EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

0
FZ
The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

Görüşler

0
hb
Joel on Software'de bu hatanin detayli bir aciklamasi yapilmis.
0
tetraquadro
Joel'in aciklamasi dikkatli oknursa yeterli degil. Sadece sunum katmanından kaynaklandıgı belirtilmiş o kadar. Bu konuda Excel takımının da zaten kendisi Joel den 1 gün önce aynı şeyleri açıklamıştı.

http://blogs.msdn.com/excel/archive/2007/09/25/calculation-issue-update.aspx

adresinden bu post a ulaşabilirsiniz.
0
FZ
Acaba OpenOffice.org paketinin son sürümündeki durum ne? ;-)
0
Tarık
Olayımızı hemen kafamızda tasavvur ettik vede uygulamasını openoffice.org Calc imizda gerçekliyoruz: Sonuc :D oyyyyy...
0
FZ
Böyle yapmak yerine bir hücreye =850*77.1 (yahut Türkçe yereli ise, Türkçede ondalıklı sayılar virgülle gösterildiği için, =850*77,1) deneseniz? O zaman ne oluyor?
0
Tarık
Türkçe openoffice.org da nokta(.) ile kullaninca sorun oldu. "=850*77,1" ya da diğer türlü virgül(,) kullanarak deneyince sorun olmadı.

Bu hatanın "excel 2007' nin 100.000" hatasıyla alakası yok.

0
Tarık
Ayrıca Not: Win32 Türkçe OpenOffice.org Calc taki bu (.), (,) ayrımının hata olup olmadığından emin değilim. Ama karşılıklı uyum gösteriyor olmaları geremeliydi sanki...
0
Tarık
Fakat bu istediğim şeyin şimdi excel 2003 tarafındanda desteklenemediğini gördüm ve calc, excel kullanmayan biri olarak farklı amaçlar için bu şekilde düşünülmüş olabileceğini farkettim. :D
0
aslan666
ama nasıl olur. ben excelde doğru sonucu buluyorum. bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor. 100000 nasıl çıkıyor. Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....
0
FZ
ama nasıl olur.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

ben excelde doğru sonucu buluyorum.

Hangi EXCEL sürümü?

bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor.

Türkçe yerel bilgileri (locale) kullandığınızdandır. Türkçede ondalıklı sayılar virgül ile gösterilir.

100000 nasıl çıkıyor.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....

Haber saçma değil. Yorumları ve verilen linkleri takip edin.
0
misafir
Ayrıca ona bit yeniği denir.
0
FZ
Bu aralar sizi hiç göremiyoruz #fazlamesai kanalında ;-)
0
101
Excel 2007'de ben de denedim şimdi. Bende de doğru sonucu verdi.
0
redbaron
hocam,

deneyen denemiş ilgili sonuçlar alınmış.
easter egg değil ki bu.
bir arkadaşın yorumda söylediği gibi "ilgili linkte herşey anlatılmış."
doğru sonuç nedir ?

0
ahmetozdemir
benzer sorunlar yine haber yapılmıştı burda.
0
Betelgeuse
Çömezlik zamanlarımda çalıştığım şirketteki bilgi işlem müdürü SpreadSheet kullanmak dağınıklıktır derdi. Şirkette çalışanlar excel programında neler yapıyor, ne konularda debeleniyor onları araştırır sonra o işleri yapacak veritabanı uygulaması yazdırırdı bana. excel faydalıdır ama bir kurumda o iş için hazırlanmış, kurumun ortak veritabanında yer alacak uygulamalar yapmak gerekir, sunucunun bir klasöründeki excel dokumanının kimseye fazla faydası olmaz yaklaşımındaydı. Haa, o iş için bir uygulama geliştirilmemişse çalışan kişi elinin altındaki excel ile geçiçi çözüm geliştirebilir ama kullanıcıların sürekli excel kullanmak zorunda kalması bilgi işlem bölümünün eksikliğidir derdi. Belki de bu yüzden olacak, ofis programlarına bir türlü ısınamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!

Microsoft Harita Servisi Açıldı

FZ

Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...