www.pgpi.org/products/pgpdisk/
http://www.jetico.com/index.htm#/linux.html
http://hints.linuxfromscratch.org/hints/cryptoapi.txt
http://cantonlinux.org/pipermail/tech/2001-September/000500.html

vs... vs...

En guzeli security token'ini smart card'a baglamak ve onunla encrypted partition'a ulasmak. :)
0
oktay
OSX icin tum disk encrytpted file system ariyorum. var mi oyle birsey?

oktay
0
anonim
Hohoho, swap'i de şifrelemeyi unutmayın ;)
0
FZ
Sonra da Cryptonomicon´u okuyun ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)