Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

0
cayfer
Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Görüşler

0
FZ
conan arkadaşımızın bir zamanlar dediği gibi şimdi de ben diyorum: OMFG!

Bu ne teknoloji yarabbi! Bu ne ızdırap! :-P
0
murat09
Adam MS e yazdığında Türkiyedekinden farklı bir sonuç alamamış, bakınız:
'I notified four Microsoft executives of the XP flaw weeks ago, but haven't yet received an official response. There's no Knowledge Base article about it, and there may not even be a good solution to the problem.
When I've spoken with Microsoft security pros about similar problems in the past, they've referred me to a company policy that says, If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it's not your computer anymore.'
Eğer XP kurulu bir dizüstünüz ve bunda şahsi bilgileriniz var ise, bilgisayarınız çalınırsa bütün şahsi bilgilerinize ulaşacaklar demektir. Ben bir arkadaşta XP kurulu notebook var onları uyarmaya gidiyorum. Notebookları sigortalı ama bilgileri değil!
0
SHiBuMi
Notebook'unda bu kadar önemli bilgiler taşıyorsa işletim sistemi ne olursa olsun tek bir parolaya güvenmesi saflık olur, değerli bilgiler taşıyan bilgisayarları bu tip hırsızlıklara karşı korumak için daha gelişmiş çözümler var.
0
oktay
Bu konu bence biraz fazla abartilmis. Guclu bir encrypted file system kullanmadigin surece disk'ini eline geciren insan zaten verilerine rahatlikla ulasacak.

Oktay
0
SHiBuMi
Yanlış biliyorsam düzeltin, herhangi bir linux dağıtımının yüklü olduğu bir makinanın başına geçen birisi, lilo'dan vereceği bir parametre ile makinayı single mode da açıp, root parolasını yazmadan giriş yapıp root parolasını değiştiremiyor muydu? Ben yine makinanın başına oturduktan sonra... demeyi tercih ederim.
0
tongucyumruk
Eğer LiLo'yu ayarlamayı bilirsen diyemiyordu... Lilo herhangi bir işletim sistemini açmadan önce şifre sorma seçeneğine sahip.
0
SHiBuMi
Disketten ya da başka bir medyadan açılış yapıp lilo'yu tekrar kendi istegime göre konfigüre edebilmem çok zor olmasa gerek. Zaten sorun lilonun güvenlik sistemi de değil, sonuçta parametreler kernel'a geçiriliyor olmalı, bu da lilo ile ya da lilosuz yapılabiliyor olmalı. Sonuç olarak makinayı kaptırdıktan sonra işi bilen istediği bilgiyi alır, so it's not your computer anymore...

Next Microsoft flame please ;)
0
tongucyumruk
Tabiiki sonuçta makinaya fiziksel olarak erişebilen birisi diski söküp kendi bilgisayarına bağlayarak ta içindeki bilgilere ulaşabilir. Sanırım en güzeli oktay'ın da dediği gibi encrypted FS kullanmak.

!begin-flame
Linux'un efs yapısını bilmiyorum ama yanılmıyorsam XP'nin dizinlerine encrypted olsa bile administrator olark login olunca erişmek mümkün oluyordu. Bu da şu demek FS encrypted olsa bile diski kendi makinasına bağlayıp admin olarak login olan biri encrypted verileri okuyabilir? Linux'ta bu iş nasıl işliyor o konuda hiçbir fikrim yok tabii.

Not: Amaç flame değil aslında, bu efs olayını merak ettiğimden yazıyorum.
!end-flame
0
anonim
bir ara Win2Kda NTFS partitionumu sifrelemiştim.
Sistem goctu :)
baska makineye bagladim.
Partition Magic ile partitionu Fat32 ye cevirdim.
Tum datalarim saglam olarak duruyordu ve dogal olarak sifreleri falan yoktu :)
0
FZ
Mesajın teknik olarak tutarsız. Dosya sistemini değiştirmenden bahsetmiyorum, `şifreleme´ lafını yanlış kullanıyorsun. Eğer verini şifreledi isen ancak `doğru anahtar´ olursa açabilirsin. Aksi takdirde yaptığının `şifreleme´ olduğunu söylemek zor (modern şifreleme algoritmalarını kast ediyorum elbette).

Yani bu DOĞAL bir durum değil.
0
conan
Cabuk bir bakis ile:

http://www.pgpi.org/products/pgpdisk/
http://www.jetico.com/index.htm#/linux.html
http://hints.linuxfromscratch.org/hints/cryptoapi.txt
http://cantonlinux.org/pipermail/tech/2001-September/000500.html

vs... vs...

En guzeli security token'ini smart card'a baglamak ve onunla encrypted partition'a ulasmak. :)
0
oktay
OSX icin tum disk encrytpted file system ariyorum. var mi oyle birsey?

oktay
0
anonim
Hohoho, swap'i de şifrelemeyi unutmayın ;)
0
FZ
Sonra da Cryptonomicon´u okuyun ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Microsoft'tan kötü şaka sanırım!

conan

Bu sayfayı [support.microsoft.com] bir arkadaşımın emailinden aldım açıkçası. Sayfa Windows XP'nin yeni çıkan Service Pack 2'sini sisteminize kurduktan sonra çalışmalarında muhtemelen problem yaşayabileceğiniz programların bir listesini veriyor. İçinde bir çok Microsoft ürününü de bulunduran bu listeden bir iki örnek vereyim: Nero, Unreal, Microsoft Word, Starcraft, Warcraft III, Command & Conquer Generals, Kazaa, Microsoft Age of Empires II: Age of Kings, Microsoft Office (birçok türevi), Zone Alarm, vs... vs... Liste oldukça kabarık :) Ayrica Service Pack 2'yi tamamen indirip bir CDye basmak istiyorum ki her seferinde tekrardan download etmeyeyim. Bunun da bir yolunu bulursaniz lütfen yorum olarak bu haberin altına atın. Teşekkürler!