EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

0
FZ
The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

Görüşler

0
hb
Joel on Software'de bu hatanin detayli bir aciklamasi yapilmis.
0
tetraquadro
Joel'in aciklamasi dikkatli oknursa yeterli degil. Sadece sunum katmanından kaynaklandıgı belirtilmiş o kadar. Bu konuda Excel takımının da zaten kendisi Joel den 1 gün önce aynı şeyleri açıklamıştı.

http://blogs.msdn.com/excel/archive/2007/09/25/calculation-issue-update.aspx

adresinden bu post a ulaşabilirsiniz.
0
FZ
Acaba OpenOffice.org paketinin son sürümündeki durum ne? ;-)
0
Tarık
Olayımızı hemen kafamızda tasavvur ettik vede uygulamasını openoffice.org Calc imizda gerçekliyoruz: Sonuc :D oyyyyy...
0
FZ
Böyle yapmak yerine bir hücreye =850*77.1 (yahut Türkçe yereli ise, Türkçede ondalıklı sayılar virgülle gösterildiği için, =850*77,1) deneseniz? O zaman ne oluyor?
0
Tarık
Türkçe openoffice.org da nokta(.) ile kullaninca sorun oldu. "=850*77,1" ya da diğer türlü virgül(,) kullanarak deneyince sorun olmadı.

Bu hatanın "excel 2007' nin 100.000" hatasıyla alakası yok.

0
Tarık
Ayrıca Not: Win32 Türkçe OpenOffice.org Calc taki bu (.), (,) ayrımının hata olup olmadığından emin değilim. Ama karşılıklı uyum gösteriyor olmaları geremeliydi sanki...
0
Tarık
Fakat bu istediğim şeyin şimdi excel 2003 tarafındanda desteklenemediğini gördüm ve calc, excel kullanmayan biri olarak farklı amaçlar için bu şekilde düşünülmüş olabileceğini farkettim. :D
0
aslan666
ama nasıl olur. ben excelde doğru sonucu buluyorum. bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor. 100000 nasıl çıkıyor. Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....
0
FZ
ama nasıl olur.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

ben excelde doğru sonucu buluyorum.

Hangi EXCEL sürümü?

bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor.

Türkçe yerel bilgileri (locale) kullandığınızdandır. Türkçede ondalıklı sayılar virgül ile gösterilir.

100000 nasıl çıkıyor.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....

Haber saçma değil. Yorumları ve verilen linkleri takip edin.
0
misafir
Ayrıca ona bit yeniği denir.
0
FZ
Bu aralar sizi hiç göremiyoruz #fazlamesai kanalında ;-)
0
101
Excel 2007'de ben de denedim şimdi. Bende de doğru sonucu verdi.
0
redbaron
hocam,

deneyen denemiş ilgili sonuçlar alınmış.
easter egg değil ki bu.
bir arkadaşın yorumda söylediği gibi "ilgili linkte herşey anlatılmış."
doğru sonuç nedir ?

0
ahmetozdemir
benzer sorunlar yine haber yapılmıştı burda.
0
Betelgeuse
Çömezlik zamanlarımda çalıştığım şirketteki bilgi işlem müdürü SpreadSheet kullanmak dağınıklıktır derdi. Şirkette çalışanlar excel programında neler yapıyor, ne konularda debeleniyor onları araştırır sonra o işleri yapacak veritabanı uygulaması yazdırırdı bana. excel faydalıdır ama bir kurumda o iş için hazırlanmış, kurumun ortak veritabanında yer alacak uygulamalar yapmak gerekir, sunucunun bir klasöründeki excel dokumanının kimseye fazla faydası olmaz yaklaşımındaydı. Haa, o iş için bir uygulama geliştirilmemişse çalışan kişi elinin altındaki excel ile geçiçi çözüm geliştirebilir ama kullanıcıların sürekli excel kullanmak zorunda kalması bilgi işlem bölümünün eksikliğidir derdi. Belki de bu yüzden olacak, ofis programlarına bir türlü ısınamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.