Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

0
anonim
Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Görüşler

0
Challenger
Sanki bir bina çöküyormuş gibi. Orada burada çatlaklar oluşuyor ve yamanıyor. Peki yamaya yamaya nereye kadar?

Az önce Windows Update' te 8 adet yeni ve kritik güvenlik yaması gördüm ve iş yerindeki Windows XP kullanmak zorunda bırakıldığım PC' ye yükledim. Yamaların yamadığı bir açık çok enteresan. Açık şu "zamanlanmış görevler" denilen basit alet var ya! Aha işte onda! Yuh! dedim, başka bir şey çıkmadı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Bilgi'den Geçti Bill Hilf

sundance

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün davetlisi olarak, MS'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf bir seminer verdi. Bu seminerde konuşulanların bir kısmı gerçekten önemliydi. Seminer ve hakkındaki izlenimleri şöyle bir güzel toparlayabilmek için haftasonundan yararlandım. Umarım sizler için de bilgilendirici olur.